Pisze z zapytaniem co zrobić w takiej sytuacji : od dwóch lat wynajmuje mieszkanie, poprzedni właściciel sprzedał dom, kupiło go młode małżeństwo. Otrzymałam nowy kontrakt, cena wynajmu 3000,- w kontrakcie zaznaczone, ze wszelkie opłaty typu woda, ścieki itp (kommunale avgifter) są wliczone w cenę mieszkania. Jest to zaznaczone wyraźnie. Nawet na 1 naszej rozmowie zostało to ustalone. Po 3 miesiącach dostaje email z informacja, ze do następnej opłaty za mieszkanie zostaje dołączona faktura za kommunale avgifter, i ze taka opłatę będę uiszczać 2x w roku. Nie zgodziłam sie na takie warunki, więc otrzymałam odpowiedz, ze w takim razie podnoszą mi czynsz za mieszkanie z 3 do 4 tysięcy.. Na to tez sie nie zgodziłam, i napisałam, ze w takling razie moga mi dac wypowiedzenie. Dostałam odpowiedz, ze mam do wyboru albo trzymiesieczne wypowiedzenie lub czynsz za 4000. Wiec wybralam wypowiedzenie. Czy mozna jednak zrobić cos, żeby nie trwało to 3 mce? Najchętniej wyprowadzilabym sie już dziś....skoro oni sie nie trzymają w ogóle tego, co zawarte jest w kontrakcie, to czy ja tez muszę?
12 Lat temu