1 NOK
Witam, Mieszkam z mężem w Oslo koło 2 miesięcy i okazało się że jestem w ciąży. Pracuje na czarno przy sprzątaniu, za to mąż ma umowę o pracę i pracuje tu legalnie. Moje pytanie brzmi co mogę zrobić ...
Drogie Mamy z okolic Oslo/Lillestrøm! Zapraszam Was razem z dziećmi na spotkanie z baśnią oraz warsztaty 15 grudnia o godzinie 13 w centrum sztuki Akershus Kunstsenter w Lillestrøm (z Oslo podróż ...
monikaz
28-11-2019 14:56
Witam niedawno przyjechaliśmy do Norwegii i mieszkamy w Drammen. Mam 13 letniego syna i szukam kogoś kto w podobnym wieku ma dziecko które też nudzi się w domu. Umówić się na wycieczkę czy rower...
Witam. Mam pytanie odnośnie zwolnienia chorobowego podczas pobierania Dagpenger. Mianowicie moja Żona jest w ciąży i dostała zwolnienie chorobowe podczas pobytu w Polsce na okres jednego miesiąca. ...
Kiedy sie wykorzystalo wszystkie pomysly z glowy na rozwiazanie problemu, trzeba sie zwrocic o pomoc. Jesli ktoras mama juz korzystala z psychologa w moim rejonie bardzo prosze o namiary. Z gory ...
Cześć! Jestem mamą 2,5 letniego chłopca, szukamy matek z dziećmi, do wspólnego spędzania czasu. Jesteśmy nowi i nie znamy nikogo Oslo, Langhus, Ski i okolice.
PASSANGER WR
17-05-2019 18:29
Witam, jestemy malzenstwem z dwojka dzieci (4 i 6lat). Szukamy znajomych z dziecmi w podobnym wieku
Witam! Szukam pracy jako opiekunka lub na sprzątanie. Prosze o kontakt :martysmoj@wp.pl Pozdrawiam!
Hej jestem w połowie ciąży i szukam koleżanki do rozmów przy herbacie okolice Moss.
Witam,mam 3 letniego synka.Chetnie nawiąże kontakt z mamami dzieci w podobnym wieku.Wspolne spacery,zabawy.Mieszkam w Askim.A może uzbiera nam sie większa grupa?
Cześć mam synka w wieku 6 lat szukam koleżanki która ma dziecko w podobnym wieku lub troszkę starsze.Chciałabym żebyśmy się zapoznały , zaprzyjaźniły aby nasze dzieci również w tym czasie spędziły ...
Pawel Syposz
29-04-2019 20:11
Cześć, czy są tu jakieś Polki mające dziecko z obywatelem Norwegii, z którym nie żyją? Ja z dzieckiem w Polsce, on w Norwegii, twierdzi, że nie ma na alimenty, dziecko widuje maks raz na 3 ...
Jakieś pomysły co podarować? Zastanawiałam się nad ceramiką z Bolesławca: andyceramika.pl/ mini zmywarką albumem rodzinnym ewentualnie voucherem na zabieg kosmetyczny Może macie jakieś ...
Witam wszystkich bardzo serdecznie za miesiąc wybieramy się we trzech do tego pięknego kraju na 3 miesiące. Bardzo chcielibyśmy zabrać ze sobą tyle jedzenia ile się da (wiem, że niektóre produkty są ...
Hei, czy sa tu jakies mamy w zachodniej czesci Kristiansand- Voiebyen, Vågsbygd, Flekkerøya (chodz niekoniecznie) ktore sa atualnie w domu z dziecmi w ciagu dnia? Mam corke 19 miesiecy i obecnie ...
Dzień dobry, Przeprowadzka do Norwegii coraz bliżej a im bliżej tym moja rodzina w PL robi wszystko żeby mnie od tego pomysłu odwieść (mnie i męża). I non stop słyszę ze jest ogromne ryzyko, ze w ...
Hej przyszłe lub obecne Mamusie mieszkające w Kolbotn/ski/sofiemyr/oppegard lub okolicy Miałybyście ochote na kawkę plotki lub jakiś spacer ? jestem w 6 mc ciąży i przestałam pracować szukam ...
Kupie duphason kilka opakowań jesli któraś z was posiada .
Pati xx
03-01-2019 11:55
Hej. Obecnie jestem w Polsce mam polskie ubezpieczenie itd. mąż przebywa w Norwegii, pracuje wszytko legalnie. Jestem w ciąży i chciałabym urodzić tam ( nie dla becikowego tylko dla lepszych ...
Witam Mam 25 lat, jestem młodą mężatką mam doświadczenie jako wychowawca na koloniach, opiekowalam się maluszkiem przez około 1 rok. Prowadziłam zajęcia taneczne i animacje dla dzieci miejsce: ...
Czy są tu mamy które potrzebują opieki do swoich dzieci? (okolice Drammen) Mam doświadczenie przy opiece nad tymi malutkimi jak i starszymi. Ostatnie dwa lata pracowałam jako animator, instruktor ...
Witam..Czy są tu mamy które mają dzieciaczki i poszukują niani ? Mam 25lat,jestem osobą dyspozycyjną i w każdej chwili mogła bym podjąć prace
Rafal Madej
09-09-2018 11:31
Witam Czy są tutaj jakieś przyszłe lub aktualne mamy z okolic ski chętne na wspólny spacer z maluszkami? Mój mały ma 10 miesięcy
Rafal Madej
09-09-2018 11:27
Cześć. Na start błagam Was o powstrzymanie fali hejtu. Wiem jak to zabrzmi i być może dla niektórych jednoznacznie...Mam 33lata. Jestem mamą 2ki maluchów (6lat, 7msc). Jest mi w Polsce źle, nie ...
Ma ktoś na stanie luteine? Odkupie na już
Czy w Norwegii dostanę mleko Bebilon 2 ?
Witam wszystkie mamy!! Z początkiem września zajmę się chętnym maluchem w dowolnym wymiarze godzin, mieszkam w centrum Stavanger, jeśli tak byłoby wygodniej opieka możliwa także u mnie ( mamy duże ...
Dzień dobry, to mój pierwszy post więc mam nadzieje że nie powiele wątku, ale na nic w tym temacie nie trafiłam na forum. Nie jestem też do końca pewna czy wątku nie powinnam założyć w Kategorii ...
Mamuski odrobaczałyście swoje pociechy kiedys takim specyfikiem jak Vanqiun? 50 mg? Mogłybyście coś na ten temat powiedzieć? Walcze z glisda u trzyletniej córki od póltora oku. W Polsce wszystkie ...
Spacer z pociechami okolice trosterud...
Hej. Poszukuje przedszkola w Oslo, najlepiej gdzie pracuje jakaś Polka chcielibyśmy wyjechać z synkiem do Norwegii w lipcu, ewentualnie sierpniu..czy ktoś może mi udzielić informacji odnośnie ...
Aleksandra Staw
30-04-2018 16:01
Witam wszystkich, mam taką sprawę mój narzeczony pracuje w Norwegii wszystko jest legalnie, Ja jestem w ciąży i chciałabym się przenieść do Norwegii.. Jak załatwić pozwolenie na pobyt? Może ktoś ...
Witam Poszukuje niani dla Córki która ma 5 lat. Mieszkamy w Sandefjord. kontakt pod numerem +48 503 337279
Witam byłam dziś na pierwszej wizycie u fastlege. Jest to ciąża bliźniacza obecnie 12t3d czy ktoś miał odczynienia z ciąża bliźniacza i jej prowadzeniem tutaj ?? Mi pobrali krew tylko a następna ...
Jak dziecko jest urodzone w Norwegii to dostaje barnetrygd automatyczmie po 2 miesiancach? czy musze wypelnic formularz z navu? Prosze o odpowiedz
Witam wszystkie mamusie Sa tu mamy z Mjondalen i okolic chetne na spacery ze swoimi pociechami, albo wspolna kawe?? POzdrawiam
Marcelina 26
09-03-2018 10:26
Witam Ostatnio doszły mnie informacje ze można lecieć do polski z niemowlakiem nie mającym jeszcze żadnych dokumentów tylko na jego akt urodzeniajak to jest w tym temacie ?? Będę wdzięczna za info ...
Witam wszystkie mamusie Moze ktos mieszka w alcie i chcial by sie spotkac z maluszkami? Mam coreczke która ma dwa latka i troszke sie nudzimy. Pozdrawiam
Witam. Mąż ma 10 tygodni tacierzyńskiego. Planuje wrócić do pracy na ok. 2 miesiące i w tym czasie chce złożyć wniosek o rodzicielski i tacierzyński razem, czyli ok. 36 tygodni. Chciałby ten okres ...
Witam wszystkich, Czy ktos ma moze wiedze lub tez doswiadczenie czy nie ma problemu jesli zasilek macierzynski jest pobierany w Polsce. Chce rodzic w Polsce, tak wiec po porodzie na pewno dluzej ...
Witam nie znalazłem odpowiedzi w Google na zadane przeze mnie pytanie wiec próbuje uzyskać pomoc tutaj. Moje pytanie czy mogę wziąć płatny urlop tacierzyński kiedy moja zona będzie w 7 miesiącu ...
Witam. Mam pytanie czy jesli dziecko urodzone w Norwegii, majace staly numer personalny,potrzebuje zgloszenia go na policje jesli sklADAM WNIOSEK O KONTANTSTOTTE. ZA ODPOWIEDZ Z GORY DZIEKUJE. ...
Hej Czy sa chetne mamy na spacery, zabawy na Østensjø, Manglerud, ja mam synka 4 lata i chcialabym zeby poznal rowiesnikow z Polski Pozdrawiam
Witam, chciałamy zapytać jak to jest gdy pracuje w Norwegii legalnie już 4 lata, mam umowę o pracę, stały numer personalny i wszystkie potrzebne świadczenia. Chciałabym zajść w ciążę i wrócić do ...
Witam was bardzo serdecznie i proszę o pomoc jestem teraz w 2 miesiącu ciąży i jestem aktualnie na macierzyńskim moje macierzyńskie kończy się w połowie maja i powinnam wrócić do pracy ,, będę wtedy ...
Witam mlode mamy. Moj synek skonczyl 2 miesiace. Poszukujemy chetnych do wspolnych spacerow. pozdrawiamy cieplutko
Hej, jestem tu nowa i potrzebuję pomocy. Mój narzeczony od 3 lat pracuje w Norewgii i ostatnio zapytał czy nie przeprowadziłabym się z moimi dziećmi ( z pierwszego związku) do niego żebyśmy byli ...
Witajcie wszystkie mamuski !!! Nie bylo mnie tu troche czasu i jestem ciekawa co u was slychac Czy znajomosci nawiazane na Mojej <norwegii przetrwaly bo jesli chodzi o mnie to jak ...
witam, mam 34 lata, jestem mamą rocznej dziewczynki, mieszkam w Sande na Skafjellasen, szukam dziewczyn z okolic które mają dzieci w podobnym wieku, które chciałyby się spotkać od czasu do czasu na ...
Hej Sa tu jakies mamy z Mjondalen, Hokksund, Drammen chetne na spacery i kawke. Mam pólroczna córke. Pozdrawiam.
Kasia19881 Bejnarowicz
01-10-2017 17:50
Drogie Mamy, jestem tu nowa.. potrzebuje porady. Poki co nie rozwazam powrotu do Polski, ale chcialabym nie tracic czasu w domu z dziecmi i zrobic jakis kurs czy studia.. oczywiscie najlepiej po ...
Szukam koleżanki
Witam.czy ktoras z pan jest lub byla pacjentka dr.szczesnego z sinsen kliniken? Jestem jego pacjentka od kilku lat.Od narodzin corki raz w roku.chcialam umowic wizyte ale okazalo sie ze dr.szczesny ...
Justyna X
19-09-2017 14:00
Witam mamuski, jestem w tym pukcie zycia co pewnie kazda z Was tu obecnych byla tzn w trakcie przeprowadzki do Norwegii , nie znam zadnych mam nawet nie wiem czy w bliskiej okolicy jest jakas rodzina ...