Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
to wkońcu co bo już zielony jestem doszczetnie

dają zakaz na no ??? czy zakaz na wszystkie kraje???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
plaski weż popatrz na początek Twojego wątku co pisałem.........

Norweska policja odsyła do Polski z adnotacja za co zostało zabrane na jak długo itp,itd ....i radzę nawiązać kontakt z na raty.......

w tej chwili nie masz prawa jazdy więc?????? nie możesz jeżdzić....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
plaski211 napisał:
to wkońcu co bo już zielony jestem doszczetnie

dają zakaz na no ??? czy zakaz na wszystkie kraje???

Obiło mi się o uszy, że zakaz dotyczy Skandynawii, czyli po odebraniu prawka w polskim urzędzie będziesz mógł jeździć i ukończyć kurs. Abyś się odstresował. proponuję lekturę wątku na norweskim forum, który traktuje o tym jak wolno jeżdżą Norwedzy u siebie. Nie trzeba nawet znać języka, cyferki i fotki prędkościomierzy mówią wszystko .

www.bilforumet.no/andre_forum/annet-bilr...pa-norske-veier.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
Każdemu sie tylko niestety o uszy coś obija
oby to prawdą było i żeby moje prawko szybciutko tu dotarło
mógłby wreszcie człowiek spokojnie spać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
plaski211 napisał:...dają zakaz na no ??? czy zakaz na wszystkie kraje??? Wszystko zależy od tego , kto na Policji będzie miał Twoją sprawę .
jeżeli będzie to Osoba skrupulatna ... to możesz mieć zakaz nie tylko na Skandynawię ...
BO POLSKA NIESTETY NALEŻY JUŻ DO... STREFY ...SCHENGEN ...!!! .

Jeżeli natomiast , trafi się OBIBOK to odeśle prawko nawet bez żadnej adnotacji ...
Natomiast możesz mieć bardzo dużo nieprzyjemności w Samej Norge , przez najbliższe parę lat .
Z prozaicznej przyczyny ...
Ponieważ , jazda z szybkością ...110km/t...w strefie ...DO ...6O-km/t ...!!! to nie jest żadne przekroczenie o 40% dopuszczalnej szybkości ...
TYLKO NIESTETY... KRYMINAŁ ... !!! BO ...60km/t. X ~ 83 % =49,8km/t a to równa się 110km/t.

Jednymi słowy , przekroczyłeś dopuszczalną szybkość o ponad 83%...

A to w Norge dla Norwega , poza ZNACZNĄ grzywną pieniężną ... , oraz zabranym dokumentem , zwanym Prawo Jazdy , na co najmniej jeden ROK...!!! jest dodatkowa kara ...bezwzględnej ODSIADKI przez minimum 1MIESIĄĆ ...
Taką informację uzyskałem od Norwega który zadzwonił w tej sprawie do znajomego policjanta z Norweskiej Drogówki .
Jednak to wszystko zależy od tego jak wyżej pisałem -/ czynnik Osobowy -konkretny pracownik/
oraz od Składu Sędziowskiego o ile sprawa trafi na wokandę ...
Znowu... może tam trafić ...nie powiedziane ,że musi...
Informator powiedział , że jest okres Wakacji i różnie to może być .
Wszak to Tylko Norge , a jak wszem i wobec wiadomo , tu z administracją publiczną różnie bywa , zwłaszcza w WAKACJE...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
dzis dowiedziałem sie w wydziale komonikacj ze niemaja prawa odebrac mi lejcy w no a jedynie wydac zakaz na ten kraj i musza niezłocznie odesłac moje dokumenty do wydziału w pl tylko jak ich nakłonić do szybkiego odesłania papierów

gdyż z tego co ustaliłem strasznie sie z tym wstrzymują i odsyłają lejce dopiero po zakończeniu kary
robiąc to wbrew prawu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...w

tej sytuacji,zostaje ci juz tylko zwrocic sie do onz.

moze wysla misje pokojowa do no. i naklonia...

p/s:

a co z konmi. potrafia ciagnac woz bez lejcow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Chopecku życzę powodzenia w odebraniu lejców....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
Brzydalu skąd wiesz że kobieta w wydziale komunikacji z którą rozmawiałem niemiałą racji wg mnie miałą już nieraz z tym doczynienia i zna sprawe z autopsji powiedziała mi również że takie dokumenty potrafią iść kilka miesiecy.

WIEC JEŻELI COŚ WIESZ NORWEGU POLSKIEGO POCHODZENIA TO NIEMUSISZ SIE WYMONDRZAĆ NIE POTO JEST TO FORUM JEGO CELEM JAK MNIEMAM BYŁA WZAJEMNA POMOC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
brzydal napisał:
a co z konmi. potrafia ciagnac woz bez lejcow?
Otoz potrafia. Moj dziadek zawsze sobie kimał jadac wozem z pola do domu. Konie do domu zawsze trafia. Lecz biedne przepisow ruchu nie znaja, zawsze maja w zwiazku z tym pierszenstwo przejazdu.
Wniosek - jezeli ma sie juz kimac na wozie, to trzeba zawsze jezdzic drogami z pierwszenstwem przejazdu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok