Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
cysiek2 napisał:
WujekJanek napisał:
A ktoś mi wytłumaczy dlaczego Cysiek to teraz Zwierzyk???

bo sie jakies pizdzie w pijadzkim widzie cos ubzduralo
derilium trzrcia faza
skutki siedzenia latami na socjalu

Pisalam wczesniej, ze Jakubek sie dopiero rozkreca i powoli odnajduje swoje wlasciwe miejsce na nowym forum Jakubku, rozkrecaj sie smialo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
OK, dobra, już wiem.
Dalej nie wnikam i nie chcę wnikać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Dwa miliony kibiców na miejscu zawodów, transmisja do 190 państw, 285 milionów odsłon w internecie. Nie są to liczby piłkarskiej Ligi Mistrzów, tylko najtrudniejszych okołoziemskich regat żeglarskich Vendee Globe. Jedynym Polakiem w historii, który wziął w nich udział, był Zbigniew Gutkowski. Za rok planuje wystartować po raz drugi. Niedawno „Gutka” próbowali zwerbować szejkowie, by pływał pod banderą jednego z emiratów. Mimo obietnicy złotych gór i najlepszego sprzętu, Polak odmówił.
- Zawsze pływałem pod biało-czerwoną banderą i chciałbym, żeby tak pozostało. Wychowałem się w Polsce, w klubie w Gdańsku nauczyłem się żeglować. Dopóki będę wierzył w polskie żeglarstwo oceaniczne, nie zmienię obywatelstwa. Chociaż sponsoring firmy z Zatoki Perskiej rozwiązałby finansowe problemy – zapewnia Gutkowski.
eurosport.onet.pl/zeglarstwo/szejkowie-c...olski-odmowil/l42slb
....
nie każdy Polak to modelka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok