Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Banki Norwegia - Norwegia

12 Posty
Wiking
Witam!

Czy w jakimś Banku w Norwegii mogę założyć konto bez Paszportu?l(karty kredytowej, prawa jazdy)?

Posiadam tylko Dowód osobisty.

W Norwegii jestem na 2 miesiące. Posiadam numer skate.

Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(radeku)
Wiking
gjensidige bank, tam tez ubezpieczenie mozesz zalatwic,mi pan powiedzial jak ostatnio zakladalem konto ze paszport bedzie mi potrzebny jesli chce karte z zdjeciem,no i oplaty za karte oraz prowizje sa jak w skandiabanken, tam tez mozesz ale skandia tylko przez internet,pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
A jakiś Spare Bank lub Fokus Bank? Nie wiem?

Bo do najbliższego Banku tego co podałeś mam 100 km. To trochę daleko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
coś ok. 2 tyg. temu było podobne zapytanie,jak sie wysilisz to i znajdziesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(radeku)
Wiking
jak masz internet to nie wychodzisz z domu tylko wchodzisz na skandiabanken.no i zakladasz konto,pozniej dostajesz listem kod do konta,pozniej zamawiasz karte i wszystko z wyjsciem tylko do skrzynki po paczki z skandii,powodzenia,choc nie mam doswiadczenia to podejrzewam ze majac nr nawet w postbanku zalozysz konto z dowodem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Zeby odebrac kody na poczcie ze Scandiabanken to potzrebujesz sie wylegitymowac paszportem.
Bank ogolnie super, zero dodatkowych oplat za uzytkowanie karty, za konto itp...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
W sumie to konto jest mi potrzebne tylko na jedną dwie wypłaty. Bo firma w której pracuje nie chce wpłacać na konto w PL. Nie wiem dlaczego.

A czy jeśli przeleję na konto kogoś innego to dostanę zwrot podatku do PL? Nie wiem czekiem czy inną metodą?

Dziękuje wszystkim za odp i pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Nikt19 napisał:
W sumie to konto jest mi potrzebne tylko na jedną dwie wypłaty. Bo firma w której pracuje nie chce wpłacać na konto w PL. Nie wiem dlaczego.

A czy jeśli przeleję na konto kogoś innego to dostanę zwrot podatku do PL? Nie wiem czekiem czy inną metodą?

Dziękuje wszystkim za odp i pomoc.

Firma nie robi ci łaski,musi ci przesłać pieniądze tam gdzie ty chcesz,zero dyskusji,łaski nie robią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok