Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jaki samochód dostawczy najlepszy ? - Norwegia

65 Postów
Dariusz S
(dreamstars)
Początkujący
W związku z tym że planuję zakupić samochód dostawczy proszę prężnie działających forumowiczów o poradę. Ja mam tylko doświadczenie z transporterami T4 i T5 a myślę nad kupnem czegoś innego. Czy naprawdę oprócz transporterów nie ma nic lepszego ? Jakie są wasze doświadczenia ? Co myślicie o Vito ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Vito sie sypie
kup toyote heace 4x4 najbardziej popularne w norge auto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
passat 2.0 kombi na ropę
i dostarczyć wszystko można i jak gość do kościoła na odpust jechać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
jasta102 napisał:
passat 2.0 kombi na ropę
i dostarczyć wszystko można i jak gość do kościoła na odpust jechać

no kogo obchodza twoje doswiadczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Dariusz S
(dreamstars)
Początkujący
Wiedziałem że na jastę mogę liczyć, masz jakieś doświadczenia z pasatami kombi ?
Jeździłem chwilę Hiace i powiem szczerze, że prowadzi sie go fajnie, patrząc na rynek wtórny i jego cenę wnioskuje że jest dobrym autem , lecz jak dla mnie jest okropnie brzydki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
wygladem na siebie nie zarabia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pasatem jeszcze nie jeździłem a hiacem i owszem
nie dość, że okropnie brzydki, to jak się jeszcze niemożliwie sypie tak po przekroczeniu
200 tysięcy kilometrów
dosłownie wszystko
większość się już połapała i coraz mniej i mniej tego dziadostwa widać
resztki to jak mi mówiono do Afryki powywozili stąd
bo tamtejsi fachowcy cenią ten znak jak polscy folksfakena
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Dariusz S
(dreamstars)
Początkujący
Nie zgodzę się z tobą. Jest tak zwany prestiż samochodu, a w niektórych działalnościach to jest bardzo ważna sprawa. Reklama też lepiej się prezentuje na ładnych liniach a nie po "siekierze" jak to w Hiace jest. Oczywiście w działalności typowo usługowej jak budowlanka ma to mniejsze znaczenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Ja myślę,że samochód nie mawyglądać, tylko zarabiać.

O VW nic Ci nie powiem, bo nie mam doświadczenia.
VIVARO [i wszystkie jego klony]- chłopaki jeżdżą i są zadowoleni dopóki jeżdżą -jak auto przestanie jechać i trafia do mechanika, to jakoś przestają chwalić.
VITO - świetnie wygląda i komfortowo się jeździ. Mechanicznie przerost formy nad treścią, produkt o jakości made in china okraszony ekskluzywnym logo. A ponadto nawet polonezy nie rdzewiały w takim tempie jak VITO.

Toyota Heace - najbrzydszy samochód na świecie jaki widziałem. Gdybym miał kupować, to tylko Toyote heace. Brzydki. Niewygodne siedzenia. Prosty i prymitywny w środku jakby go w latach 80 wyprodukowali. Ale nie do zajechania choćbyś nie wiem co robił. A nawet jak Ci się uda go zajechać, to jest to tak popularne auto, że każdy norweski kowal ci go z zamkniętymi oczyma rozłoży na czynniki pierwsze i bezbłędnie złoży. Prosta prymitywna konstrukcja, dzięki czemu nie ma się co psuć, zreperować łatwo a części tanie i wszędzie dostępne.
Trochę rdzewieje. Tylna klapa rdzewieje na potęgę - ale jak to mówią, to nie wpływa na pracę silnika.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Michał Tokarski
(Rumcyk)
Wiking
Co do VW to ja jednak polecam t4, broń boże Craftera. Co do Passatów to 2.0D ale tylko od 2009 roku wzwyż, a jak niżej to 1.9. Jeśli jakieś pytania o VW ktoś ma to jak będe mógł to pomoge bo pracuje w Aso tej marki i jakies ni duże doświadczenie mam. Pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok