Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

SZUKAM OPIEKUNKI - Norwegia

10 Postów
Edyta Kucharska
(editen79)
Wiking
Witam!
pisze orientacyjnie bo w najblizszym czasie bede chciala zaczac poszukiwanie pracy a w domu mam 2 dziewczynki ktore beda potrzebowaly opieki.Starsza corka chodzi juz do 2 klasy wiec o nia bardzo sie nie martwie tym bardziej ze do szkoly ma niemal przez ulice ale bardziej martwie sie o niespelna 2 latke ktorej poki co nie chce wysylac do przedszkola.
jesli orientujecie sie ile moze kosztowac opiekunka typu au pair to prosze o jakies info.gwarantuje "wikt i opierunek"i prawdopodobnie ta pomoc potzrebna by mi byla ok roku.

prosze napiszcie jak macie jakies doswiadczenia w tej kwestii a przede wszystkim ile takiej osobie trzeba zaplacic. a moze znalazlaby sie jakas osoba chetna porozmawiac o ewentualnej pracy to prosze o kontakt 94268234 lub gg 6419403 miejscowosc Råholt

Edyta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Wioletta Precikowska
(Wioletta E.)
Nowicjusz
Edyta jeśli jeszcze nie znalazłaś informacji wejdź na stronę www.greataupair.com
Jest to strona, gdzie ogłaszają się rodziny szukające aupair z całego świata i osoby, które szukają takiej pracy. Umieszczenie ogłoszenia i mozliwość wglądu w dane kontaktowe są płatne dla obydwu stron, ale nie trzeba płacić jesli się je tylko przegląda. Można się zorientować co do wynagrodzenia, bo ludzie podają kwoty jakie są w stanie zapłacić.

pozdrawiam,
Wioletta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
editen79 napisał:
prosze napiszcie jak macie jakies doswiadczenia w tej kwestii
Au pair moze pracowac maksymalnie 30 godz. na tydzien.
Ile sie placi au pair jest ustalonne odgornie i jest to minimum 5000NOK + wyzywienie i zamieszkanie:
www.udi.no/sentrale-tema/studier/au-pair/#kravtilvert.

Wiec ogolnie jest to troche idealistyczne nastawienie, bo zeby au pair pracowala 30 godz. tyg. to trzeba albo samemu pracowac na pol etatu, albo potrzebuje sie tylko kogos w poszczegolne dni lub popoludnia, albo ma sie starsze dzieci.

I moja rada - jezeli masz miec au pair, to wybierz kogos z doswiadczeniem. I nie mowie o doswiadczeniu z dziecmi, lecz raczej w pracach domowych. I to nie chodzi o jakies super doswiadczenie, lecz np. zwykle obranie ziemiakow, nastawienie pralki, ipt.
Wiekszosc osob, co szuka pracy jako au pair, to mlode dziewczyny, ktore cale zycie mieszkaly w domu i duzo z nich kompletnie nic nie umie. W efekcie zamiast pomocy moze sie okazac, ze masz w domu dodatkowe dziecko, ktore trzeba uczyc najprostsze rzeczy. I nie wierz na slowo, ze ktos cos potrafi, gdyz taka to przywara ludzi, ze jezeli chce prace, to powie, ze wszystko umie, zna i wie.

Ja mialam zarowno au pair jak i osoby, ktore juz wychowaly swoje dzieci. I osobiscie wole miec te ostatnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
RENATA MURAWSKA napisał:
WITAM NAZYWAM SIE RENATA MURAWSKA PRZECZYTAŁAM PANI OGŁOSZENIE ŻE BĘDZIE CHCIAŁA SZUKAC OPIEKUNKI DO DZIECI JESTEM ZAINTERESOWANA
Prosze zauwazyc, ze jest to ogloszenie sprzed 3 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Elise napisał:
RENATA MURAWSKA napisał:
WITAM NAZYWAM SIE RENATA MURAWSKA PRZECZYTAŁAM PANI OGŁOSZENIE ŻE BĘDZIE CHCIAŁA SZUKAC OPIEKUNKI DO DZIECI JESTEM ZAINTERESOWANA
Prosze zauwazyc, ze jest to ogloszenie sprzed 3 lat.

Tozto kolezanka za darmoche oglasza swoje uslugi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok