1 NOK
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum, próbowałam już szukać jakiś informacji ale ciężko mi sie tutaj odnaleźć (a jak czytam inne fora, to aż szkoda, że Polacy nie potrafią sobie w niczym ...
mieszkanie w koszmarnym standardzie, opłata 6000NOK plus prąd jak jesteś w 2 osoby 400 koronwszystkie opłaty czyli mieszkanie i i tylko to bo tv nie ma i internet łapiesz z miasta, ogólnie jesli ...
hej znajdzie sie jakas dobra dusza co podpowie gdzie w bergen znajduja sie jakies firmy cateringowe tudzież fabryki chodzi mi o prace dla kobiet np na lini produkcyjnej , robienie jakis kanapek itp ...
Witam Rok temu wraz z dziećmi powróciłam do Polski, mąz dalej tam pracuje. Nie wyrejestrowałam sie stamtąd. Czy mąż może rozliczyć się jako status pendlera?
Mam pytanko, gdzie mogę wpisać się do rejestru dawców szpiku? Mieszkam w Naerbo, może ktoś orientuje się gdzie najbliżej mogę się wpisać,ewentualnie czy w szpitalu w Stavanger można? Jak się to ...
siemka ile kosztuje wyslanie kasy przez western union jakie kwoty najbardziej sie oplaca przeslac
Witam. Szukam pracy w Norwegii od maja,jako stolarz-montażysta mebli lub budowlany. Jestem pewien swych umiejętności,dam radę w każdej sytuacji. Chętnie popracuję też jako ślusarz,tapicer,drwal ...
Witam, szukam pokoju do wynajęcia w Oslo na długi czas. Jestem młodym, bezkonfliktowym mężczyzną. Potrafię utrzymać porządek i potrafię również dobrze ugotować bigos, pierogi czy też zupka TYLKO ...
Jakie jest minimum socjalne netto na członka rodziny mieszkającej w Norwegii. Po odliczeniu mieszkania i rachunków itp. Wie ktoś może?
pie knis
28-04-2013 16:46
Pisze z zapytaniem co zrobić w takiej sytuacji : od dwóch lat wynajmuje mieszkanie, poprzedni właściciel sprzedał dom, kupiło go młode małżeństwo. Otrzymałam nowy kontrakt, cena wynajmu 3000,- w ...
witam wszystkich szukam pilnie kazdej pracy fizycznej ,moze cos macie pozdrawiam
Poszukuje mieszkania w Bergen , okolice Bones , Laksevag, z dwoma sypialniami . Interesują mnie tańsze mieszkania. Najlepiej od maja- długoterminowo. Jestem bez nałogów, nie posiadam zwierząt. ...
Hej, Planuje wyprawę w połowie maja do drammen. Podróżujemy w 2os. samochodem os. do 5m. Którą trasę z doświadczenia możecie zaproponować? Zastanawiam się głównie pomiędzy hirsthals-larvik a ...
Witam. Jako, że portal MN nie zauważył tego zdarzenia, podaję tą tragiczną wiadomość. Wczoraj, na drodze nr 55 w okolicach Årøy w Sogn og Fjordane, spadający kamień o wadze ok. 1,5t zgniótł ...
Pilnie poszukuję osoby posiadającej możliwość podłączyć samochód pod komputer, z możliwością dojazdu do mnie. Proszę o pomoc. Samochód to Renault Megane II.
WITAM WSZYSTKICH JESTEM TU NOWY TAKŻE NIEWIEM NAWET CZY W DOBRYM MIEJSCU UMIESZCZAM TEN WĄTEK SZCZEŻE MÓWIAC TO PIERWSZE I JEDYNE FORUM Z KTÓREGO KORZYSTAM(PISZE WŁASNY POST). OTÓŻ SPRAWA ...
Witam. Nazywam sie Blazej, mieszkam w Hønefoss i biore udzial w pewnych konkursie muzycznym, a tak dokladniej chodzi o HipHop. Sprawdzajcie oraz oceniajcie moj kawalek, to dla mnie bardzo wazne ...
pati muzia
26-04-2013 23:33
Witam czy ktoś korzystał z usług Alicji rzadkowskiej -lingua nordica .zalezy mi na opinii tej pani .
Karol Pitek
26-04-2013 23:07
Witam, pracuje w Norwegii od trzech lat, w kilku miejscach i kazde odprowadza skladki emerytalne gdzie indziej, jeden pracodawca do Dnb, drugi do Gjensidige. Teraz zaczelam nowa prace, ktora bedzie ...
Hej, czy i gdzie można kupić w Norwegii suche wafle - do przekładania masą?
Witam, szukam 1 osoby do wspólnej pracy w lesie - cięcie, rąbanie, układanie. Stawka nieco niższa, ale praca legalna i z możliwością taniego zakwaterowania (pierwszy miesiąc tylko za prąd). Szukam ...
Witam, chciałbym zapytać, czy zna ktoś może tytuł jakiegoś lokalnego (bądź też niekoniecznie lokalnego) czasopisma z branży budowlanej lub pokrewnej, np. wyposażenia domu lub związanej ze stolarką ...
Witam mam problem z zasiłkiem dla bezrobotnych a mianowicie zostałem wprowadzony w błąd, zwolniłem się z pracy 3 miesiące temu ponieważ stosunki z moim pracodawcą były straszne. odczekałem czas aby ...
Witam, Mam pytanie dot. karty płatniczej tymczasowej (ta która ma "gładkie" dane)wydana w tym roku. 1/ Czy można z niej korzystać zagranicą, czyli płacic lub wypłacac pieniądze w pl? ...
Dzisiaj zrobiłem kilka przelewów ze Sparebanku do Mbanku i Millenium w PL. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to możliwe że bank przeliczył każdy przelew wg innego kursu i każdy był za wysoki: kurs1- ...
Witam Kochani. Przeprowadzamy się z mężem z Oslo do Jessheim,planujemy również ściągnąć z Polski syna tutaj i bardzo się tego boję, zmiana szkoły, otoczenia itd... Bardzo proszę o pomoc ,jak ...
Witam szukam osób które pracują w zawodzie fizjoterapeuty w Norwegii i mogłyby mi polecić literaturę lub strony internetowe gdzie mogłabym się oswoić ze słownictwem zawodowym. z góry dziękuję za pomoc
www.siepomaga.pl/f/sercedziecka/c/805 Oliwia urodziła się w 36 tygodniu ciąży. U dzieczynki stwierdzono bardzo rzadką, złożoną wadę serca pod postacią pojedynczej komory serca, nieprawidłowo ...
czy ktoś wie ile kosztuję sprowadzenie samochodu 30 letniego i co trzeba załatwić na granicy i przy rejestracji.
hej, zastanawiam się nad trasą Karlskrona - Oslo. Wiem, że były już podobne tematy na forum, jednak przeglądając polecane strony nadal nie jestem pewna jaki jest koszt przejazdu? nie pytam o ...
szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam szukam ...
Jon Doe
24-04-2013 21:48
hej wyjezdzam do norge i mam pytanie czy da rade wyzyc za 3000koron nie wliczajac mieszkania pomozcie
POLSKIE CENY ZAPYTAJ lalibelastudio@gmail.com Strony z panelem cms , logotypy itp Oferuje : - projektowanie stron www przykładowe projekty vevey.pl/ usscosmodrome.pl/ ...
HEJ CHODUJE MOZE KTOS GRZYBKA TYBETANSKIEGO HAMAR LYB OKOLICE?ODKUPIE CHETNIE ZIARNO?POZDRAWIAM
Witam wszystkie mamy pracujące ja jestem MARYSIA lat 57 chętnie zaopiekuje się dzieckiem u siebie w domu, wszelkie pytania proszę kierować pod num telefonu 46212774 , mamy z okolic tonsberg, horten ...
Show on STROM:KRAFT : Quieting by d-feens Every 3rd wednesday 21:00CET at Electronic Channel 60 minutes monthly show with tracks from Dark Progressive , Techno , Breaks and Deep to Electronic. ...
Hej, jaką ksiażkę polecilibyscie po Trollu 1 i 2? Pozdrawiam., Luke
Szuka polaków którzy grają rekreacyjnie w Piłkę Nożną w Alesund. kontakt 96840455 tel.
Hej wszystkim. Czy byl z Was ktos moze w Australii i moglby podzielic sie opinia odnosnie zycia tam? Dostalem niedawno wize i planuje za miesiac wyjechac tam i znalesc prace... nie powinno byc z tym ...
Witam. jka praca? co,gdzie,za ile? priv. dzieki
paweł zagórski
23-04-2013 20:05
hej. jestem w oslo drugi dzien.moze ktos szuka dwoch osob do pracy badz zna miejsce gdzie mozna zapytac o zatrudnienie chociazby na poczatek na budowie.posiadamy wlasne narzedzia i auto.z dojazdem ...
Witam! Mam pytanie, czy są gdzieś sklepy w Bergen typu: www.mpx.no www.komplett.no Z góry dziękuje za pomoc PS:Nie chodzi mi elkjop czy też expert .
Pracujesz,chcesz pojsc do pracy?Niemasz co zrobic z dzieciaczkiem?Mysle ze duzo z nas ma taki problem.Popilnuje Twoje dziecko u mnie w domu.Drammen Bragernes.Moj tel.99891849
poszukuje pracy na terenie norwegii jako malarz-szpachlarz od zaraz posiadam wieloletnie doswiadczenie jestem osoba pracowita zorganizowana i uczciwa prosze o info tylko poważne na numer +48 ...
moze ktos podrzucic jakas wiadomosc gdzie jest jakas dobra agencja pracy itp.posiadam uprawnienia na kierowce wozek widlowy i doswiadczenia na cnc maszyny.mam komunikatywny jezyk angielski w stopniu ...
Jestem w trakcie rozwodu, walczę o pełne prawa rodzicielskie nad dzieckiem. Moje pytanie dotyczy szkoły w Norwegii, a mianowicie czy ta zgoda ojca jest mi potrzebna żeby zapisać dziecko do szkoły w ...
Witam serdecznie! Potrzebuje rady odnosnie kursu dagmar www.dagmar.edu.pl/. Chce sie bardzo nauczyc norweskiego itp ale na 2 spotkaniu trzeba juz wplacic calosc czyli pieniadze rzedu tysiaca zlotych ...
SZUKAM POKOJU W STAVANGER DLA MĘŻCZYZNY (MOŻE BYĆ DLA 2 OSÓB ) JESTEM SPOKOJNYM 40-LATKIEM. PROSZĘ O KONTAKT: firmametal@wp.pl
Witam, Ile trzeba mieć przepracowane w Norwegii, żeby można było wziąć coś na raty?
Razem z moim chlopakiem chcemy pracowac w Norwegii ,wogole to tam zamieszkac. Oboje juz mieszkalismy w Wielkiej Brytanii troche w Niemczech teraz w Polsce ale te realia nas doluja! Co myslicie o ...
Niestety coraz czesciej pojawiaja sie w gazetach artykuly o takiej trasci: www.dagbladet.no/2013/04/21/nyheter/krip...t/utenriks/26782429/ Cytat: ..Wraz z rozszerzeniem EU do Norwegii przybywają ...
Hej. Mam pytanie. Czy ktoś sie orientuje co należy zrobić po rocznym zwolnieniu lekarskim. Jestem na zwolnieniu rok czasu i nie jestem w stanie wrócić do pracy ze względu na stan zdrowia. Staram sie ...
witam mam na imie robert mam 35lat szukam pracy ,posiadam prawo jazdy katb,busa na 9 osob,dlugoletnie doswiadczenie przy montazu rolet,zaluzji,pliss.szukam kazdej pewnej pracy. Pozdrawiam Robert ...
Witam wszystkich użytkowników mojanorwegia Spotykam się coraz częściej z nie miłym traktowaniem od strony norweskiej prawie na każdym kroku wydaje mi się że są bardzo nie mili w stosunku do ...
pie knis
20-04-2013 21:30
Hej szukamy zwariowanych dziewczyn na posiadówe dzisiaj , wjazd 0.7 jacka danielsa i troche palenia do ogniska jesli wiecie o co chodzi , mamy z kuzynem domek blisko Bergen , pozdrawiamy, ...
Jesteśmy konwencjonalni, nietolerancyjni, niedouczeni, wsteczni i leniwi. Sfrustrowani i prowincjonalni, a winy szukamy w innych, nie w sobie. Czytaj więcej na ...
Witam. Szukam pracy w Norwegii od maja,jako stolarz-montażysta mebli lub budowlany. Jestem pewien swych umiejętności,dam radę w każdej sytuacji. Chętnie popracuję też jako ślusarz,tapicer,drwal ...