Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

sciagniecie psa do Norge - Norwegia

Czytali temat:
nataliiia Marcinek8484 (2837 niezalogowanych)
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
mam w PL 2 psy (czarnego labradora i szaucera miniaturke ) i chce je w koncu sciagnac do Nogre czy ktos juz sprowadzal psa do Norwegii? sa jakies problemy z tym? co jest potrzebne itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
zoom-in-norway2.blogspot.com/2009/05/jak...psa-do-norwegii.html
znajomy moich znajomych nie miał wlasnie tych badan, ktore wykonuje sie po 120 dniach. I wniósł 2 miesiecznego szczeniaka na prom w torbie podroznej, podał psu srodek nasenny.
Nie wiem czy dobrze zrobił....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Witam
Jeszcze z 1,5 roku temu obowiązywała pół roczna kwarantanna w Pl i różne badania. Może naj lepiej poszukać informacji w necie
Pozd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
dzieki wielkie za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
Ricco Xxxxxx
(ricco)
Początkujący
PIES MUSI MIEC PASZPORT , BADANIA KRWI NIEMIECKIE (ok miesiaca zalatwiania ,czekania na wynikkoszta 300 zl ) nie slyszalem czy już polskie norwedzy tolerują i wytypowana placowka w niej weterynarz uprawnioony w pani regionie wyda niezbedzne zaswiadczenie ( pobierze i wyśle krew do badania ,i poinformuje co dalej )
udokumentowane odrobaczanie rownierz weterynarz ( nie wystarczy podac samemu tabletki )maksimum 7 dni przed wyjazdem z Polski i 7 po przyjezdzie do Norweggi ( OCZYWIŚCIE NIE PISZE O WSZELKICH INNYSZ SZCZEPIENIACH )
samolot w kabienie pasażerskiej do 8 kg .wieksza waga przedzial bagazowy . najlepiej jechać autem przez Danie i nie bedzie rozczarowań .(kwarantanna jest do dzis jak ktoś nie ma badan a sie uprze i dobrowolnie nie zawroci ) chyba nikt nie zostawi swojego np. psa na pol roku w obcych rekach !
jezeli będą jakis pytania lub coś jest niezrozumiale dla zakladajacego temat prosze napisac na moja poczte .
nie zamierzam się tu z nikim spierać .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią . Pies musi mieć paszport , który kupuje się w gabinecie wet ( koszt 52 zł ) . Wet pobiera krew do badania , koszt pobrania ok 20 zł , wysyła do badań . Na wynik czeka się miesiąc ( ja tyle czekała rok temu ) , koszt o ile dobrze pamiętam ok 150 zł . Wszystkie wyniki wpisuje do paszportu , do tego odrobaczywia i sprawdza ogólny stan psa , wszystko wpisując do paszportu . Należy również odpchlić psa . To chyba na tyle . Psa przewożę autem potem promem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(alicja1)
Wiking
witam
Ja psa przywiozłam 3 miesiące temu (tzn przyleciał samolotem)
i zgadzam sie z tym że pies potrzebuje paszport oraz badanie krwi i wszystkie szczepienia musi mieć aktualne jednak żeby całkiem legalnie pies znajdował sie w norwegi musi przejść 3 miesięczną kwarantanne i dopiero potem mozna mu pobrać krew. Koszt całkowity wszystkich badań wynosi ok 500 złotych i wszystko załatwia weterynarz!!!
jednak bardzo ważne jest to ażeby po przywiezieniu psa pilnować systematyczności wszystkich szczepień, oraz należy zgłosić psa u norweskiego weterynarza
pozdrawiam i zycze powodzenia w przywiezieniu pupili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(alicja1)
Wiking
acha zapomniałabym o jeszcze jednej ważnej rzeczy psu trzeba założyć czipa potrzebnego do identyfikacji na granicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
czyli jakies 1000 zl w sumie mnie to wyjdzie za 2.

w samolocie musi byc pies zapewne klatce (40 kg labradora nie przemyce w torbie ) czy takie klatki mozna wypozyczyc gdzies czy trzeba kupic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok