1 NOK
Witam! Chciałabym sie zapytac czy jesli jestem na zasiłku dagpenger a spodziewam sie 2-ego dziecka to mam prawo do zasilku macierzyńskiego??Czy jest tu jakas mama która mogłaby mi pomóc?
Witam chetnie poznam mamy z dzieciaczkami lub w ciazy z okolic Hommersåk . Pozdrawiam
Ile sie czeka na akt urodzenia w Norwegii
Hej czy mieszkają jakieś Polki we Vormedalu chętne na kawę , spacer itd
Jestem przyszłą mamą małego chłopca który planowo na świat przyjdzie pod koniec października. Bardzo chętnie poznam inne mamy na wspólne spacerki, pogaduchy, opalanko, ploteczki, kawkę, zakupy i ...
Hej czy któraś z mamusiek rodziła w Lorenskog??? co trzeba zabrać ze sobą dla maluszka? jaka opieka???
Hej jestem mama dwoch lobuziakow 5 lat i 1,5 roku .Szukam mam z dziecmi na wspolne spacery spotkania itp.
Hej! Są tu mamy z okolic Fredrikstad??- mam 9- miesięcznego synka- chętnie poznam towarzyszkę na spacery/ kawę.. pozdrawiam
Hej! Mam siedmiomiesięczną córcię i miło by nam było umówić się z kimś na wspólną zabawę, spacer czy pogaduchy.
Witam, bede potrzebowała opiekunki do 11 miesięcznego dziecka na okres 2-3 miesięcy, wstawię ogłoszenie jak termin bedzie sie zbliżał tylko zastanawiam sie kiedy wstawić ogłoszenie, gdyż potrzebuje ...
druch dryh
01-10-2015 16:36
Hej polskie mamy! Czy w miejscowosci Gjøvik lub okolicach jest ktos chetny na przechadzki w towarzystwie innej mamy i jej 6 miesiecznego synka?
Witam! Mam takie pytanie mieszkam w Oslo i za 3 tyg. Będę rodzic w Lørenskog . Gdy zacznie się akcja porodowa to mam dzwonić do szpitala ? Jezeli tak to jaki to numer ?
witam szukam mam dzieci chodzacych do szkoly w stord i okolicach
witajcie... mieszkam w Kongsberg i tak sie zastanawiam czy sa tu jakies mamusie ktore maja ochote na wspolne spacerki kawusie itd moje coreczki maja 8 lat i 6 tyg..pozdrawiam
baka
26-09-2015 10:46
Witam, są tutaj jakieś mamy z okolic sogne?
Witam mam pytanie, Mam prace legalna na czas nie określony i jestem w ciąży, obecnie jestem 20tyg ciązy a ostatnie 2 tygodnie spędziłam na sykemelding, a pytanie moje takie czy to prawda że będąc w ...
Witam wszystkie mamy w norge. Chcialabym spotkac sie albo porozmawiac z mamamy ktore majo chore dzieci. W jaki sposob pomaga rozne instytucje tu norvegi .Prosze o bardzo Szybko kontakt polske mamy ...
Agnes Lisowsku
15-09-2015 16:35
Hej. Orientuje sie ktoras z Was gdzie w Oslo (i okolicy) znajduje sie jakis outlet z rzeczami dla dzieci? Barnas hus, Baby shop itp. Wiem o tych outletach w Vestby Dziekuje za info
Witam Mam 20-miesięcznego synka, który chętnie pobawił by się z dziećmi w podobnym wieku. Mieszkamy w Bergen-Asane.
tak jak w temacie odstąpie mleko bebilon zainteresowani pisać na priv
Cześć dziewczyny. Mam pytanko i liczę na to, że może któraś z Was była w podobnej sytuacji. Jestem w dziesiątym tygodniu ciąży i okazało się, że dostałam się na kurs z NAVu (zaznaczam, iż nie ...
Norwegia zmieni praktykę dotyczącą odbierania dzieci polskim rodzinom, informuje wiceminister spraw zagranicznych Artur Nowak-Far. Każdy przypadek będzie zgłaszany polskiemu konsulowi, który ...
Sa tu mamusie z Vintrebro? mam 10 miesieczna corcie, ktoras chetna na spotkania???
czy sa tu jakies mamy z Frogner, Skedsmokorset, Kløfta lub Lillestrøm?
Witam. Przyjechałam do Norwegii nie tak dawno, wraz z moim narzeczonym (za 2 miesiące mężem) spodziewamy się dziecka. Jakie są wymogi mieszkaniowe, czyli ile osób może przypadać na określoną liczbę ...
Czesc Mam pytanie do wszystkich mam ktore przerabialy ten temat Jak krok po kroku wyglada 'rejestracja' dziecka urodzonego w NO? Ile czasu mniej wiecej trwa kompletowanie dokumentow z ...
Wszystkie mamy które rodziły lub mają w planach rodzić w Norwegii zapraszam do przeczytania mojego bloga. "TOTTELOTTER" - CZYLI MOJE PIERWSZE DZIECKO W NORWEGII ...
Chętnie Poznam polke z dzidzia do nawiązania znajomości w Oslo.
Bambi109
27-08-2015 12:31
Pilnie muszę pojechać do Polski z dzieckiem. Nie wyrabiałam jeszcze małej paszportu. Czy mogę ją wziąć ze sobą po prostu na akt urodzenia?
Hej może któraś z was przerabiała temat i podpowie. Jak wyglada wypłacany zasiłek ciązowy tzn pieniążki które dostaje sie na zwolnieniu podczas ciąży?? Wypłacany jest 100% należnego wynagrodzenia ...
Jak myślicie, powinnam rozmawiać z dzieckiem w domu po norwesku, żeby się przyzwyczajało? Czy mówienie w domu po polsku wpływa jakoś na wyniki dzieci w nauce?
Cześć mamusie. Orientuje się może ktoras z Was gdzie mozna spr tzw. Przeszkola otwarte w okolicy Oslo.
karolina **********
12-08-2015 11:11
Mam pytanie do mam! (nawet mi się zrymowało, hehe) Moja córcia idzie niedługo do pierwszej klasy. Czy w Norge rozpoczęcie roku wygląda jak Polsce, jakaś część oficjalna i domu, czy od razu zaczynają ...
Witam chciałabym sie dowiedzieć czy w Oslo i gdzie dokładnie są złobki dla malych dzieci , syn ma 9 msc i chciałabym zapisac go do złobka , jaki jest koszt ? i jakie warunki trzeba spelniac , ...
Hey Mam 5 letnią córeczkę i chętnie poznamy inne mamy z hokksund. Mieszkamy tu od niedawna, córka potrzebuje towarzystwa ja również chętnie kogoś poznam Jeżeli ma ktoś ochotę umówić się na ...
Bs.pape86
17-07-2015 18:24
Mam do zamiany termin na wizytę paszportową. Termin jest na 20 lipca na godzinę 9. Chętnie zamienię na jakiś dzień po 27 lipca.
Hej,mam 29 lat i termin porodu na koniec sierpnia,czy są tu przyszłe mamy które mają ochotę na plotki i późniejsze spacerki? Mieszkam w Larvik
Witam, Mam pytanie: Mój mąż od dwóch miesięcy pracuje w Norwegii ma pozwolenie na prace bezterminowe i kontrakt w agencji pracy. Miesiąc temu urodziło nam się dziecko a we wrześniu jedziemy do męża ...
Witam, pisze tutaj , poniewaz grupy tatusiow zwyczajnie nie ma. Szukam kogos na wspolny wyjazd wakacyjny z dziecmi. Ja mam corke w wieku 7 lat. Julia urodzila sie juz w Norwegii ale zna polski i ...
Tomasz Olejarz
05-07-2015 22:04
Witam wszystkie mamy poltorarocznych i nie tylko dzieciaczków! Jesli tak jak ja mieszkacie nie daleko Hauketo i macie czas na spacery i wypady na kawke to zapraszam! Miło byloby stworzyc grupke mam z ...
Witam Czy ktoś zna i moze polecic kogos w Skien lub okolicach kto robi torty dla dzieci na zamówienie? badz tez sklep lub piekarnie gdzie taki tort mozna zamowic? Z gory dziękuję za pomoc. ...
Witam,mam kilka pytań odnośnie prowadzenia ciąży w NO. Dodam iż nie mam nr personalnego,ale partner pracuje legalnie i posiada stały numer personalny. Czy program łączenia rodzin dotyczy też par ...
Dariusz R
21-06-2015 21:01
Jeśli jakas mama jest zainteresowana opiekunką na terenie Baerum również w weekend to proszę pisać . Posiadam doświadczenie w opiece nad dziecmi w wieku 1.5 roku mam 26 lat.
Witam,gdyby ktoś potrzebował opieki do dziecka w Bergen lub w okolicy proszę o kontakt na priv Mieszkam na Ytre Arnie,mam 27 lat.Mam doświadczenie Pozdrawiam
Szukam mam z Sandnes na wspolne spacery
Karola 1
08-06-2015 23:00
Witam... Jestem tu nowa więc chciałam się przywitać ze wszystkimi W lutym 2013 r przyjechałam do Norwegii i w tym samym miesiącu podjęłam legalna prace. W z czasem wyrobiłam sobie tymczasowy ...
Hej dziewczyny, macie ochotę może na kawkę? Spacery? Zabawy z dziećmi? Jesteśmy rodzicami 4letniego Adasia i poszukujemy mu cały czas nowych koleżanek i kolegów
Witam, szukam na wspólne spacerki mam, ale nie tylko Mam 3 miesięcznego synka i chętnie poznam mamy z okolicy, ale jeśli nie masz dziecka a masz ochotę na wspólną kawkę i wspólne spacery z wózkiem ...
Chce zapytać czy może któraś z Was znalazła sie w podobnej sytuacji ? Mieszkam z synem w Norwegii , ojciec dziecka w Polsce. Mój problem polega na tym , ze on nie płaci na dziecko alimentów od kilku ...
Witajcie serdecznie, czy któraś z Was mogłaby mi podpowiedzieć za co najpierw się zabrać przy łączeniu rodzin na podstawie ciąży? Pozdrawiam i z góry dziękuję
Witajcie czy wiecie moze gdzie dostane w Oslo bielizne ciazowa?
Hej. Sa tutaj jakies mamy z Vestfold?
Witajcie Jestem jeszcze w Polsce ale latem 2015 zamierzam wyprowadzić się w okolice Drammen. Mam synka który od tego roku poszedł jako 6latek do pierwszej klasy w PL. Do drugiej klasy pójdzie ...
Hej mamuśki potrzebuje pomocy musze zarejestrowac siebie i dziecko do lekarza rodzinnego dostalam juz te kody jednorazowe lecz nie wiem jak mam wybrac lekarza planuje drugie dziecko i musze juz miec ...
Drogie mamy czy któraś z was wyrabiala dziecku paszport w polsce?? Termin porodu mam na maj na wakacje chcieliśmy jechać do polski na wakacje na miesiąc. Co jest potrzebne żeby wyrobić taki ...
Hej dziewczyny.. Czy słyszałyście kiedyś o tabletkach z własnego łożyska po porodzie? Co o tym myślicie? Czy można je zrobić także tutaj, słyszałyście coś na ten temat?