Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ubezpieczenie samochodu a wyjazd za granice. - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Brzeziński Marcin Olszak Katarzyna Ćmoch Justyna Zielińska ssss s Damian Vinylski Winski jacek cybulski Spidi iga.mojanorwegia angela689 Jantyma Remo Remo Marta Wolska (2294 niezalogowanych)
14 Posty
Edward Slowik
(TATAR)
Wiking
Pytanie skierowane do kierowcow jezdzacych do polski samochodem na norweskich rejestracjach. Wybieram sie na wakacje samochodem i tu pytanie bo auto ubezpieczone w sparebank, ale nigdy nie dostalem zadnej polisy ani potwierdzenia. Czy nalezy poprosic o wydanie zielonej karty lub potwierdzenia jakiegos przed wyjazdem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Ola N
(ogr17)
Nowicjusz
my zawsze przed wyjazdem do Pl idziemy do ubezpieczalni po zielona karte

ubezpieczenie mamy w gjensidige
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
thomas xxxxxxxxxxxx
(norwegia73)
Wiking
To normalne w no.
Musisz znalesc nr. tel . i donich zadzwonic i poprosic o zielona karte , lub zalatwic to przez internet.
Zielona karte przysla ci do domu , czas oczekiwania chyba do 2 tygodni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Edward Slowik
(TATAR)
Wiking
ok, zapytam jutro w spare , dzieki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Zielona Karta do kraju unijnego???....nie wystarczy numer polisy???....kurcze ja jezdze bez zielonej karty....przynajmniej u mnie napisane jest ze musze karte miec tylko do krajow nie unijnych
No to teraz mam dylemat..jak to jest??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Edward Slowik
(TATAR)
Wiking
No podobno nie jest potrzebna , ale przy kontroli np w polsce policja moze zapytac o ubezpieczenie , i sam numer polisy moze nie wystarczyc. Pozatym na zielonej karcie jest zaznaczona polska jako kraj w ktorym zielona karta jest wazna. Tak czy inaczej zadzwonilem do banku, przyslali mi karte zielona po dwoch dniach i gratis, wiec chyba nie ma sensu ryzykowac jazdy bez choc moze nie byc wymagana...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Mialam kontrole pare razy w Niemczech i w Polsce nawet niezapytali o ubezpieczenie.....ale masz racje moze zamowie u mojego ubezpieczyciela.....zeby byc spokojniejszym
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok