Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak długo można jeździć na PL blachach? - Norwegia

417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Jak długo można jeździć na PL blachach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
aż nie pordzewieją kompletnie i się nie rozsypią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Hardi napisał:
Jak długo można jeździć na PL blachach?

jezeli chodzi tobie o auto z pl rej, to do roku /o ile jestes tutaj legalnie/

ten temat byl juz poruszany i jesli poszperasz na forum to z pewnoscia znajdziesz wiecej odp na ten temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
jasta102 napisał:
aż nie pordzewieją kompletnie i się nie rozsypią

jak sie je zaimpregnuje to moze sezon zimowy wytrzymaja,albo i dluzej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wiki26)
Wiking
dobry wieczor,sprawa z polskimi autami wyglada tak.mozna jezdzic rok czasu na polskich blachach,a po roku mozna udac sie na policje z prozba o przedluzenie na nastepny rok.takie mamy prawo.ziadomosc jest jak najbardziej sprawdzona ,bo sami mielismy taki problem i zostal nam tak wyjasniony .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Rafał M.
(Rafał M.)
Początkujący
wiki a po tym roku,jesli sie pujdzie na policje to nie trzeba bedzie przerejestrowywac?czy normalnie dopuszczaja cie jeszcze na rok?wydaje mi sie ze duza role odgrywa umowa o prace itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
na stronie toll piszą że można jeździć rok jak się ma kontrakt na rok.
toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=145935&epslanguage=en
na kursie z navu, ludzie z tolla tłumaczyli że jeśli ktoś ma numer personalny i nie jest pendlerem, czyli nie ma rodziny w polsce, a tutaj jest tylko w pracy, to nie może jeździć na polskich blachach.czy jakichkolwiek innych.
jeśli się myle to niech mnie ktoś oświeci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wiki26)
Wiking
normalnie dopuszczaja Cie jeszcze rak ,,ale to jest tylko dobra wola tych z gory,masz racje umowa o pracr ma znaczenie , chwilke cierpliwosci zaraz to wyjasnie dokladnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wiki26)
Wiking
uscislijmy ze chodzi o Polakow ktorzy nie sa osiedleni w Norge a tylko pracuja tutaj .w przepisach jest dokladnie zaznaczone ze trzeba miec udokumentowany co najmniej raz w miesiacu wyjazd do Pl .ja pisze na podstawie tego co dostalismy z Toll.podsumowujac ,mozna do roku jezdzic na polskich blachach spokojnie jesli chodzi o numer personalny to przypominam ze kazdy kto przyjezdza do pracy takowy numer dostaje ,{mowa o legalnej pracy}sprawa inaczej wyglada jesli jestesmy tu osiedleni i nie mamy zameldowania juz w Pl , w tedy juz obowiazuje prawo norweskie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Rafał M.
(Rafał M.)
Początkujący
raz w miesciacu????łeee to ja odpadam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok