Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Truskawki powinny rosnac, borowki tez, ale owoce beda mienjsze niz na poludniu Norwegii. Duzo bedize zalezalo od uzyznienia gleby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
wierzba energetyczna bedziesz mial 2 w 1 uprawe i zrodla odnawialne

albo marichuana lecznicza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
barlog696 napisał:
.. i jeszcze zapomniałem dopisac jęsli ty sie tak orjentujesz to prosze podam ci nawet w której strefie klimatycznej części norwegi mam tą ziemię...

ZONE 7B

więc co nieco wiem na ten temat ... i orientuje sie jakie są uprawy w regionie ....

więc zamiast odrazu krytykowac i pisać co wiem a czego nie wiem zadaj mi pytanie a nie z góry zakładasz że jestem zielony w temacie.....

Oczywiście że jesteś zielony.
Gdybyś choć trochę się orientował nie zawracał byś sobie głowy dziecinnymi pytaniami na forum.

Du har en livlig fantasi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
barlog696 napisał:
..po pierwsze mam juz ziemię i tak jak napisałem we wczesniejszym poście " uprawa na własnej ziemi " i wiem jakie są ceny ... bo nie dawno zakupiłem 100hektarów takowej...

i jak narazie jest tylko na nich trawa, która koszona jest i zawijana w kule dla zwierząt...... wiec proszę bez taki że nie wiem ile co kosztuje ...
poprostu sie zastanawiam w co wejsć co uprawiać lub jak to wykorzystać i rozwinąć

Dalej pisał: to prosze podam ci nawet w której strefie klimatycznej części norwegi mam tą ziemię...ZONE 7B, więc co nieco wiem na ten temat ... i orientuje sie jakie są uprawy w regionie ....

No więc reasumując, widać że facet się zna, fachowiec, orientuje się jakie są uprawy w regionie, a nawet wie, w jakiej części Norwegii kupił sobie ostatnio swoje 100ha. Więc proszę bez takich, że nie wie co ile kosztuje... A że pyta o rzeczy podstawowe i ewidentne? Skromny, cichy ziemianin, nie chce nas peszyć swoja wiedzą, ot i wszystko. Jedyne co, to może jakieś braki językowe, bo na przykład pisze: poprostu sie zastanawiam w co wejsć co uprawiać lub jak to wykorzystać i rozwinąć

Cóż, można łatwo poradzić.
W co wejść? No cóż, w TO.
Co uprawiać? To się chyba nazywa sex... Najpierw wchodzisz w TO, potem wychodzisz, potem wchodzisz... i tak jak najdłużej. Świetna opcja dla niezdecydowanych..
Jak to wykorzystać i rozwinąć? Wykorzystasz tak, że jeśli będziesz wchodził w TO i wychodził wystarczająco długo [zalecam 3-5 razy dziennie, ta dawka daje najlepsze efekty], to kobita będzie Ci z chęcią prała, gotowała, sprzątała, ciasta piekła... Dzieci rodziła -co z punktu widzenia rozwijania ważne, bo własne dziecioki to świetna darmowa siła robocza.

A co do upraw polowych, to posadził bym góra palmy kokosowe, oryginalne norweskie i dzięki temu zbijał kokosy.
A dołem posadził bym kapustę, kupił kosę i kosił kapuchę.

Odnoszę ogólne wrażenie, że jakiś złośliwy i zgryźliwy się dziś zrobiłem.
Stary, złośliwy, stetryczały ze mnie ramol.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(barlog696)
Wiking
... nie super w końcu też musi byc śmiesznie....

dziękuje wszystkim za komentarze były one wyczerpujące dowiedziałem się czego miałem się dowiedziec i już więcej nic mi nie potrzeba.....

temat uważam za zamknięty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
barlog696 napisał:
... nie super w końcu też musi byc śmiesznie....

dziękuje wszystkim za komentarze były one wyczerpujące dowiedziałem się czego miałem się dowiedziec i już więcej nic mi nie potrzeba.....

temat uważam za zamknięty

Zamiast focha strzelac, to zastanow sie czy forum MN to jest odpowiednie miejsce na poszukiwanie takich wiadomosci ?

Chcesz zajac sie hodowla, uprawa, a przy tym nie wyjsc na durnia, to zbieraj informacje, ale nie na forum.
Po pierwsze, zrob rozeznanie w okolicy. Po drugie, mozesz udac sie do komuny i tam dowiesz sie, gdzie sie udac po fachowe porady.
Po trzecie, zacznij juz tu www.bondelaget.no/mat-og-landbrukspolitikk/category198.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
to moze konie takie araby sa w cenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(barlog696)
Wiking
..popierwsze focha nie rzucam.. a p drugie liczyłem na to że ktos sie odezwie co juz podobny temat przerabiał... .. a nie głupie komentarze typu pan wyżej w cos wejść a potem wyjść,

dostałem pare linków informacji i i to mi wystarczy .. reszta w komunie , i tyle.

a głupie uwagi i komentarze proszę zostawcie dla innych tu taj na forum,

a forum jest chyba po to aby pytać a nie po to żeby kogoś miotać. ty tamto czy owamto....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok