Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
18 Postów
Olimpia Olimpia
(kinia031987)
Wiking
Elise napisał:
kinia031987 napisał:
Mój mąż płaci za mnie podatk
Zawsze mi sie wydawalo, ze kazdy placi podatek za siebie. Ewentualnie mozna miec nizszy podatek, jezeli dochod na rodzine jest niski, czyli np. jak jedna osoba nie pracuje.
Podsumowujac wiec - dzieki tobie placi on mniej podatku.

Spokojnie do tej pory sama te podatki płaciłam nie piszę tego złośliwie, ale mam wrażenie, że na tym forum większość z Polaków uważa się za takich nieskazitelnych a tymczasem wielu z nich korzysta na maksa z zasiłków i socjalu jakie Państwo oferuje. Chyba w życiu każdej kobiety przychodzi moment na macierzyństwo i czasami życie układa się tak, że nie jest tak łatwo pracować nawet na początku ciąży, więc to chyba nic złego wykorzystać ten czas na naukę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
kinia031987 napisał:
Elise napisał:
kinia031987 napisał:
Mój mąż płaci za mnie podatk
Zawsze mi sie wydawalo, ze kazdy placi podatek za siebie. Ewentualnie mozna miec nizszy podatek, jezeli dochod na rodzine jest niski, czyli np. jak jedna osoba nie pracuje.
Podsumowujac wiec - dzieki tobie placi on mniej podatku.

Spokojnie do tej pory sama te podatki płaciłam nie piszę tego złośliwie, ale mam wrażenie, że na tym forum większość z Polaków uważa się za takich nieskazitelnych a tymczasem wielu z nich korzysta na maksa z zasiłków i socjalu jakie Państwo oferuje. Chyba w życiu każdej kobiety przychodzi moment na macierzyństwo i czasami życie układa się tak, że nie jest tak łatwo pracować nawet na początku ciąży, więc to chyba nic złego wykorzystać ten czas na naukę.

Żeby nie było że żerujesz na socjalu , to skoro mąż płaci podatki to niech donosi ciążę, urodzi i posiedzi sobie na macierzyńskim, a ty do pracy. Jak już zapłacisz sporo tych podatków to sobie zajdziesz i urodzisz na własną rękę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Lindemans napisał:
Ciaza, to nie choroba i mozesz uczestniczyc w tym kursie. Tu kobiety pracuja do 3 tygodni przed porodem, kiedy to "zmuszone" sa rozpoczac urlop macierzynski.( W Polsce panuje "nowomoda" i kazda ciezarna siedzi na dupie, na zwolnieniu lekarskim cala ciaze - masakra! )

Co to za jakies rewolucyjne mysli tutaj przedstawiasz, Anno?
W ciazy do pracy sie nie chodzi, bo nie wypada.
Przyszle matki nalezy pozbawiac stressu, otaczac opieka, karmic podwojnie oraz spelniac jej wszystkie kaprysy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok