WItam
)
Mam pytanko do ludzi ktorzy w Norwegii mieszkaja NA STAŁE i doskonale znaja prawo;przez co beda mogli mi w jakis sposob poradzic co i jak
Mianowicie w zeszlym roku bodajze pod koniec listopada zakupilem w elektromarkecie Telewizor
dostalem jakos w styczniu pisemko ze mam zaplacic 1600 koron z groszami...podatku za ..uzywanie
nie ukrywma ze mnie to zirytowalo i olalem sprawe,ze termin platnosci by do ktoregos czerwca to ladnie kilka dni temu napisalem do NRK ze nie zaplace poniewaz telewizor zostal kupiony TYLKO DO PLAYSTATION,nie ogladam telewizji,nie mam podlaczonej telewizji w domu itp
Telewizor jest ze tak powiem meblem do ktorego podlaczone jest playstation 
napisalem ze nie zaplace po czym dostalem zawiadomienie ze fakture MUSZE zaplacic
poniewaz generalnie ich to wali do czego telewizor jest uzywany ..i teraz do Was pytanie 
czy tego gowna nie mozna ominac? dla mnie to jest totalnie CHORE,bo nie po to czlowiek kupuje telewizor taniej zeby potem placic jakies chore podartki
za sprzet grajacy i kolumny na szczescie nie musialem placic
dziekuje z gory za KONKRETNE odpowiedzi

Mam pytanko do ludzi ktorzy w Norwegii mieszkaja NA STAŁE i doskonale znaja prawo;przez co beda mogli mi w jakis sposob poradzic co i jak

Mianowicie w zeszlym roku bodajze pod koniec listopada zakupilem w elektromarkecie Telewizor

napisalem ze nie zaplace po czym dostalem zawiadomienie ze fakture MUSZE zaplacic

czy tego gowna nie mozna ominac? dla mnie to jest totalnie CHORE,bo nie po to czlowiek kupuje telewizor taniej zeby potem placic jakies chore podartki

dziekuje z gory za KONKRETNE odpowiedzi