1 NOK
Witam,tj w opisie mam do Was pytanie odnośnie Norweskiego biura podróży Planuję urlop w grudniu,moim docelowym miejscem jest teneryfa.Ze względu na pogodę panującą tam zimą Z jakich stron ...
Chcialbym wiedziec co i w jakim urzedzie zgłosic konczac prace w Norwegii?
W latach 2008-2012 Norwegia była jednym z największych światowych importerów broni. Dodatkowo współpracuje ze Stanami Zjednoczonymi przy ważnych projektach wojskowych, m.in. wielozadaniowym myśliwcu ...
Po wielu latach pracy w Polsce dochodzę do wniosku że to jest bez sensu i nie ma tu dla mnie perspektyw . Postanawiam szukać lepszego życia w Norwegi . Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami ...
Witam serdecznie wszystkich.Pisze do Was z zapytaniem czy wiecie moze o jakiejs pracy na budowie i jakims mieszkaniu???Pracuje od roku w jednej firmie ale praca raz jest raz nie ma i chcialbym ...
Mam do oddania ubranka dla dziewczynki w rozmiarze 62 68 do odebrania w aleśund kontakt na priv
Wlasciwie z wylogowaniem. Zagladam tu rzadko, ale pomimo tego, ze sie wyloguje, to jak otwieram strone jestem od razu zalogowana. Delikatnie mowiac mnie to wkurza Czy ktos ma pomysl co z tym ...
full casco
20-08-2014 12:23
Witam. 23.08.2014 jadę z okolic Asker do Karlskrony na wieczorny prom do Gdyni, mam jedno miejsce w samochodzie + jakiś bagaż. Więcej informacji na e-mail Sylwo47@gmail.com. Pozdrawiam.
Czy ktoś się orientuje po jakim czasie można wrócić z powrotem do Norwegii po deportacji? Z góry dzięki za pomoc...
wiadomosci.onet.pl/warszawa/sprawa-froga...kolejny-termin/9s04z Wciąż nie otrzymaliśmy ekspertyzy od jednego z biegłych. Nie dostaliśmy też od niego żadnej informacji, jakoby miałoby się to ...
full casco
19-08-2014 07:11
Halo halo czlowieki gdzie tu mowia o psiakach w Norge? Chcialabym tylko dowiedziec sie czy ktos z Was lecial z psiakiem z Norge do Pln.
Kierowca ciężarówki wypija przed podróżą 7,5 litra piwa. Pijana kobieta w czasie kontroli zamienia się miejscem z pasażerem, też nietrzeźwym. W aucie para przewozi małe dzieci. Kompletnie pijany ...
Witam wszystkich!!! Czy ktoś się orientuje na temat przelewów do Polski przez bank. Chodzi mi czy jest jakiś limit roczny? Słyszałem ze niby jakiś limit jest a przy rozliczeniu podatkowym ...
darek krajewski
18-08-2014 09:44
Witam serdecznie, poszukuje gitarzysty do projektu akustycznego. Zainteresowanych prosze o kontakt mailowy: pawel.mroziak@gmail.com Mieszkam w lillestrom
Witajcie tak zapytam My Polacy ? mamy swoich reprazentantow w No? Jakies Polonijne organizacje pożytku publicznego , które monitorują nasze problemy, czy ktoś dba o nasze interesy? Przeciez to My ...
Witam, Napisalem sobie Cv po norwesku wg wzoru z(podaje link bo moze komus sie przyda): mywayofnorway.blogspot.no/2013/03/obcokr...-jak-napisac-cv.html Prosiłbym jednak by ktos mi to sprawdzil ...
- Polska to tylko śmietnik Europy. Dlatego brak w Rosji produktów z naszego kraju będzie z pożytkiem dla zdrowia obywateli Federacji Rosyjskiej - tę surową, mało kurtuazyjną ocenę żywności znad Wisły ...
Witam jutro tj 18.08.wracam ze Stv.do Katowic liniami wizzair . jeśli ktoś jest chetny moge zabrać z Katowic w stronę Zakopanego. info na pw.
Witam, mianowicie chciałbym prosić kolegów "po fachu" których w Norwegi nie brakuje o radę lub wskazówkę jak znaleźć pracę w Norwegii jako spawacz? Próbowałem już w firmie ...
Adam Ciećko
17-08-2014 12:31
Wie ktoś kiedy dokładnie jest w tym roku tydzień wolnego w październiku dla szkół (Rogaland) i czy dotyczy to również kursów językowych?
Witam, mam pytanie do Was forumowicze, ponieważ ja z poziomu tylko internetu nie jestem w stanie odpowiedzieć sobie na pytanie, które kieruje również do Was, otóż - interesuje mnie, czy jest dużo ...
Cześć, są tu jacyś maniacy lotnictwa ?, to proszę o info czy na lotnisku Gardemoen można stanąć gdzieś samochodem i porobić fotki dla samolotów. Chodzi mi o dobrą miejscówkę a nie taras widokowy.
Witam, jestem laikiem w lowieniu ryb ale wciagnelo mnie to chyba na dobre. Mam pytanie dla zaawansowanych. Czy sa jakies czynniki ktore informuja nas o tym czy warto czy nie warto dzis lowic ryby ?? ...
wiatam. czy ktos posiada wiecej informacji o pikniku lotniczym w skien ktory jest jutro?
Właśnie wróciłem z Norwegii z tygodniowego urlopu. Było by dłużej ale pogoda już była bardzo deszczowa. Mimo wszystko wrażenia piękne. Zdziwiło mnie to, że miasta są totalnie wyludnione. Nie wiem ...
Trolle! Znacie może jakąs linie promów (w miare tanią i godną polecenia ), która kursuje między Bergen i Stavanger?
Cześć, mam pytanie odnośnie pierwszej wizyty u lekarza. 1. Posiadam d-numer 2. Opdragbekreftelse mam na 3 miesiące więc w UDI nie zarejestrowałem się. Owszem, byłem, lecz tam powiedziano mi, ...
www.redakcja.mpolska24.pl/6737/holokaust-chrzescijan
Witam, dzisiaj lub jutro wracam do Polski samochodem dostawczym. Samochód z kontenerem więc mogę zabrać meble/pralki etc. Wolne również miejsce dla pasażera. Droga przez Ystad do Krakowa lub okolic. ...
Paweł Gawenda
13-08-2014 13:12
czy odbieral ktos ostatnio vat za zakupy?bo podobno cos sie zmienilo.nie zwracaja kasy na lotnisku?
Czy ktoś może pomóc mojej znajomej. Jest w norwegi sama z chłopakiem. Nie mogą znaleśc pracy i nie wiedzą zbytnio jak działa tutejszy system administracyjny to ona. ...
Witam ,czy ktos slyszal o pensji dla matki nie pracujacej zawodowo ktora ma 5ro dzieci.Ja pracuje lecz zona zajmuje sie dziecmi.Prosze o odpowiedz osob ktore cos wiedza a nie mysla ze cos wiedza
Cześć! Czy ktoś wie który typ mąki pszennej w Polsce jest odpowiednikiem tej norweskiej?
w związku z embargo Putina polski chłop nie ma gdzie sprzedać swoich produktów i mu gniją dlatego wspieraj polskiego chłopa ile masz sił kup polski chłopski produkt w Królestwie skoro norweskim ...
Witam. Czy ktos z was wie moze za ile pierwszych dni placi pracodawca. Podobno cos sie zmienilo. Dziekuje za pomoc
Witam, czy ktos moze wie cos na temat pracy przedszkolanki w norwegii?
Witam. Szukam sprawdzonej szkoły językowej w Oslo. Czy możecie coś polecić? Dziękuję i pozdrawiam : - )
Czy można mieć tylko kartę motorowerową aby jeździć quadem lub scooterem jeśli się ma 18 lat, czy trzeba posiadać normalne prawo jazdy kat. B. I jaką pojemność, wielkość itd. musi posiadać quad lub ...
Polacy twierdzą, że na wakacjach piją średnio 3 szklanki alkoholu dziennie. Ten wynik daje im dziesiąte miejsce w rankingu urlopowiczów z Europy pod względem spożycia alkoholu Belgowie na ...
Jon Doe
11-08-2014 17:06
trzy piwa dziennie to średnia w PL dla dzieci do lat 15-tu...
www.nrk.no/trondelag/mann-_54_-dode-ette...kelulykke-1.11874269 www.nrk.no/trondelag/biljakt-gjennom-nord-trondelag-1.11874298 www.nrk.no/rogaland/bilist-kjorte-ut-i-vannet-1.11874128 ...
Mam do odsprzedania dwa nowe podkłady Revlon Colorstay cera normalna /sucha odcień 320 true beige .
3obieg.pl/zydowscy-kaci-nkwd-i-sb-w-powojennej-polsce
full casco
10-08-2014 21:07
witam szukam pracy w norwegii od listopada tego roku jako pomocnik na budowie, operator wózka widłowego, karczowanie lasów krzaków itp jestem z wykształcenia Technik Ogrodnik Posiadam prawko A,B ...
Młoda para poszukuje pokoju, mieszkania lub Hytta do wynajęcia na okres od teraz do 15 września na okres około 1 miesiąca w Oslo lub okolicy. Preferowane mieszkanie bez kaucji. Grzegorz tel. ...
Nie dotykamy google taka jest zasada! Tylko dla tych co lubią sie bawić Do knajpy wybrało się trzech kolesi. Zamówili pizze za 30zł Każdy zrzucił sie po 10zł Po chwili przychodzi kelner i mowi ...
hej, cześć i czołem! jako, że z natury jestem spontaniczna wpadłam na genialny pomysł stopa po Norwegii. plan jest następujący: znaleźć chętną osobę do takiej wyprawy, do tego jakieś dobre dusze ...
Czy jest jakas strona internetowa albo nie wiem, gazetka, ulotka w ktorej mozna znalezc informacje na temat szkolek pilkarskich, hokejowych itp. Chodzi mi o w miare aktualne informacje. Akershus.
Witam Jestem w Drammen kilka dni i jeszcze nie mam rozeznania. Może wie ktoś gdzie się można wybrać na rybki, jakieś fajne miejscówki lub jakiś kontakt do kogoś z kim można powędkować albo wybrać ...
Witam, Mam sporo pustych tonerów może ktoś wie jak i gdzie można to zutylizować?
czy ktoś może mi wytłumaczyć,napisać jakie kryteria trzeba spełniać aby otrzymać zasiłek dla bezrobotnych i jakie papiery trzeba mieć ja przepracowałem poprzedni rok
Firma MultiNOR S.C. wykonuje profesjonalne rozliczenia podatkowe norweskie dla Polaków pracujących w Norwegii. status pendler druga klasa podatkowa zniżka 10% rozliczenia rybaków i marynarzy ...
Jedyna okazja bym dostała miano "Miss" właśnie przechodzi mi koło nosa! Grecja, słońce i ser feta diabelsko mi się marzy ale oprócz tego za zajęcie PIERWSZEGO miejsca w końcu mam szansę ...
Witam, czy ktoś wie gdzie uzyskam info na temat wypadów zorganizowanych po lodowcu Bondhusbreen ? Będę w okolicy i fajnie by było zaliczyc coś takiego Z góry dzięki za info. Pozdrawiam
W ktorej klasie zaczyna sie bierzmowanie w norwieskiej katechezie?
Tymczasem do Norwegii płynie transport amerykańskich czołgów i innych pojazdów bojowych. Jak donosi „Norway Today”, 10 sierpnia do Namdalseid w środkowej Norwegii zawinie USNS PFC „Dewayne T. ...
Witam mam pytanie czy złowił ktoś jakiegoś karpia w rzece glomma kolo rakkestad albo w jakimś jeziorze ?
Czy ktos wie? czy moge i gdzie znalesc lonnslippy na stronie navu ?? czytalem ze w tjenester i ytelser ale nie moge ich znalesc,
Dzien dobry moze ktos powiedziec ile kosztuje opiekunka ?Ile trzeba zaplacic za godzine?