Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dostarcze towar w okolice Sandefjord - Norwegia

Czytali temat:
leon gwiazdowski Izabela G (649 niezalogowanych)
1 Post
Małgorzata Olge
(Wroclawianka)
Wiking
Czesc,

jezeli jestes z okolic Sandefjord i chcialbys, zebym Ci przywiozla np. tansze papierosy lub zywnosc z Polski, ktorej nie mozesz dostac w Norwegii, to mozemy sie umowic na dostarczenie rzeczy na lotnisko. Linie Wizzair oferuja czasem tak niskie ceny, ze moze sie oplacic taki zakup i Tobie i mi

Koszt mojej uslugi to 100-150zl + koszt biletu (na ogol ok 100zl). Moge tez zrobic zakupy i wziac duza walizke (ok 70zl 1 strona, mozna uzyc miekkiej torby typu "ukrainka, wtedy trzeba bedzie zaplacic tylko za 1 strone Zwazywszy na cene papierosow i zywnosci w Norwegii, moze sie to bardzo oplacic i Tobie i mi.

Jezeli jestes zainteresowany, to napisz @ , omowimy szczegoly. Moj adres: luczniczka@op.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
a co się stanie jak Cie norwescy celnicy skontrolują? do No. można wwieżć 10 paczek papierosów 1 litr wódki, 2 litry piwa 1,5 litra wina na osobę...........
a przetworów mięsnych i mlecznych razem 10 kg na osobę......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Pies gończy napisał:
... do No. można wwieżć 10 paczek papierosów 1 litr wódki, 2 litry piwa 1,5 litra wina na osobę......//NIE WPROWADZAJ LUDZI W BŁĄD ...!!!
JEŻELI ZABIERA SIĘ ...1...LITR MOCNEGO ALKOHOLU /zwykła wódka na ten przykład/ TO NIE MOŻNA JUŻ ZABRAĆ ANI PIWA , ANI WINA ...!!! ....//
Mea culpa...!!!

Oczywiście mówimy/piszemy tu o przewozie bez opat /tzw. DEPUTAT/ .
Za dodatkową opłatą celną + Mva... , można przewieźć ile się chce...i co się chce /dotyczy alkoholu , papierosów , żywności /...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Gabrielu takie są reguły skopiowałem z Torpa......

Hva har du lov til å ta med inn i Norge?

Alkoholholdige drikkevarer:
1 liter sprit
1,5 liter vin - 2 flasker
2 liter øl

eller
3 liter vin - 4 flasker
2 liter øl eller
5 liter øl

Tobakksvarer:
200 sigaretter eller 250 gram andre tobakksvarer, og 200 blad sigarettpapir.

aaaa sprit do 60% powyżej kryminał jak za narkotyki.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
gabriel napisał:
Pies gończy napisał:
... do No. można wwieżć 10 paczek papierosów 1 litr wódki, 2 litry piwa 1,5 litra wina na osobę...NIE WPROWADZAJ LUDZI W BŁĄD ...!!!
JEŻELI ZABIERA SIĘ ...1...LITR MOCNEGO ALKOHOLU /zwykła wódka na ten przykład/ TO NIE MOŻNA JUŻ ZABRAĆ ANI PIWA , ANI WINA ...!!! .

Gabriel nie zartuj sobie z ludzi
Faktycznie mozna wziasc 1 litr wódki, 2 litry piwa 1,5 litra wina jezeli bylo sie poza Norwegia dluzej niz 24 godziny. Jezeli bylo sie krocej niz te 24 godz. to nie mozna miec z soba alkoholu i papierosow.
I link:
toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=13...;parentid=44766#Raud
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:
toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=13...;parentid=44766#Raud

NIE MA SPRAWY...

przyznaje się do Błędu ...

PONIEWAŻ JEST AKTUALIZACJA PRZEPISÓW... 0D 01-01-2011...

Tak to jest , jak się nie zagląda do przepisów graniczno-transportowych... .

Poza EWIDENTNYM obciachem... również i Moja strata , ponieważ byłem już w tym roku dwa razy w Polandzie i wiozłem tylko tyle co pisałem , czyli według starych przepisów ...

P.s.
Nie będę jednak poprawiał postu wyżej , niech zostanie ku przestrodze ...
Najpierw sprawdzić , a dopiero następnie zabierać głos .

Ech

BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
gabriel . Stare przepisy ? Nowe przepisy ? Jeżeli chodzi o alkohol , fajki i.t.p. to one są takie same od 4 lat , a może i dłużej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok