1 NOK
Witam, przyjechalam niedawno do Norwegii i ciekawa jestem czy jest ktoś z Sandviki lub okolic chętny do pogrania w piłkę nozna w wolnym czasie, np. po świętach
Pierwsza większa grupa Polaków znalazła się za oceanem po upadku powstania listopadowego. W 1854 roku siedmiuset Ślązaków założyło kolonię, którą nazwali Panna Maria. Na czele osadników stał ksiądz ...
W muzeum przy cmentarzu zamordowanych polskich oficerów Rosjanie planują otworzyć wystawę o \"polskich obozach koncentracyjnych\", w których po wojnie w 1920 ginęli czerwonoarmiści - ...
niedługo trzeba będzie wycofać wszystkie polskie okręty powód - zbliżają się do 100 lat ale nie bójmy się w uznaniu zasług polskich fachowców na polu gipsu i betonu Królestwo Norwegii postanawia ...
Czesc , Czy wie ktos moze jak wwyglada w norwegii wedkowanie w rzekach poza sezonem lososiowym?Czy trzeba wniesc jakies oplaty na polow np pstraga w rzece?Druga sprawa to czy kots zna fajne ...
Siema! wszystkie osoby muzykujace, czy to solo czy w zespolach, poszukujacych miejsca do grania zapraszam do wynajecia wraz z moim zespolem sali prob. im nas wiecej tym taniej. szczegoly na ...
hej . sa tu moze osoby ktore interesuja sie medytacja lub jakimis pokrewnymi dziedzinami ?
Sprawdz moj nowy post napolishgirlinnorway.wordpress.com/2016/03/25/25032016/ oraz moj funpagewww.facebook.com/polishgirlinnorway/ Pozdrawiam serdecznie !
Największe rzezie pomiędzy polactwem Bitwa pod Mątwami 1666 Bitwa pod Guzowem 1607 Bitwa pod Olkiennikami 1700
pck
21-03-2016 22:42
W pierwszych dniach września zaczynając juz od pierwszego można będzie świętować jak polscy dowódcy frontu dywizji okrętów Westerplatte grubo ponad 1000 wysokich oficerów razem z marszałkiem Polski ...
W książce \"Nie trzeba mnie zabijać\" autorstwa Piotra Głuchowskiego i Marcina Kowalskiego natknąłem się na taki fragment: \"[...]Dywizje były dwie: Pierwsza Łotewska (15. Dywizja ...
pogrzebu darczyńcy apartamentu na Żoliborzu nowahistoria.interia.pl/kartka-z-kalenda...-bieruta,nId,2162569
gdy ja, Polak, przyjeżdżam do Danii, to patrzą na mnie jak na cudzoziemca, uchodźcę, który ma jedynie prawo zamknąć mordę. Według nich powinienem się cieszyć, że w ogóle mieszkam w Danii. ...
Witam. Wraz z grupa znajomych wynajelismy hytte w Hafjell. Mamy jeszcze 4 wolne lozka. Poszukujemy sympatycznych i bezkonfliktowych osob. Wyjazd dzis (moze tez byc jutro rano ) powrot w ...
Pożywienie ludności Gręboszowa odpowiadało jego domostwu i strojom. Było proste, a zwykle i takiego brakowało. Piękna nasza Wisła, a za nią Dunajec, wylewały nieraz kilka razy do roku, a zniszczywszy ...
Witam wszystkich! Polecam grupę Facebookową grupę Motocykliści Norwegia i zapraszam wszystkich jeżdżących i fanów motocykli do dołączenia do nas! W zeszłym roku udało nam się wielokrotnie spotkać ...
Generał Kiszczak z niezgłębioną pewnością rysującą się na twarzy pokazał mi fragmenty pamiętników kochanki Karola Wojtyły. Zapomniał tylko dodać, że do jego archiwów dostarczył mu je Grzegorz ...
Serdecznie zapraszam na mojego bloga o życiu w Norwegii, języku norweskim, pracy, zabawnych sytuacjach oraz Bergen i okolicach. annabloggerfranorge.blogspot.no/
Czy tu naprawde nie ma nikogo kto by latal na kite i chcial powiekszyc grono?
Wśród dokumentów przejętych przez IPN w domu generała Czesława Kiszczaka są akta TW „Bolka” – poinformował na konferencji prasowej szef IPN Łukasz Kamiński. – W teczce personalnej znajduje się ...
– Kazali mi wyp…ć i stwierdzili, że jestem pijany. Oczywiście byłem trzeźwy. Rzadko spożywam alkohol, więc poczułem się dotknięty i zacząłem ich pytać, na jakiej podstawie tak stwierdzili. ...
Witam, Potrzebuje porady w związku z planowaną podróżą z Norwegii do Polski. Mam zamiar jechać samochodem. Chcę przewieźć swojego psa. Zwierzak przyjechał ze mną na początku marca. Deklarowałam to ...
Z policyjnych statystyk wynika, że w piątce najczęściej kradzionych samochodów w Polsce, aż cztery pierwsze miejsca zajmują pojazdy niemieckich marek! Czytaj więcej na ...
Szukam kogos kto gra w Szachy w Oslo. Tel.46572620
WITAM. SZUKAMY CHĘTNYCH DO GRY W SIATKÓWKĘ. WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH ZAPRASZAMY W KAŻDĄ NIEDZIELĘ DO 2050 JESSHEIM MARKAVEGEN MIĘDZY 17-19 LUB DO 20-TEJ GRAMY NA KOŃCU HALI.
tak mnie nurtuje to zagadnienie i objaśnienia szukam PS no może raczej pod Wizną
Czy ktoś zainteresowany na wspólne wypady w góry w okolicach Stavanger ?
oto najstarsze miasta świata 1. Jerycho - Palestyna, jedenaście tysięcy lat 2. Byblos - Liban, 7 tysięcy lat 3. Aleppo - Syria, 6300 lat 4. Damaszek - Syria, 6300 lat 5. Suza - Iran, 6200 lat ...
tu pielęgnujemy jedną z najstarszych polskich tradycji smaker.pl/newsy-10-zaskakujacych-pomyslo...dzie,1898950,a,.html
Jak udało się nam nieoficjalnie dowiedzieć, Devon Austin i Ra\'Shad James pojawili się na sobotnim treningu pod wpływem alkoholu. Obaj odmówili badania alkomatem. Reakcja klubu była ...
i do tego sam minister ... ach Paliaki Paliaki ... fakty.interia.pl/raporty/raport-lech-kac...enne-pra,nId,2140242
Co lansuje polski celeb w czasie kiedy jego zagraniczny kolega czasem lubi pokazać się z książką? Ano siebie, swoje piękne ciało w lustrze, w łóżku, w windzie, na ulicy, a do tego koniecznie dzióbek, ...
Kerber urodziła się w Bremie, ale jej rodzice Beata i Sławomir są Polakami, ona sama dobrze mówi w naszym języku i posiada także nasze obywatelstwo. Często do turniejów przygotowuje się w ...
ktoś z was , łowił w tym sezonie już na fiordach , pytam gdzie można jechać na lód ?
Krzysztof Adamek
02-02-2016 14:01
Czy jest ktoś z Bergen kto poluje z kuszą na rybki
bo koszt wydobycia beczki ropy przekracza 31 $ za beczkę a cena jaką można uzyskać w dniu 20 stycznia 2016 to 27,15 $ za beczkę na godz 18.30 czyli Norwegowie muszą dopłacić około 4 dolary ...
Nie oriętuje się ktoś czy w Asker, Sandvice, Oslo czy Drammen są jakieś szkółki sztuk walki.jak coś wiecie to poprosiłbym o jakieś namiary. Z góry dziękuje
Witam. Szukam sparingpartnera do szermierki szabla w Oslo lub okolicach. Pozdrawiam,Slawomir.
Ktos chętny na snowboard lub łyżwy w Oslo?
Grzegorz Olszewski
18-01-2016 00:58
Czesc, czy napisalby ktos nazwy sklepowe mies w norwegii po polsku ? Glownie bede stolowal sie w remie/kiwi/coop Za kazda pomoc serdecznie dziekuje
sport.interia.pl/aktualnosci-sportowe/ne...erii-i-r,nId,1948081
Zespół Foucalt poszukuje wokalisty/ki. Na koncie mamy już płyte a w tym momencie gotowy materiał na drugi krążek. Chcemy stworzyć coś niepowtarzalnego – ciężkie granie z ciekawą linią wokalną. Utwory ...
minęło 136 lat od narodzin Polaka, szlachcica, który miał największy wpływ w dziejach na losy świata mowa o synu Mikołaja Przewalskiego Józefie Stalinie oto ojciec i syn
Jeśli ktoś liczył, że więcej osób będzie chciało skorzystać z połączenia z Radomia do stolicy Czech, ten srogo się zawiódł. Samolotem poleciała jedynie załoga, mimo obniżenia o połowę cen biletów. ...
Pan, z którym rozmawiałem, całkowicie przeszedł do porządku dziennego nad tym, że jego rodzice przyjechali na Wołyń jako koloniści. Państwo przyznało im ziemię, żeby nie trafiła ona w ręce ...
Siemanko, kto idzie dzisiaj polatac? Będę czekał tam gdzie zawsze o tej co zawsze . Wielkie POZDROOO! !!
Witam wszystkich,chciałbym zorganizowac wypad wędkarski,chodzi o łowienie duzych ryb morskich,gdzies na zachodzie Norge,mam pewne kontakty i mozliwosci,jednak wynajecie kutra jest dosyc drogie,wiec ...
Poszukuje osob aktualnie pracujacych w zawodzie fizjoterapeuty w Stavanger, w celu wymiany zdan, pokladow, doswiadczen. Pozdrawiam!
Witam jestem nowy na forum nie wiem czy byl juz taki temat w kazdym razie nic nie znalalem i mam pytanie czy orientuje sie ktos jak jest z miejscami do polatania na polnocy norwegi chodzi mi tutaj ...
29 listopada 1990 r. Zniesiono zakaz sprzedaży alkoholu przed godziną 13. Wprowadzony przez generała Wojciech Jaruzelskiego zakaz sprzedaży alkoholu przed godziną 13. obowiązywał przez osiem długich ...
Pracuje w Drammen i poszukuje chętnych do pośmigania na stoku Drammen Skicenter Uwielbiam jazdę na tzw. parapecie ale w pojedynkę to niestety nie jest to samo stad moj post na forum. Serdecznie ...
Hej Ludki z Lillehammer, Gjovik, Hamar i okolic.. Jak macie ochote sie zapoznac wyslijcie mi wiadomosc. Nie tylko praca czlowiek zyje.. trzeba czasem rowniez pogadac, zadbac o zdrowie i balans w ...