Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
halina manka Milena De Krzysztof Dyba Sylwia Wojcik (1737 niezalogowanych)
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Możesz pójść po pomoc socjalną do Nav, dużo tego nie będzie, ale zawsze lepsze to niż nic. Jeśli już się zarejestrowałeś, to na pewno masz swojego saksbehandlera. Zgłoś się do niego ci pomoże.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
dawid88 napisał:
Moge podjac prace lecz jest to tylko praca sezonowa wiec to mnie nie urzadza.

Idz do pracy sezonowej. Jak praca sezonowa sie skonczy, to idziesz od razu do NAV, rejstrujesz sie jako bezrobotny i skladasz wniosek o dagpenger. I wtedy, jako ze praca skonczyla sie nie z twojej winy, przysluguja ci pieniadze od razu a nie dopiero po 2 miesiacach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
[ib]dawid88 napisał:[/b]
Witam mam problem z zasiłkiem dla bezrobotnych a mianowicie zostałem wprowadzony w błąd,
zwolniłem się z pracy 3 miesiące temu ponieważ stosunki z moim pracodawcą były straszne. odczekałem czas aby ubiegać się o zasiłek, straciłem całe swoje oszczędności aby się utrzymać po czym poszedłem złożyć papiery do NAVu. Pani powiedziała mi że powinnienem się zarejestrować od razu po złożeniu wymówienia i teraz mam czekać kolejne 3 miesiące. Mam papiery z pracy kiedy się zwolniłem, wszystko jest udokumentowane więc nie wiem dlaczego robią mi problem. czy jest z tego jakieś wyjście czy naprawdę muszę czekać kolejne 3 miesiące? byc może istnieje jakiś socjal czy coś ponieważ nie mam nawet na mieszkanie a do pracy nie mogę wrócić bo stracę prawo do zasiłku. Pozdrawiam i liczę na wszą pomoc.

Zwolniles sie 3 miesiace temu i chcesz czekac kolejne miesiace na marny zasilek????
Praca sezonowa wielu otworzyla drzwi do kariery w norwegii..... zawsze to kontakt z jezykiem itd....

Kto zrozumie teraz tych alienow...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Lukas ..
(luknck)
Wiking
Idz raz jeszcze i chodź do bólu, jesli zakwalifikują cie do pomocy socjalnej to wcale to nie są małe pieniądze, teraz jest 5000NOK na jedzenie i picie na miesiąc, donieś rachunki na nie tez dostaniesz kasę i jak wynajmujesz mieszkanie to tez dostaniesz na opłacenie wynajmu.

Wszystko zależy z kim i jak rozmawiasz no i ile razy powtarzasz
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Kiedys nie bylo tego badziewia.... zeby dostac dagpenger trzeba bylo przepracowac ciurkiem caly rok... sezonowcy i leserzy od razu mogli zapomniec o zasilkach na dzien dobry.... momentami tesknie za tymi "normalnymi" czasami... przynajmniej nie bylo tylu alienow co to pol roku na zasilku chce siedziec... nic taki nie umie a wymagania jak na prezesa zarzadu buahahaha
Gdybys byl taki fachman jeden z drugim to juz dawno bys pracowal.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok