1 NOK
Jak w temacie szukam pokoju w stavanger
jakie sa kontrole w norwegi ,skoro ciezarowki jada 100km/g przez ograniczenia 60 i 80
brak słow
Piotr Stefanczyk
06-10-2014 20:43
Hej! Zapraszam wszystkich do obejrzenia małej fotorelacji z mojej wyprawy na Lofoty. 9 dni z plecakiem za kołem podbiegunowym w fotograficznym skrócie. Przyjemnego oglądania! Do obejrzenia na moim ...
Proszę o pomoc, może ktoś wie jak załatwić sobie pracę sezonową w No, czy warto pojechąc samemu w sezonie, czy wtedy jest sznsa na znalezienie pracy. Jakie strony norweskie, adresy, gdzie pisać z ...
Ma ktoś namiary do firmy lub kierowcy jezdżącego tirem z Polski do Norwegi - Bergen?
Czesc Wam, Moze orientujecie sie gdzie wyskoczyc do jakiegos aquaparku, parku rozrywki i innych takich, gokarty, baseny, ale wlasnie takie konkretniejsze niz same plywalnie. Pisze to, bo szukam ...
I jak w tej Polsce walczyc z pijanymi kierowcami, jak nawet policjanci jezdza pijani ? fakty.interia.pl/lodzkie/news-policjant-...ock=facts_news_small Nie dalej, jak 2-3 tygodnie temu dwoje ...
Jaki formularz musze wypelnic aby dostac zasilek rodzinny na dziecko 2-letnie, bardzo dziekuje za odpowiedz.
Siemacie Wybieram sie do Norwegii i zastanawia mnie czy ukonczony kurs w polsce w norwegii jest honorowany? Ukonczylem kurs mam certyfikat ale nie mam panstwowego egzaminu. Czy ktos pracujacy w ...
Witam. Interesuje mnie czy jest tu jakiś elektromechanik samochodowy który może mi powiedzieć jakie są stawki w tym zawodzie w Norwegii. Z góry bardzo dziękuję
Witam serdecznie Mam dwa pytania na ktore moze ktos zna odpowiedz i pomoze mi tym samym skrocic czas na znalezienie odpowiedzi. Za pomoc z gory dziekuje. 1- ozenilem sie czy nalezy to zglosic do ...
Gdzie moge ogladac ten serial po polsku?Kampen for tilværelsen” ? Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedz
chodzi mi o określenie narodowości a dokładnie o prawidłowe przetłumaczenie słowa " Polak" ponieważ starsze wydania słowników wskazują na tłumaczenie - " polakk" jednak we ...
Witam. Czy ktoś może robił w Norwegii prawko na kat. B? I czy np z językiem angielskim można przystąpić do egzaminów?
Jaki formularz musze wypelnic aby dostac zasilek rodzinny na dziecko 2-letnie, bardzo dziekuje za odpowiedz.
Witam, Może ktoś z tutaj obecnych zajmuje się przewozem paczek busem z Polski? Może akurat ktoś ma miejsce w busie na trasie okolice Lublina do Larviku? Poszukuje miejsca w busie do przewozu ...
Witam serdecznie, mam kilka pytan odnosnie pracy dla inzyniera w Norwegii jak i samego zycia i Norwegow. Oczywiscie na temat zycia w Norwegii jest duzo informacji na stronie, ale moze akurat ktos ...
Czy ktoś chodzi na tą siłownię ? Czy warto, ma sporo urządzeń i czy są tłumy , ze nie można "dopchać" się do urządzeń ?
Jak w temacie Poszukuje 5 chętnych na kurs operatorów maszyn budowlanych ( koparka, fadroma wozidło wiertło do dynamitu) kurs odbywa sie w Avaldsnes na wyspie Karmøy koło Haugesund. Jeśli zbiore 6 ...
Witam ! Potrzebuje fachowca do pomocy przy dobudowaniu ganku w domu. Wykewka betonowa, jedna sciana , wstawienie drzwi położenie posadzki. Kontakt pod numerem 96734332
Witam, mieszkam w Norwegii od 6 lat i pare dni temu postanowilem zalozyc kanal na YouTube o zyciu w Norwegii. Ale mam pytanie o czym moglbym mowic aby to zaciekawilo ludzi w Polsce? Mam pare ...
Witam,szukam info gdzie w okolicach Oslo mogę zrobić prawo jazdy na T?jaka jest cena itp
dnia 1 października roku paaaamiętnęgo Jarosław uściskał Tuska kochanegooooo
Witam poszukuje pilnie fryzjerki w okolicach nesbru. Pomoże ktoś?????
marcin panek
02-10-2014 16:50
Czy ktoś wie gdzie pójść jak pracodawca nie chce wypłacić feriepenger??
Czy ktoś udziela korepetycji prywatnie z norweskiego w Bergen ?
przytulnefm.xaa.pl/# zapraszam na audycje sweet_devil-a z stord hordaland
Pomóż zdolnym polskim studentom, którzy zbierają na wyjazd na finał konkursu dot. mediacji. Niech się uczą i rozwijają, żeby potem nie musieli emigrować. Szczegóły i możliwość wsparcia ...
Hej mam pytanko ! Czy jeśli podróżuje się z królikiem samolotem (zgoda oczywiście jest), czy na lotnisku Gardemoen są robione jakieś dodatkowe badania? Czy wymagają tylko okazania odpowiednich ...
Poszukuje Osoby ktora by wracala teraz z Polski do Trondheim lub w najbliższym czasie. Pilnie potrzebuje jednej rzeczy z Apteki moze ktos wspomóc? koszt. ok.20 zł wiecej inf. na priv Nawet ...
Witam! Poszukuje speca od telewizorów. Ktoś? Coś? Z góry dzięki...
Kupię podręcznik Pa Vei 2012 plus ćwiczenia. Oslo. Telefon: 48 67 26 27
Otworzyłem firmę w lutym 2014 r. Niewiem jakie ugi i odpisy mogę wykorzystać przy rozliczeniu podatkowym.Czy zniżka 10% również mnie obejmuje,Czy jest Ktoś w stanie mi to wytłumaczyć ?
Witam. może ktoś wie jak jest ze zwrotem laptopa do sklepu. kupiłem,ale słabo działa i ogólnie jest ,,kiepski,,wwiec chciałem go oddać po 2 dnaich a w sklepie mi powiedzieli,że zwrócą mi kase ale o ...
Rodacy !! Ja nic nie rozumiem .... jesteście tu na obcej ziemi mniejszością , a zachowujecie się jakbyście byli rdzennymi norwegami , nawet gorzej . Nie uprzejmi w stosunku do siebie , zadufani w ...
Czesc, Skończyłam Wyzsza Szkołe Sztuki i Projektowania w lodzi chciałabym otworzyc biznes i zaczac sprzedawac rzeczy do Norwegii. Myslalam co by tu sprzedawac i wpadlam na pomysl zeby sprzedawac ...
Witam Jestem tutaj nowy, dopiero co wprowadziłem się. Zanosi się na dłuższy pobyt. Może kto wie, gdzie mogę kupić papierosy, alk, żywność ale z Polski w rozsądnych cenach? Z góry dziekuję.
jasta pińcet pyknęlo. Z całą pewnością w pełni zasłużone. Gratuluję. A oto twoja nagroda
Witam..poszukuję kursu ESKK do szwedzkiego. Przepraszam ze pisze tutaj ale w sumie sa to bardzo podobne jezyki . Prosze o kontakt i udostepnienie kursu
Witam, wszystkich Pewnie sporo osób podczas nauki języka norweskiego spotkała z tym, że jaka książka bądź kurs takie tyle tłumaczem danego słowa, to dość frustrujące gdy uczysz się z kursu na ...
Witam : -)))) czy jest tu ktoś kto chodzi ze swoim psiakiem do weterynarza w Ulsteinvik ?
jak w temacie szukam jakiejkolwiek pracy w stavanger posiadam zakwaterowanie w tym miescie (angielski komunikatywny bez nałogów) (pewnie jestem jeden z tysięcy którzy to samo pisali może jednak ktoś ...
zicson asewawaqw
28-09-2014 15:01
Witam z Polski..Może ktoś mi doradzi..Mam 50 lat duże doświadczenie w budownictwie i stolarstwie Trochę .poznałem tułaczki za chlebem no i jeszcze mam ochotę i raczej muszę wyjechchaćJakie mam szanse ...
Leci ktos z forumowiczow do Gdanska w srode 01/10 ? moze jakas kawka przed lotem? pozdrawiam
Zepsuci , a najgorsi są Ci którzy przybyli i tu mieszkają. Nie potrafią kontrolować swoich popędów erotycznych i zboczonych wydobytych z ciemnych zakamarków umysłu brak pohamowań i wstydu
witam policja w nieoznakowanym aucie zatrzymala mi prawo jazdy za przekroczona predkosci nie mieszkam i nie pracuje w norwegi tylko bylem na wakacjach po 3 tygodniach dostalem pismo z kwota ...
Witam mam umowe o prace na czas okreslony pobyt staly jestem tu z zona.Jezdze autem na polskich blachach dawniej mozna bylo jezdzic rok teraz podobno przepisy sie zmienily czy wie ktos cos na ten ...
Producent swetrów nawiąże współpracę z odbiorcami w Norwegii.
PIEPRZONY Nadgorliwcze By ci sie klawiatura w kompie zawiesiła, oraz by ten twój komp szlak trafił. Za to, że anonimowo jak zwykła szuja kasujesz "niewygodne" tematy. Tylko na tym ...
Jechałem w nocy odebrać kolege z lotniska,policja stała jak na złość w miejscu gdzie jest 60km\h jechałem ponoc 100 nie pokazali mi zbadali alkomatem i zatrzymali prawo jazdy za przekroczenie ...
Liljan Andersen
26-09-2014 09:43
Korzystał ktoś z usług stażystów stomatologi w Oslo? Słyszałam że leczą za darmo , potrzebuje opinii na ich temat i namiarów... Bede bardzo wdzięczna za pomoc
Apel do wszystkich, ktorym nie jest obojetna przyszlosc Ojczyzny. Podpiszcie petycje, moze to cos da ? Juz jest prawie 7 tys. podpisow. ...
Witam tak jak w temacie poszukuję pracy jako opiekunka do dziecka w Bergen i okolicach.Mam 26 lat i zajmowałam się dziećmi zarówno w Polsce jak i w Norwegii.Jestem punktualna,odpowiedzialna i ...
Witam mam pytanko do kogoś mądrego
full casco
25-09-2014 08:42
Cześć mam pytanie? jak na rynku pracy w norwegi, chodzi mi głównie o kierowcow ?