Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ile może kosztować przelew do PL? - Norwegia

Czytali temat:
Ania Zborowska (834 niezalogowanych)
2 Posty
Konrad Molenda
(wasky)
Wiking
Dzisiaj zrobiłem kilka przelewów ze Sparebanku do Mbanku i Millenium w PL. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to możliwe że bank przeliczył każdy przelew wg innego kursu i każdy był za wysoki:

kurs1- 3.4202
kurs2- 2.5309
kurs3- 12.5567 !!!!!

Jak dla mnie to zwyczajne złodziejstwo. Byłem przygotowany na dopłaty rzędu 50-100nok ale nie 260nok więcej. Nie mieści mi się w głowie jak to w ogóle jest możliwe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
wasky napisał:
Dzisiaj zrobiłem kilka przelewów ze Sparebanku do Mbanku i Millenium w PL. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to możliwe że bank przeliczył każdy przelew wg innego kursu i każdy był za wysoki:

kurs1- 3.4202
kurs2- 2.5309
kurs3- 12.5567 !!!!!

Jak dla mnie to zwyczajne złodziejstwo. Byłem przygotowany na dopłaty rzędu 50-100nok ale nie 260nok więcej. Nie mieści mi się w głowie jak to w ogóle jest możliwe.

człowieku > ze sparebanku wysyłając przelew, zaznaczasz, ze wysyłasz nok-i i zlecasz norweskiemu bankowi przeliczenie ich na pln!
Płacisz za to 50 nok jesli nie expres > tyle!
Zawsze przelicza min. 1 gr na twoja korzysc!
Czyli np: milenium płaciło dzis za 1 nok 0,53 a sparebank przeliczy 1 nok po 0,54 lub nawet 0,55....
Skad was kurwa tu zesłali ??????
Złodzieji nie ma, sa tylko wyruchani frajerzy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wasky napisał:

kurs1- 3.4202
kurs2- 2.5309
kurs3- 12.5567 !!!!!

Wszystko zależy od tego kto w Polsce = /jaki bank/ współpracuje ze Spare...
Ponadto również , zależy od tego co akurat zaznaczyłeś podczas przelewu , kto płaci za daną operację Ty w Norge za całość , czy też po połowie , lub płaci odbiorca .
Dużo jest opcji ...
Ja ze Spare... przelewam do polski na konto , od razu złotówki ... , fakt jest taki , że do tej pory nie sprawdzałem jak jest tej operacji opłata .
---
Niemniej jak masz trochę cierpliwości to na stronie przelewów jest tabela opłat prowizyjnych , i trzeba znaleźć najbardziej optymalną .
---
Pamiętaj jednak , że za każdą operację zagraniczną jest pobierana jakaś kasa , tak tu w Norge jak i w Polskim Banku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok