Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Ile zarabia majster w Norwegii? - Norwegia

6 Postów
Kondziu Antkiewicz
(konrad1994)
Wiking
Witam, prowadzę firmę wykończeniową w Polsce i mam wujostwo w Norwegii. Mają oni całe mieszkanie do wyremontowania i pisali do mnie czy byłbym chętny wyremontować im je. Mówili że zapłacą tyle co Norwegowi, ale wolą mnie bo ponoć w Norwegii lubią spartoczyć robotę - nie wiem nie widziałem Ile mniej więcej za dzień pracy bierze wykwalifikowany majster za tego typu prace?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
A legalnie chcesz się podjąć czy też na czarno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kondziu Antkiewicz
(konrad1994)
Wiking
Na czarno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
konrad1994 napisał:
Na czarno

Jeśli zapewnią ci wikt opierunek i nocleg to jeśli zawołasz 250 nok za godzinę to każdy powinien być zadowolony. No ewentualnie możesz trochę spuścić z tonu i niezapłaconym podatkiem mozecie podzielić się na pół.
Przeciętny pracownik w firmie pośredniczącej zarabia 180 nok brutto oczywiście na godzinę.
Wynajęcie firmy to minimum 500 nok za roboczogodzinę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kondziu Antkiewicz
(konrad1994)
Wiking
No obliczyłem sobie że pracy będzie tam na 15 dni przy założeniu że robiłbym po 10 h czyli 250*150 czyli zarobiłbym 18000 zł. U mnie na taki zysk muszę pracować 4 miesiące Czyli wychodzi nieźle, ale nie będę z rodziny ściągał, dadzą mi 11000 zł nocleg wyżywienie i będzie ok Dziękuje za odp. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
konrad1994 napisał:
No obliczyłem sobie że pracy będzie tam na 15 dni przy założeniu że robiłbym po 10 h czyli 250*150 czyli zarobiłbym 18000 zł. U mnie na taki zysk muszę pracować 4 miesiące Czyli wychodzi nieźle, ale nie będę z rodziny ściągał, dadzą mi 11000 zł nocleg wyżywienie i będzie ok Dziękuje za odp. Pozdrawiam

No tak jak na gościnny występ nie jest źle.
Tak na marginesie po znajomości czy po rodzinie każdy chce taniej a dlaczego po znajomości nie docenić kogoś i nie dać więcej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Kondziu a znasz sie na norweskim stylu budownictwa ?/ robiłes cos kiedys w norwegii ? Żeby nie było tak że nastepni norwescy fachowcy co beda przychodzic nie bedą musieli czasem poprawiac po Tobie...

Ja bym nigdy polakowi nie powierzył remontu domu szkieletowego gdyz zwyczajnie nie zna sie na tej technologii. Lepiej zapłacic norweskiemu majstrowi który przy okazji wypije 3 razy wiecej kaw ale za to bedzie łatwiej sprzedać i ubezpieczyć dom. Norwegowie robia szkielety od zarania dziejów a od kiedy polacy...od czasu jak sie ropa pojawiła w norwegii

Polaka mozna wziac ewentualnie do sprzątania bo mało kto nawet do malowania się nadaje

Kondziu Ty jestes polskim fachowcem a nie norweskim i licz sie jako polski fachowiec a nie norweski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kondziu Antkiewicz
(konrad1994)
Wiking
Maciejko po pierwsze jak Ty jeździsz na truskawki to nie robisz za 14 NOK za h tylko za 100. A też jesteś polskim zbieraczem.
Po drugie oni sami nalegają abym przyjechał. Oczywiście powiem im że nigdy podobnych domków nie robiłem więc ich decyzja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Maciejko po pierwsze jak Ty jeździsz na truskawki to nie robisz za 14 NOK za h tylko za 100. A też jesteś polskim zbieraczem

Bez urazy ale truskawki sa lepsze z bamy

Nalegaja bo chca Ci pomoc ale 1994 rocznik..powiedz mi co Ty umiesz? 21 lat masz i firma wykonczeniowa...chyba własna dzialalnosc żeby miec jakąkolwiek prace.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kondziu Antkiewicz
(konrad1994)
Wiking
chciałbym być rocznik 1994 - to rocznik mojej córki... I zacząłem to robić w wieku 21 lat, najpierw robiłem 4 lata z sąsiadem, przynieś pozamiataj itd. podglądałem go, potem wyremontowałem dom rodziców zobaczyłem że nieźle mi to idzie i założyłem działalność... Chcą mi pomóc? Na chleb, studia Amelki, i wakacje raz na jakiś czas mi nie brakuje więc ten wyjazd do Norwegii nie jest dla mnie pilny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok