1 NOK
Witam W maju rejestrowalem sie na policji w Bergen i dostalem pozwolenie na 6 miesiecy. Niestety nie udalo mi sie znalesc pracy i niestety musialem wrocic do Polski. Czy musze sie w jakis sposob ...
Piotr Skw
24-07-2014 21:29
Hejka, teoretycznie swój wątek kieruje do osób mieszkających już w Norwegi Czasami w życiu dochodzi się do etapu kiedy ma się ochotę pizdnąć wszystko i zacząć od nowa. No i padło na mnie. Czemu ...
full casco
23-07-2014 09:44
facet opisal cala sytuacje w komentach po filmem na you tube
Witam Wraz z żoną jesteśmy fizjoterapeutami z 4 letnim doświadczeniem, żona fizjoterapia dziecięca, ja fizjoterapia kardiologiczna. Jakie są szanse na znalezienie pracy w tym zawodzie i na jakie ...
witam gdzie moge sie dowiedziec do kiedy mam zatrzymane prawo jazdy mialem sprawe w sadzie tylko nie pamietam wyroku dziekuje
darek krajewski
22-07-2014 18:11
Witam czy mógłby ktoś podać jakiś namiar na polską fryzjerkę lub fryzjera w trondheim. Dziękuje
potrzebuje adwokata w norwegii na teraz , prosze pomozcie gdziekolwiek dzownie maja wakacje , prosze moze ktos ma numer jakis prywatny . dziekuje
Witam ostanio kto wyskoczył z zapytaniem odnosnie norweskiej muzyki hip hop/rap i został tu wrzucony utwor z youtube z koles na vokalu mial tak smieszna brode poszukuje tego utwor
reperaturka do hamulców + tłoczek przód focus 2002 - jeśli ktoś posiada w Oslo i chce odsprzedać to jestem chętny
Witam. Poszukuje trenera personalnego w okolicy Jessheim lub Skedsmokorset.
HEJ para szuka mieszkania na miesiac sierpien w krystiansand moze ktos mi pomoze..
Witajcie! Wraz z kolegą planujemy wyjazd do Norwegii i szukamy transportu. Jeśli znalazłby się ktoś, kto również się wybiera w dniach około 20-22. lipca i ma dwa wolne miejsca, proszę o kontakt. ...
dla 1,2,3 osob z oslo dogdanska 93945944
Hej. Nie będę owijał w bawełnę. Mam takie pytanie: Wybieram się do Norwegii mam załatwioną pracę. Czytałem że w Norwegii ilość przepracowanych godzin nie może przekroczyć 40 godzin tygodniowo, ...
witam czy zna ktos firme Fosdalen i cos oniej wie ??????????
Mariusz B
17-07-2014 20:44
Witam Jest tu jakas fryzjerka z okolic Jessheim, Årnes lub Vormsund bo mam trzech chlopcow do strzyzenia
sprzeglo i wysprzeglik do opla astry II 2.0 d moz ktos wie gdzie taka zecz moge zakupic i za ile
witam wszystkich szukam pracy w Norwegii czy może ktoś mi pomóc pozdrawiam
że przywracasz wiarę w państwo prawa .... w Gorzowie Wielkopolskim, gdzie uzbrojony w siekierę, tłuczek do mięsa łom i nóż szaleniec niszczył samochody w centrum miasta. Zaatakował także ...
Mam pytanie dla zorientowanych musze leciec do polski i nie wiem gdzie najlepiej zostawic samochod?? Parking jest troche drogi i chcialbym gdzies go zostawic gdzies w okolicach lotniska ale nie wiem ...
Joanna C
16-07-2014 16:10
Dwóch Norwegów zatrzymała w poniedziałek rano sopocka policja. Mężczyźni odmówili uregulowania 12 tys. zł w klubie Cocomo - zapłacili 5 tys. zł, resztę uznali za bezzasadną. Dziś obaj panowie zostaną ...
Witam mam pytanie czy moge jechac autem do Pl, bez vognkort? Oplata zostala zrobiona,a ja czekam ...i czekam a karty pojazdu nie mam,posiadam tylko midlriktig otrzymalam to po zrobieniu ...
Ocalono Norwega, którego najlepszy przyjaciel zostawił na wyspie Mężczyzna został uratowany w czwartek przez lokalne służby ratownicze ze Stavanger, po tym jak jego przyjaciel zostawił go śpiącego ...
.: Prawo jazdy Dnia 1 kwietnia 2004 roku w Norwegii weszły w życie nowe przepisy wykonawcze dotyczące wymiany zagranicznych praw jazdy na norweskie oraz przepisy dotyczące używania zagranicznych ...
hej jestem mgr analityki medycznej/medycyny laboratoryjnej z tytułem diagnosty laboratoryjnego i mam pytanie jak wyglada praca pod tym kątem w Nor...jakie procedury..wymagania trzeba spełnic...prosze ...
Marta Urbanik
15-07-2014 21:07
Jak w temacie. Moglibyście podać uśrednione kwoty (mieszkanie, życie,itd.). Mieszkanie na północy Norwegii w małym miasteczku.
Witam, jestem na forum nowy, byc moze temat ten powinien wyladaowac w innym dziale, ale za pewne tutaj dostane odpowiedz. Ostatnio na internecie, dokladnie na gazetapraca natrafilem na oferte, pan ...
Witam Mam małe pytanko czy byłby ktoś uprzejmy przetłumaczyć mi maly krótki tekst z polskiego na norweski jest to ok 20 krótkich zdań i myśle ze prostych proszę o kontakt będę bardzo wdzięczny mail ...
chodzi mi o wszystkie zawody nawet te które wymagają wykształcenia wyższego
Po ile za kg kupujecie, gdzie i w jakim jest opakowaniu?
full casco
15-07-2014 11:32
Mam problem z wypłaceniem większej ilości pieniędzy w kasie banku Spare Bank. Czy jest może ktoś zorientowany jakie zasady panują w tym banku i dla czego bank nie chce wypłacić pieniędzy...twierdzą ...
Cześć! Kupilem tablet w sklepie sieci Spaceworld. Nie spełnia on moich oczekiwań i chciał bym go zwrócić. Posiadam opakowanie paragon, wszystko jak nowe. Problem w tym ze minęły dwa tygodnie od ...
mozna w nor uzyskac zwolnienie lekarskie z zapinania pasów? czy polskie zwolnienie lekarskie jest wazne?
Witam, mam nadzieję, że piszę na odpowiednim forum, po raz 2 przyszły mi dokumenty dotyczące podatku w Norwegii. Pracowałam tam rok temu ok. miesiąca, po czym wróciłam do Polski, tym razem ...
Znaleziono polskie dokumenty: dowód rejestracyjny, prawo jazdy, ubezpieczenie, kartę euro 26 oraz dużo innych rzeczy. Przedmioty leżały na parkingu w Oslo Fufuset. Dowód resjstr. na samochód Skoda ...
Obecnie znajduje sie w Engelsviken . Poszukuje pracy np w firmie sprzatajacej , moge opiekowac sie dziecmi lub osobami starszymu . Moze ktos zna kogos kto moglby mnie zatrudnic?
Witam!Mam problem,bo nie wiem co robic dalej-poradzcie prosze.Mialam umowe o prace na 2 mies.potem druga na rok,ktora skonczyla sie w marcu.Od marca pracowalam bez umowy,bo ponoc automatycznie 3 ...
W XIX wiecznej Polsce nie doszło do wykształcenia się mocnej klasy średniej. Jej miejsce zajęli Żydzi, którym przyświecał kult pracy i zarabiania pieniędzy. Ich kwitnące interesy i powiększające się ...
MAM PYTANKO CZY TUTAJ SZPACHLUJE SIE PLYTY GIPSOWE PO CALOSCI CZY TYLKO LACZENIA PO PRZYKLEJENIU TASMY PAPIEROWEJ????
Witam mam na imie Kinga i poszukuje pracy w moss jesli ktos ma jakies mozliwości pomocy to bardzo prosze
Izraelscy żołnierze wtargnęli do Strefy Gazy wiadomosci.onet.pl/swiat/izraelscy-zolni...113130&_ticrsn=5 Niepokojące doniesienia napływają wciąż ze Strefy Gazy. Oddział sił specjalnych ...
Witam Syn 15 lat leci ze Stavanger do Krakowa i szukam kogoś kto mógłby sie nim zaopiekować w czasie lotu. Ja niestety nie mogę z nim leciec a zgodnie z przepismi Norwegiana poniożej 16 lat tylko z ...
szukam ekipy na impreze na dzisiaj oslo 93930513 jak cos to fon
Witam Wybieram sie na Transformersy do Coloseum w Oslo a samemu mi sie nie chce czy sa tu jacys fani tych filmow i tez zamierzają na ten film pojsc??
Witam ponownie. Wczoraj poszedłem do swojego banku Dnb aby zamienić tymczasowy numer personalny na normalny i poprosiłem o zrobienie karty ze zdjęciem ale pan mi tłumaczył że od nowego roku weszła ...
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem i jeśli ktoś kto wie coś w tej sprawie może mi doradzi. Jestem w Norwegii już prawie rok pracuje legalnie i mam kontrakt na stałe ale chodzi o mieszkanie. ...
Mam kartę tygodniową na pierwszą strefę w Oslo. Z czego mogę korzystać? Czy np. mogę pływać 92 lub 93 ?? Proszę o odpowiedź Pozdrawiam.
gdzie sa takie miejsca z plazami basenami. jak ktos wie prosze o wpis
an ba
12-07-2014 09:38
Witajcie Wiecie coś o nowej promocji MyCall? Za 199kr jest 250 min do 130 krajow, smsy/mmsy bez limitu, rozmowy po Norwegii bez limitu, 150Mb internetu Podobno wystarczy kupic jakies doladowanie ...
witam mam pytanie bo skladalem ostatnio w skacie formularz o karte podtakowa tzw skattekort i powiedzieli mi ze wysla mi list w przeciagu tygodnia mija juz prawie 3 i ja nic nie dostalem .i tu ...
Witam. Jak w temacie. Może wie ktoś kiedy startuje szkoła. Mieszkam we Fredrikstad i nie mogę tej informacji znaleźć na stronie komuny.
Hej. Jak przelać pieniądze z konta w banku norwegian na inne konto norweskie które należy do tej samej osoby?
O tak to wlasnie sie konczy jak eurosocjalisci oraz USA z socjalistycznym Prezydentem kogos "wyzwola": wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/libia-...m-sie-nie-mowi/1tss4 Wiec tak najpierw ...
Rozmawiamy o wszystkiego tak ? Wiec interesują mnie zakupy w Szwecji,tak wiem temat nieraz sie przewijał,szukałam juz na forum, czytałam, ale interesują mnie bieżące odpowiedzi, gdzie najlepiej sie ...
full casco
11-07-2014 19:14
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ciezarna...113103&_ticrsn=5
Witam . Mam 26 lat i aktualnie poszukuje pracy . Przebywam w Oslo , znam język angielski , rozpoczęlam naukę j. Norweskiego . Jestem pracowita , dyspozycyjna . Interesuje mnie praca stała , ...
Mam glupia tesciowa i trudno mi to zaakceptowac. Staram sie nie przejmowac i nie zwracac uwagi na jej glupote ale czasami sie nie da.
Witam mam pytanie czy ktos korzystal z szybkiej pozyczki na dowolny cel z reklamy zamieszczonej na MN ? MAJA KONSULTANTOW ROZMAWIAJACYCH PO POLSKU czy to wiarygodna firma prosze o jakies informacje
- Nie wiem jaka była na to reakcja Gomułki, natomiast, rzeczywiście, mierził go przepych, nie tolerował nadużyć władzy i korupcji. Sam żył skromnie, nie lubił rozrzutności i zagranicznych wyjazdów. ...