Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

jaka stawka za sprzątanie? - Norwegia

23 Posty
Kasia Pawłoś
(Kaila)
Wiking
Witam,

Proszę o podpowiedź.jestem w Norge od niedawna i zielonego pojecia nie mam jak ustalać stawkę, warunki itp.
Dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Kaila napisał:
Witam,

Proszę o podpowiedź.jestem w Norge od niedawna i zielonego pojecia nie mam jak ustalać stawkę, warunki itp.
Dziękuję

Wszystko... zależy ode tygo... czy bydziesz pracować Lygalnie ... czyże tyże... zapieprzać na dziko ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Nejti23)
Wiking
też jestem zainteresowana tym tematem ale w moim przypadku tak jak piszesz praca na dziko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Angelika K.
(angelika25098)
Wiking
Witam.
Ja sprzątałam 2 lata temu i zaczynałam od 100 koron na godzinę tak mi płacili przez około 3 miesięcy potem miałam wyższe stawki dochodziły do 200 koron na godzinę jak będą zadowoleni to zawsze więcej płacą , wszystko zależy u jakich ludzi pracujesz i w jakiej miejscowości .Dodam ze ja pracowałam legalnie i to była stawka netto, mój podatek opłacał pracodawca. Można brać pieniądze za posprzątanie całego domu od całości lub od godziny, od godziny najlepiej brać jak jest duży dom a jak jakieś malutkie mieszkanko to od całości brać kaskę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Kasia Pawłoś
(Kaila)
Wiking
Dzięki Angelika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jeśli pracujesz na własną rękę to jesteś sobie panem i władcą także stawkę ustalasz ty , tobie proponuję 1000 nok za metr kwadratowy
no a jeśli pracujesz w firmie która zajmuje się takim sprawami to to już zależy od firmy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:jeśli pracujesz na własną rękę to jesteś sobie panem i władcą
..."powiatowy myśliciel"...
oj ...joj...Powiatowy ...powiatowy ...!!! .

JAKI ...PAN...!!
..powinno brzmieć ...PANIĄ i WŁADCZYNIĄ ... wszak to Kobitki zapytowywują się o dane...
Nie bądź następnym... Szowinistą ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
właśnie panią i władczynią ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
angelika25098 napisał:
Witam.
Ja sprzątałam 2 lata temu i zaczynałam od 100 koron na godzinę tak mi płacili przez około 3 miesięcy potem miałam wyższe stawki dochodziły do 200 koron na godzinę jak będą zadowoleni to zawsze więcej płacą , wszystko zależy u jakich ludzi pracujesz i w jakiej miejscowości .Dodam ze ja pracowałam legalnie i to była stawka netto, mój podatek opłacał pracodawca. Można brać pieniądze za posprzątanie całego domu od całości lub od godziny, od godziny najlepiej brać jak jest duży dom a jak jakieś malutkie mieszkanko to od całości brać kaskę.

200 netto, to jakieś 300 brutto
to więcej niż mam, kurczę może by się tego nauczyć
nie wiecie może, gdzie są organizowane kursy sprzątania??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:200 netto, to jakieś 300 brutto
.... kurczę może by się tego nauczyć...

Te dwieście Nok/t /Netto ...!!! to może i przesada .../chociaż...?!/ .
Niemniej ... , znajoma w Bergen na stoczni w szatni ma 180Nok/t/Brutto ...
A inny znajomy w Mojej Wsi , ma na godzinę Brutto 230Nok. jednak On pracuje na sprzęcie myjącym... ciśnieniowym... w zakładzie przetwórstwa rybnego , między zmianami na linii produkcyjnej .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok