Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Mamy w Kongsberg:-) - Norwegia

Czytali temat:
Joanna Wiktorzak Kasia K Joanna Sniadówka Paweł Kasperek Kasia K Przemek M Grzegorz zajac jaro255@onet.pl piernikarski Monika92 (1514 niezalogowanych)
10 Postów

(Justys84)
Wiking
witajcie... mieszkam w Kongsberg i tak sie zastanawiam czy sa tu jakies mamusie ktore maja ochote na wspolne spacerki kawusie itd moje coreczki maja 8 lat i 6 tyg..pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
witaj.

W prawdzie nie jestem jeszcze mamą, i jeszcze nie dotarłam do Norwegii, ale chcialam cie o cos zapytać. Czy przyjechalas tu juz z dziećmi? czy jestes na miejscu od dawna, i urodziłaś dzieci w Norge?
Bardzo proszę o odpowiedż.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Justys84)
Wiking
witaj jestem od czterech lat,przyjechalam sama a pozniej starsza coreczka dojechala po tym jak juz mialam legalna prace dom i wszystko gotowe aby ja tu sciagnac. 6 tyg temu zostalam kolejny raz mamusia i rodzilam tutaj teraz jestem na macierzynskim. starsz cora wyjezdza na wakacje do PL a ja i malutka czekamy na paszport i dopiero lecimy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
Pytam , bo sie zastanawiam, po jakim czasie pracy w Norwegii....że tak to powiem.....można sobie pozwolić na ciążę? A jeśli jest sie tzw. "samotną matka" (bez slubu z partnerem) to czy jest jakas pomoc ze strony państwa?..........Czy jakieś warunki trzeba spełnić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Justys84)
Wiking
jezeli moge zapytac-masz zamiar przyjechac na wlasna reke sama do Norwegii?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
selena napisał:
Pytam , bo sie zastanawiam, po jakim czasie pracy w Norwegii....że tak to powiem.....można sobie pozwolić na ciążę?

MUSISZ MIEC PRZEPRACOWANE 6 Z 10MSC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
dzięki ogromne za tą odpowiedż. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
najpierw chyba zatrzymam sie u znajomej w Finlandii i stamtąd bede próbować sie załapać w Norge. a czemu pytasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Justys84)
Wiking
pytam bo sama kiedys zaczynalam od zera a nawet od duzego minusa i bylo mi naprawde ciezko i czesto slyszalam ze nie dam rady, bylam samiusienka jak palec w obcym kraju bez jezyka.. dalam rade i Tobie rowniez tego zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
Super ogólnie to dziekuje ci za wiarę we mnie, że mi sie moze udac. Wiadomo....trzeba próbować ....tymbardziej że niedawno zaczęlam nauke języka norweskiego. noi myśle o tym żeby zanieść CV i list m. do Adecco. Myslisz ze to dobry pomysł? czy lepiej wysłać aplikację do norweskich biur pracy?
Pytam bo właściwie to nie mam pomysłu, od czego zacząć.
Pozdrawiam i proszę cie o odpowiedz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok