1 NOK
Witaam zainteresowanych, Jak w temacie, poszukuje sprawdzonego miejsca do polowu ryb w fiordzie. Mam auto i nie ma problemu z dojazdem, mogę zabrać kogos jak ktoś chce...Dzis zjezdzilem trochę ...
Witam Dzisiaj wracając z pracy chciałem pobrać pieniądze z bankomatu z bliskiego centrum handlowego a tam bankomatu nie ma. Wybrałem sie na stacje benzynowa gdzie był ale też już został ...
Cześć. Pytanie kieruje do osób, które już trochę siedzą w Norwegii i mają jako tako doświadczenie w telefonii komórkowej. Która sieć jest najlepsza jeśli chodzi o rozmowy lokalne i z zagranicą, ...
Hej mam zamiar wyjechac do Nor, moje pytanie wiecie moze czy jest jeszcze kwarantanna dla psa ? i ewentualnie ile trwa?
Jolanta Gudalewska
08-04-2015 19:23
Witam, żyje w konkubinacie, jak mam się starać o łączenie rodzin,od czego wg mam zacząć, dodam że mój partner ma stała pracę, wynajmujemy mieszkanie, syn od sierpnia idzie do przedszkola ale nie m a ...
Witam, Mam zapytanie czy jeździ ktoś może do centrum Oslo z dzielnicy Steinerud. Dodam, że zaczynam pracę o 6.00 i nie mam połączenia w tym czasie :/ Chętnie podzielę wszelkie koszty dojazdu. ...
Wybieramy się 10 cio osobową grupą w sierpniu do stavenger. chcielibyśmy w ciągu 7 dni zobaczyć to co warto . proszę o pomoc.
wpolityce.pl/historia/239865-gen-gryf-do...ska-zmartwychwstanie
Mam pytanie jakie kroki podjąć w Norwegi chcąc zabrać ze sobą niepełnosprawną dziewczynę na wózku wraz z naszym synkiem to znaczy dokąd się udać jakiego urzędu??????
Hej nazywam się Monika i jestem pielęgniarką po studiach. Pracuję w jednej ze szpitali. Przeszłam wiele w mojej pracy ...min.mobbing. Jestem wypalone zawodowo. Mam dwie corki w podstawowce.Mąż ...
monika Piotrowska
06-04-2015 20:09
Witam wszystkich serdecznie . Proszę uprzejmie o pomoc. Chcemy w przyszłym roku z chłopakiem wyjechać do Norwegi tylko kompletnie nie wiemy jak się do tego zabrać i od czego zacząć . Mamy 3 latnią ...
Nie ma to, jak udane wakacje: www.side3.no/brdre-i-vilt-slagsmal-pa-e18/3422771913.html
witam moze ktos z panstwa wie w jaki sposob mozna sprawdzic zczy osoba zmarla (obywatel Norwegii) byla ubezpieczona na zycie<bede bardzo wdzieczna jak ktos cos mi podpowie ,pozdrawiam ewa
Cześć! Jestem studentką na Uniwersytecie w Bergen. Razem z moją współlokatorką planujemy odwiedzić grupę naszych wspólnych Z Trondheim, których niedawno gościliśmy u nas w ramach couchsurfingu. ...
Holyanna z Bergen
05-04-2015 14:58
Gosza B.
05-04-2015 00:22
Witam, chcialbym sie dowiedziec jak odnosi sie prawo w norwegii do rowerzystow. Czy kask jest obowiazkowy? Czy w wyposazeniu roweru musi znalezc sie cos niezbednego do jazdy na nim? Mozecie ...
Zdrowych i spokojnych swiat Wielkanocnych....
Witam orientuje sie moze ktoś czy mozna przywieść z Polski motor crossowy bez papierów do Norwegi
Witam. Czy korzysta ktoś z telewizji przez internet ? czy trzeba dokupić jakiś sprzęt żeby móc oglądać taką telewizję ? Najbardziej mi zależy żeby mieć Canal plus , Canal plus sport.
Ala Wdowikowska
03-04-2015 12:32
Witam serdecznie, jak w temacie po wyzej, musze kupic auto na norweskich tablicach, obecnie poruszam sie jeszcze na polskich. Tutejsze komisy skupuja "polskie" samochody? interesuje mnie ...
Paweł Mroziński
03-04-2015 10:06
Już nie będziecie musieli stać 2 godziny pod bramą, aby lecieć szybko i zająć lepsze miejsce Węgierski tani przewoźnik lotniczy Wizz Air wprowadza przydział miejsc w samolotach. Dotychczas ...
POSZUKUJĘ POKOJU DO WYNAJĘCIA W CENIE OK 4000 nok za m-c. MOŻE KTOŚ Z WAS WIE KTO MA ZAMIAR WYNAJĄĆ TAKI POKÓJ. MARIUSZ.T
Zapraszam na bloga... www.journayinsidez.com
Jak nie kuźniar zabłyśnie cebulackim cwaniactwem(się dziwić że wiz nie chcą Polakom dać) to działacz pasikonik dorabia na biletach.... ...
Nowa propozycja rzadu - terez trzeba bedzie mieszkac w Norwegii 5 lat aby otrzymac pobyt staly. Do tej pory pobyt staly mozna bylo otrzymac po 3 latach. ...
Witam szukam jakiegoś transportu moze ktoś sie wybiera i ma miejsce
Orientuje sie ktos moze jakie sa konsekwencje w Norwegii za jazde bez prawa jazdy ? Jesli ktos ma na osobowke ciezarowe i by go capneli na motocyklu ? Prosze tylko o konkretne odpowiedzi
Slawek Slawko
31-03-2015 22:01
Znacie jakies norweskie fora dla mlodzierzy? ;o
Hej czy ktos z Was wybiera sie moze jutro do Pl i przejezdza przez Radom?
Witam. Chciałbym się dowiedzieć o jakich stawkach godzinowych i jak długiej pracy słyszą nasi rodacy w Norwegii. Mam na myśli coś w stylu 12 h pracy najlepiej bez przerwy śniadaniowej za 500 kr?
Wybiera sie ktos samochodem z Roros do Oslo Lotnisko W niedziele 26go Kwietnia ? Konrad 93952959
Witam serdecznie. W lato, na przełomie czerwca i lipca wybieram się na z moim przyjacielem na motocyklach na Nordkapp. Będzie to nasza czwarta już podróż po Europie. 27 czerwca 2015, wyruszamy z ...
Korzystacie z bramek internetowych wysyłając sms-y do Norwegii? Jesli tak to prosze o namiary na takie bramki
natala beka
30-03-2015 22:02
ktos cos chcialby porobic pojsc na spacer zjesc jajko moze???
Mam pytanie przyjechałem do Norwegi w Lutym samochodem na polskich tablicach , od tamtej pory czyli 2 miesiące jezdziłem bez autopasa , kupiłem go jakiś tydzień temu i załadowałem za 2100 , i ...
rodzina chce przyjechac do mnie na stale synowie maj 15 i 6 lat mlpdszy jest autystyczny czy ktos moze ma jakies informacje co musze zrobic, mieszkam niedaleko Kristiansund ok 30 km
Dziś mecz Polaków z Irlandczykami może jakieś wspólne wyjście do jakiegoś pubu w Oslo i kibicować?
darek krajewski
29-03-2015 08:17
#UNDERNB 4 LADY'S ► D-FEENS | #Drumandbass / #liquiddnb ► X| #Blade #ARP1 #Flukeluke #twistedfacts #Technimatic #SilentWitness #Karma #Nitri #MJFree ...
witam, nie wiecie może kogoś w oslo lub okolicy kto mógłby sie zajac zrobieniem tatuazu?
Cześć. Chyba jestem nieukiem ale nie potrafię wstawić zdjęcia zamiast tego kretyna z rogami. Jak to się robi..... RATUNKU?
cyc cyc
28-03-2015 15:09
Witam, robi sie coraz cieplej, wiec za jakis czas pojawia sie kleszcze, chciałabym uchronić przed nimi siebie jaki i mojego psa. czy ktoś ma sprawdzony preparat przeciwko kleszczom dla psow, jak sie ...
Potrzebuje fachowca od anteny satelitarnej. Telemark kogoś z tego region Tel 40565936
cyc cyc
27-03-2015 21:40
www.biltema.no/no/Kontor---Teknikk/Radio...t-24099/?artId=24099
W związku z tym że planuję zakupić samochód dostawczy proszę prężnie działających forumowiczów o poradę. Ja mam tylko doświadczenie z transporterami T4 i T5 a myślę nad kupnem czegoś innego. Czy ...
Używał ktoś kalkulator podatkowego ze strony mojanorwegia? Jest wiarygodny?
Mariusz Mariusz
27-03-2015 13:25
Witam. Mam prośbę oraz pytanie. Czy ktoś wypełniał druk U 005? Co to jest (wiem tylko że dotyczy rodzinnego), dostałem to z NAV-u po angielsku i nie mam pojęcia jak to wypełnić. Czy ktoś pomoże mi to ...
Hey mam małe pytanko posiadam D number i chce zmienić na stały . Mam wszystkie potrzebne papiery tylko musze jeszcze mieć kontrakt na mieszkanie do okazania Czy w kontrakcie musi widnieć moje imie ...
Witam! Ma ktoś namiary żeby w miarę tanio z Oslo np. do Paryża albo Wenecji lecieć?
oj zasypało strasznie!
i jeszcze teorię do tego dorobili ... nic dziwnego że wieją skoro taki słabiuchny sprzęt im dali ... Putin się ze śmiechu tarza wiadomosci.wp.pl/gid,17390635,kat,7631,t...114925&_ticrsn=3 ...
spinacz do papieru którego pomnik jest w Oslo), którymi szczycą się Norwegowie to podobno norweski wynalazek www.todayifoundout.com/index.php/2011/09...ted-by-johan-vaaler/ czy moze jednak ...
W weekend wybuchł głośny skandal z udziałem polskich modelek, które sprzedają swoje ciała arabskim szejkom. Wszystko za sprawą bloga TagTheSponsor, którego autorzy wzięli sobie za cel modelki z ...
Bylem....przez dwadziescia piec lat bylem.Bylem dla was wszystkim.Bylem wyrocznia ,codziennym ekspertem i autorytetem. Karmilem was czym chcialem i z reki mi jedliscie.Wszystko, co powiedzialem ...
Witam. Mam plan cos kupic w przyszlym roku ( w tym roku bank powiedzial , ze ok, komuna ze troche tez dolozy na poczatek ) i mam pytania - czy na visning moze przyjsc kazdy i poogladac mieszkanie ...
Potrzebuje zgłosić do SKATT-u raport ile zarobiłem Jako firma w 2014 roku. Nie wiem jak to zrobić a mój "księgowy" odmówił. Zapłacony został jedynie VAT, twierdzi ze podatek dochodowy mogę ...
*** UWAGA na Przewoźnika " NATA TRANS " Daniel i Natalia KLEIN z GDAŃSKA - OSZUŚCI I ZŁODZIEJE , nie oddają przesyłek ,przywłaszczając je , spora ilość osób pokrzywdzonych . Szukamy innych ...
szukam instrukcji obsługi gazu stag po norwesku,może ktoś już tłumaczył i możliwe skopiowanie lub odsprzedanie
Chce zapytać czy może któraś(ys) z Was znalazła(znalazł)sie w podobnej sytuacji ? Mieszkam z synem w Norwegii , ojciec dziecka w Polsce. Mój problem polega na tym , ze on nie płaci na dziecko ...
jolanta janik
24-03-2015 14:46
potrzebuję dostarczyć do Polski komplet wypoczynkowy. Kanapa 3 - osobowa, 2- osobowa i fotel. Byłoby najlepiej gdyby meble dowiezione zostały do Zuberca na Słowacji (40 km od Zakopanego). Jeśli taka ...
Czarek S
24-03-2015 11:07
Witam, prowadzę firmę wykończeniową w Polsce i mam wujostwo w Norwegii. Mają oni całe mieszkanie do wyremontowania i pisali do mnie czy byłbym chętny wyremontować im je. Mówili że zapłacą tyle co ...