Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Svangerskapspenger - zasiłek ciążowy - Norwegia

14 Posty
Migotka Kowalska
(migotka30)
Wiking
Hej może któraś z was przerabiała temat i podpowie. Jak wyglada wypłacany zasiłek ciązowy tzn pieniążki które dostaje sie na zwolnieniu podczas ciąży?? Wypłacany jest 100% należnego wynagrodzenia (jak np w Polsce) czy może jakoś procentowo jak na zwykłym zwolnieniu ?? Z góry dziękuję za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Danuta Kovalevska
(giselle)
Wiking
Hej wlasnie niedawno dostałam svangerskappenger , najważniejsze jest wyslac wszystkie odpowiednie papiery jak się będziesz ubiegać, a dostaniesz 100 procent czyli tyle ile ostatnio zarobilas jeśli placa ci za godzine to podlicza ci ostatnie 3 albo 6 miesięc w moim przypadku to była srednia z ostatnich miesięcy, to jest to samo co zwolnienie chorobowe tylko inaczej się nazywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Danuta Kovalevska
(giselle)
Wiking
mam nadzieje ze nie mylisz svangerskappenger z zasiłkiem macierzyńskim, bo svangerskappenger to jest zasiłek który jest wypłacany jak praca może spowodować uszkodzenie plodu albo jest zagrozeniem dla zycia matki i dziecka, czyli wypłacany do momentu zasiłku macierzynskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Migotka Kowalska
(migotka30)
Wiking
Dzięki za pomoc. Chodziło mi o zasilek ciazowy a nie maciezynski oczywiscie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok