1 NOK
W sondażu Millward Brown dla "Faktów" TVN aż 41 proc. mówi, że myśli o zarobkowym wyjeździe z kraju. 58 proc. nie zamierza emigrować. Badanie zostało przeprowadzone na osobach w wieku od ...
Dwadzieścia trzy miliardy euro kosztowało wykształcenie 150 tysięcy młodych Włochów, którzy w ciągu ostatnich pięciu lat wybrali emigrację. "Nie stać nas na taki prezent dla Wielkiej Brytanii, ...
Hej wybieramy się w 6 osob na poczatku maja zobaczyc/odwiedzić Preikestolen. I takie moje pytanie, czy może ktoś polecić jakieś miejsce do spania, najlepiej hytte, zadbaną i gdzieś nie daleko ...
Witam czy jest ktos moze kto zajmuje sie transportem motocykli do norwegii ? Potrzebowal bym przewiesc motocykl typu naked z Krakowa do Drammen. Jesli ktos cos wie w tym temacie bardzo prosze o ...
Czesc jade samochodem 27.03 na torp i wracam 30.03 mam 3 wolne miejsca moze ktos mialby ochote sie przylaczyc.
Witam czy zna ktos lub pracuje albo pracował w MultiTech Bergen
Witam.Szukam felg aluminiowych do audi A3, rozstaw5×110.tel 48641580.
wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Tragedia...74074,wiadomosc.html
I widzisz Cycu? To się dopiero nazywa nowy watek na forum!!!!
wiec napiszemy znowu ale pisac tylko JEDNA STRONE A W TEMACIE wyprzedali majatek za lapowki konkurencji zeby zlikwidowala przemysl a firmy rodzinne ktorych nie da sie sprzedac ulegaja spaleniu i ...
siema ktos wie gdzie w oslo jest firmowy sklep nike gdzie jest duzy wybor air maxow ?
Dzisiaj w nrk.no jest artykul o polskich eurosierotach, ktorych rodzice pracuja za granica. Biedne dzieci musza sie same soba zajmowac, gdyz nie zawsze maja doroslych opiekunow. Jest to dla mnie ...
cyc cyc
22-03-2015 11:05
Witam orientuje sie ktos ile bierze Magler jak sie zajmie sprzedaza domu..I jak to mniej wiecej wyglada ...pozdr
czy ktoś mi podpowie w tych losach 1 milion w tym dodatkowym okienku też maja być trzy te same liczby
Witam mam pytanie czy ktoś spotkał sie z przypadkiem kiedy oboje rodzice pracują w Norwegii a dzieci mieszkają na stale w Polsce oczywiście dzieci i rodzice są zameldowani w Polsce pod tym samym ...
Witam mam pytanie czy ktoś spotkał sie z przypadkiem kiedy oboje rodzice pracują w Norwegii a dzieci mieszkają na stale w Polsce , czy w takim przypadku przysługuje status pendlera obojgu rodzicom ...
Pytanko potrzebuję wynająć pokoik na 2 tygodnie okolice Hamar dobrze by było z parkingiem na czołg*samochód osobowy* o mnie spokojny kucyk.
gdzie jecie obiady po pracy?
www.mojanorwegia.pl/ogloszenia/uslugi/po...ego+dla+kazdego.html NIE POLECAM!!!!
Macie nowe menu czy mi si€ tylko wydaje, bo jak jest nowe to do duuuzo si€ rozni i mnie si€ nie podoba
Przyszedl Janusz na budowe do majstra o robote pytac. On na to: A angielski znasz? Janusz na to, ze na budowie to mu chyba norweski potrzebny. Majster mowi,: to posluchaj rozmowe dwoch robotnikow. ...
Witam.szukam osob z oslo do wspólnych wypadów na siłownię, moge troszkę pomoc finansowo wzamian
hi! Razem z zona przmierzamy sie do kredytu na mieszkanie w Norwegii. Wysluzone auto,ktore posiadamy odmawia posluszenstwa. Stad tez pomysl o zakupie nowego auta. Czy wie ktos jak ma sie to do ...
Moze ktos wie, gdzie jest zakladka "zlikwiduj konto" nie moge znalezc na tym nowym tworze.
Witam, czy koś wie coś na temat mozliwości wyposażenia swojego domu / farmy w energię odnawialna np. panele solarne, wiatrak lub przydowmowa mała elektrownia wodna, wykorzystujaca spadek rzeki która ...
Witam Czy ktoś posiada moze info na jakich częstotliwościach pracują sieci komórkowe w no ? I ktore z nich oferuja LTE
WITAM POSZUKUJE JAKICHS NAMIARÓW NA PRZETWÓRNIE RYBNE ORAZ JAKICHS HALI PRODUKCYJNYCH BARDZO MI ZALEŻY PROSZĘ O KONKRETNE INFO JESTEM WDZIECZNA ZA POMOC POZDRAWIAM
Pomocy ! Kupiłem bilet przez aplikację NSB a wyświetla się inactive . Co mam robić
Poszukuję profesjonalnej fryzjerki do konkursu , która chciałaby wykazać się swoimi umiejętnościami w koloryzacji i cięciu według upodobań klientki . Fryzjerka która wygra ma szanse na odbycie ...
Czesc! Z powodu zmiany pracy szukam mieszkania w egersund. Niestety na finnie nie mawiele do wyboru (9). Czy wie ktos czy gdzies indziej mozna znalesc oglaszenia (np lokalna gazeta?) dzieki!
www.s-f-technical-support.pl/tech/zacmienie-slonca/ Widziałam takie zjawisko w 1999r i pamiętam każdy szczegół do dziś. Kto nie widział niech spróbuje, warto Jest tu ktoś z tamtych okolic?
jak w tytule szuka prywatnego miejsca by moc zparkowac samochod zaplace z gory prosze o pomoc marcin 96845860
jak w tytule szuka prywatnego miejsca by moc zparkowac samochod zaplace z gory prosze o pomoc marcin 96845860
Witam Nadchodzą ciepłe dni i długie jasne wieczory...idealny czas na frisbee. Czy są pośród Was osoby, które chciały by sie spotkać na jakiejś polance czy boisku i trochę porzucać kółkiem ? Ja z ...
Witam czy ktos sie orientuje jak pracodawca nie wyplacil chorobowego za 16 dni
Witam, jaki kurs zawodowy zrobić aby zwiększyć szanse znalezienia pracy w Norwegii? Mam 20 lat rok temu zdałem mature i nie mam żadnego zawodu. W czerwcu jadę do ciotki w odwiedziny do Bergen i będę ...
ano sami się domyślcie od połowy lutego do połowy marca cena norweskiej ropy była około 60$ za beczkę od dziś jest po 53 $ pęknie bańka z cenami domów, czy nie pęknie? stanie budownictwo i usługi ...
Sprawa wygląda następująco. 17.03 będę w Oslo z kolegą (można by powiedzieć, że rekreacyjno-turystycznie z analizą rynku pracy "if you know what i mean". Potrzebowalibyśmy zatrzymać się w ...
Witam wszystkich rowerzystow szosowych.Weekendy coraz cieplejsze,szukam ludzi do wspolnych wypraw rowerowych..piszcie smialo...pozdrawiam Marcin
Hejka, jakie norweskie sklepy polecacie na ciuchowe zakupy?
Witam Chciałem się dowiedzieć czegoś na temat runa leśnego w Norwegii, strasznie mnie korci by pojechać w tym roku do Norwegii móc cieszyć się jej pięknem ale i jednocześnie zarobić (przyjemne z ...
Jan Jan
16-03-2015 15:02
Witam was Jestem tutaj nowy i to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość Przymierzam się do wakacyjnego wyjazdu do tego pięknego skandynawskiego kraju który udało mi się już odwiedzić ...
Witam Wszystkich.Ludzie powiededzcie jak wyglada w waszych rejonach temat kursu norweskiego czy jest odplatny czy darmowy ,ile trwa.Bo u mnie RISSA 10 lekcji kosztuje 3000 kr z podrecznikami i ...
ludzie w strojach moro i kominiarkach zaatakowali w centrum miasta prezydencki wehikuł wyborczy. Bronkobus został "ostrzelany"... kulami do paintballa. Poseł Platformy Artur Gierada, ...
W tym roku chciałabym odwiedzić Norwegię, ale turystycznie, po prostu jestem ciekawa tego kraju Natomiast nigdy nie mówię nigdy i być może nadejdzie ten dzień, kiedy wyjadę tam jeżeli będzie mi się ...
Witam serdecznie jestem nowy na tym forum.Pozdrawiam wszystkich. Jestem pierwszy raz w Norwegii. Moje pytanie , jestem "byłem" diagnostą samochodowym w Polsce z długim stażem pracy. ...
slawek figiel
15-03-2015 16:52
Cześć, Norwegia jest w Schengen czyli granice są otwarte i nie ma przejść granicznych, to dlaczego muszę się stosować do prawa które zabrania wnoszenia na teren Norwegii np. 10 kg miesa, wódki itd. ...
Jak Norwegowie podchodzą do wytatuowanych osób?
Kiedy sa najtansze bilety na samolot do Tajlandii
Więcej: wiadomosci.onet.pl/kraj/10-letni-uczen-o...zlo-o-modlitwe/d9dr6 A jak to jest w Norweskich szkołach?
Witam Oto komunikat trącący świeżością ze strony polskiej ambasady: www.oslo.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/komunikaty/ I dla porównania aktywność ambasady litewskiej: ...
Cześć, skąd norwegowie biorą mieso, czy są hodowle kurczaków czy wszystko z importu?
biznes.pl/magazyny/marketing/w-polsce-zn...zkol-wyzszych/n2w1pw Szkoły zamykajo! "Były też nawet przypadki wystawiania ofert studiów na Grouponie"
Witam! Mam taki problem: Moja firma (w Polsce) chce zatrudnić dwóch konkretnych sprzedawców w Norwegii (podkupić ich z innej firmy), ale nie wiemy kompletnie ile trzeba im zaproponować kasy. ...
Witam. Szukam kogoś kto mógłby mnie uczyć norweskiego indywidualnie lub grupowo Mieszkam obecnie w Bergen - Laksevag
taki wniosek wyciągnąłem po obejrzeniu drugiego odcinka "Kampen for tilværelsen" to tylko plotki i fantazje takich co by chcieli se podzióbdziać narobią tacy fantazji i fama się roznosi ...
Witam! jak myslicie jakie ceny bede domow i mieszkan ???czy ceny spadna?? Czy sprzedac dom w tym roku czy poczekac jeszcze z dwa trzy lata moze wiecej?????
Gra ktos w pilke w niedziele okolice gjerdrum?
cyc cyc
11-03-2015 20:29