Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...tak

sie domyslalem,lecz nie wiedzialem i dlatego zapytalem.
(przeciez celem forum jest wzajemna pomoc)

taki kuń to jednak madra bestia.

czasami mONdrzejszy nawet od pasiadaczy lejcow...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
prawko przyjdzie w ciagu max 3 miesiecy......
toprawda, nie maja prawa zabierac pl prawka,bo uprawniony do tego jet tylko organ z kraju,który je wydał,ale oddałes i pozamiatane......
mysle,ze jak bedziesz miał fart to dostaniesz po 2 miesiacach! a do egzaminu mozeszw pl smiało
podchodzic,to nie ma zadnego znaczenia......

za 91/60 kolezka stracił prawko na 5 mies + 10.000 nok do zaplacenia!
Masz zakaz poruszania sie tylko i wyłącznie w norwegii!
Wszystkie inne kraje w tym skandynawia są dla ciebie otwarte i mozesz tam zamiatac,kiedy tylko przyjdzie twoje prawko
Ty mozesz pasc na rok,ale kara finansowa bedzie baaaardzo dotkliwa : ((
i nie licz,ze nie bedziesz musiał jej zapłacic,poniewaz np: nie bedziesz przebywał w norge......
Znajda,wezma co swoje i nalicza koszmarne odsetki : (
taki kraj kolezko.......
pozdrawiam!

ps: Info sprawdzone na 100%,wiec mozesz mi zaufac......
Czesc info z ambasady pl w norge,czesc z ministerstwa transportu pl,czesc z norw policji,a reszta z własnych doswiadczen!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
mi grozi od 8 do 12 miesiecy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
stanisław miller
(millers)
Wiking
w polsce bez najmniejszych problemów dostaniesz to swoje prawko w wydziale komunikacji gdyż dostałeś zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na terenie kraju norwegia pewnie też i ładny mandat takze to co zarobiłeś podejżewam ze musiałeś niestety oddac. A na marginesie w całej skandynawi jak znak pokazuje to tyle można jechać maxymalnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no to po lejcach
.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
jak narazie w mojej sprawie nic niedrgneło

a osoba zajmujaca sie mna w no ma urlop do 09,08,11r
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Znajomemu zabrali za jazde po pijaku. Posiedział dwa tygodnie w więzieniu wrócił do Polski i zgłosił zaginięcie. Dostał nowe prawko a jak odesłali stare to dostał 1000zł kary i koszty sądowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
prawko wydane w polsce na zaswiadczenie politi

sprawy w no jeszcze niebyło zadne papiery nieprzyszły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Nie czytalem odpowiedzi innych ale tak mnie to zainteresowalo, ze musze wrzucic cos ode mnie.

Kolego. No to ladnie sobie igrasz. Zawodowym kierowca chcesz byc a nie potrafisz trzymac sie przepisow. Pomysl co by bylo gdybys jechal tym skladem C+E z taka predkoscia. Od razu to paki by Cie zamkneli.

DOstaniesz teraz pewnie wyrok w zawieszeniu na dwa lata oraz zakaz poruszania sie pojazdami zmotoryzowanany na okolo roku lub wiecej. Wyrok sadowy dostaniesz na pismie wiec wez go do przetlumaczenia na polski. W Polsce udaj sie z tym do adwokata. On skontaktuje sie z norweskim wymiarem sprawiedliwosci i jest szansa, ze dostaniesz aneks, w ktorym napisza, ze to wykroczenie i kara za nie jest nie zgodne z europeiskim standardem. Czyli, ze zakaz poruszania sie autem wazny jest tylko na terenie Skanynawii. Z tymi dokumentami udajesz sie do Wydzialu Komunikacji UM odpowiedniego dla miejsca zamieszkania i tam wypelniasz dokumenty, w ktorych zaznaczasz, ze utraciles prawo jazdy. Wytlumacz kierownikowi co i jak. Przedstaw dokumenty i dostaniesz nowe prawo jazdy.

Do egzaminu mozesz przystapic. Uprawnienia mozna zdobywac. Najwyzej pozniej otrzymasz nowe prawo jazdy.

Niech sobie pisza inni co chca. Ja to znam z autopsji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
kolego jak pisałem wyzej prawko w pl juz mi wydali na oswiadczenie pisemne gdzie i za co je utraciłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok