1 NOK
W ktorej klasie zaczyna sie bierzmowanie w norwieskiej katechezie?
Witam, Od niedawna mieszkam w Stavanger. Maja odwiedzić mnie znajomi. Co polecacie. Gdzie jechać co zobaczyć. Dzieki za info. Pozdrawiam
ndie.pl/krytyk-islamu-wydalony-z-norwegii/ Zastanawiające jest, jak szybko odpowiednie organy ścigania w błyskawicznym tempie potrafią zająć się sprawą krytyka islamu, na próżno jednak doszukiwać ...
Z racji mojego pierwszego postu na tym forum chciałem przywitać wszystkich i każdego z osobna. Tak naprawdę mam kilka pytań, ale jedno nurtuje mnie najbardziej. W związku z tym że moja lepsza ...
Witam Dość mocno zaczynam się zastanawiać nad przeprowadzką na stałe do Norwegii. Byłem kilka razy u znajomych w Oslo, którzy mieszkają już tam jakiś czas. Ogólnie spodobał mi się kraj, ludzie, ...
Zapłace za pomoc w znalezieniu pracy najlepiej na produkcjii 00353873338424
Dzień dobry wszystkim. Jestem studentką V roku socjologii i obecnie piszę pracę magisterską na temat - ogólnie - życia Polaków w Norwegii. Proszę wszystkich zainteresowanych pomocą o wypełnienie ...
Ewe Nement
04-08-2014 12:36
Witam, mam konto w Sparebank 1 i muszę wysłać bratu 450 koron do banku BZ WBK. Brat nie ma konta walutowego tylko złotówkowe i w tym problem, ponieważ nie wiem jak zrobić to najtaniej. ( Jakieś ...
Witam, jaką pogodę zapowiadają na najbliższe dni w okolicach Stavanger ? Pytanie do mieszczuchów z okolic :-O Za kilka dni mam wyjechac na 2tyg i nie wiem czy jest sens jak ma lac...
Witam potrzebuje wyslac troche mojego bagazu do Polski. Jesli ktos jedzie z gmin: Selje Vågsøy Eid Stryn Bremanger Flora lub innej do Polski: na Slask,Podbeskidzie,Zywiecczyzne. ...
Ponieważ mam lekką niejasność co do kosztów, a chciałbym zakupić dom, stąd moje pytanie do osób który takowy dom w norge posiadają. Coroczne koszty to Kommunale afgifter / zawiera wode i scieki / ...
Witam, szukam mieszkania w centrum Oslo badz w dzielnicy NYDALEN, jesli jest ktos kto ma jakis pokoj chociaz to prosze o kontakt, mam tylko tydzien zeby znalezc mieszkanie. Jestem spokojny, mlody i ...
Witam Czy korzystał ktoś z połączenia kolejowego ze Szwecji do Norwegii i mógłby podzielić się wrażeniami?
Amerykański magazyn "The Hollywood Reporter" opublikował ranking zagranicznych szkół filmowych. Na drugim miejscu, za uczelnią z Londynu, znalazła się łódzka Państwowa Wyższa Szkoła ...
Witam Mam pytanie do wszystkich forumowiczów bo jakos ciezko mi to znalezc na necie, wiec mysle moze ktos mi tu pomoze a Więc czy ktoś z was wie czy w okolicach Moss/Askim/Ski/Oslo jest jakis klub ...
witam, mam wolne popołudnia i szukam zajecia dodatkowego po pracy, naprawiam, wykonuje oraz modernizuje instalacje elektryczne, zainteresowanych zapraszam na priv, piszcie jezeli macie cos do naprawy ...
witam, jestem tu nowy w norwegii i słabo znam jezyk. czy jest ktoś tutaj kto tez sie nudzi i chciałby sie gdzieś przejść albo pojechac rowerem? Pogdadac?
Witam. Razem z narzeczoną wyruszyliśmy samochodem z Lublina do Elverum do pracy na magazynie załatwianej przez znajomego, okazało się że był to jakiś przekręt i pracy nie ma. Po prawie 2 ...
Potrzebuje antenę satelitarna najlepiej o średnicy 75-80cm!!! gapa1984@wp.pl jak ktos ma na sprzedaż prosze o kontakt. Okolice Bærum(Oslo)
Witam. Chciałabym wymienić korony na złotówki i tak właśnie się zastanawiam czy może skorzystać z kantoru internetowego. Znalazłam porównanie ofert e-kantorów tutaj strefawalut.pl/wizytowki , ale ...
witam moze wyda sie to wam smieszne ale mam maly problem ze swoja karta ,blednie wpisany pin spowodowal polkniecie przez bankomat poza Norwegia ,wydano mi ja oczywiscie ,jednak teraz aby z niej ...
Czesc, za jakis tydzien lub dwa chcialem sie wybrac na moto do jakiegos ladnego miejsca i spedzic moze noc lub dwie pod namiotem. Ktos zainteresowany? Nie ma problemy jesli ktos ch ialby jechac ...
Tomek highlander
01-08-2014 23:17
Ponura_Panda napisał: wiem że jest jest tego trochę, ale czymże jest poświęcenie kilkunastu godzin na posłuchanie, w drodze do pracy, podczas krzątania się po domu... w porównaniu do poświęcenia ...
full casco
01-08-2014 20:18
Hej, jak w temacie, poszukuje jakiegoś dbrego artysty w okolicach Stavanger. Pozdrawiam
witam, chciałam się dowiedzieć czy lekarz ginekolog na prywatnej wizycie może wystawiać zwolnienia lekarskie? Jestem w szóstym miesiącu ciąży, mam cieżką fizyczną pracę, w której brakuje mi powoli ...
www.fakt.pl/wydarzenia/ksiadz-dostaje-sm...artykuly,476404.html
co za debile www.wykop.pl/ramka/2100140/swirski-70-pr...lacy-byli-nazistami/ 70 procent amerykańskich studentów uważa, że Polacy byli nazistami
Witam Serdecznie Mam pytanie czy znalazła by się tu jakaś dobra duszyczka która mogła by przewieść mi rower na trasie z Wrocławia do Stavanger, Sadnes ? Generalnie rower nie zmieści mi się już do ...
Witam, obecnie jestem razem z dziewczyną w trakcie autostopowej podróży przez Norwegie. W chwili obecnej jesteśmy w FORDE. Jutro będziemy w Stryn. Czy jest ktoś z tych okolic i może pomóc z ...
Jakiś czas temu pisaliśmy o tym, że w wielu krajach europejskich panuje zwyczaj informowania policji o kierowcach łamiących przepisy ruchu drogowego. Jedziesz za szybko autostradą w Szwecji lub ...
full casco
31-07-2014 14:37
Orientujecie się może czy mozna zrobic przegląd techniczny w Polsce auta na norweskich tablicach? Ktos to w Norwegii uznaje?/. Pozdrawiam.
Witam Orientuję się ktoś jak wygląda sytuacja z przewiezieniem niesprawnego samochodu z norwegi do polski np. na lawecie, przez spedycję, czy chociażby przywożąc niesprawne auto na prom bo wiem ...
Witam, mam ogromną prośbe o pomoc. Czy ktoś leci z wrocławia do oslo rygge 10.08.??? chodzi o to, że wykupilam bilet dla dwóch osob ponizej 16 roku zycia nie wiedzac ze musza miec opiekuna i szukam ...
Jak w temacie znacie kogoś godnego polecenia- Oslo/ okolice ?
Hej myślę o wykorzystaniu ziemi w celu uprawy. Podszedłem do sprawy całkiem poważnie, niestety obecnie mam ogromny problem z cenami podstawowych urządzeń np. ...
Oczywiści odrzuciłem bo niby co to ma być za znajomy który nawet jednego zdania do mnie nie napisał? No ale dalej na moim profilu widzę jego gębę i jego nowych znajomych Jak to wyje...ć?
Witam Młode małżeństwo bez nałogów szuka pokoju lub małego mieszkania do wynajęcia w okolicach Drammen. Jeśli ktoś ma do wynajęcia lub wie o jakimś ogłoszeniu bardzo proszę o kontakt. ...
Witam 22 lipca uciekla mi kotka z domu koło godziny 19:00 Nærland Parken Naerbo Grensevegen Miala czerwoną paseczek na szyjce z dzwoneczkiem ,ma specificzny nosek jeżeli ktos ją widział lub ją ma ...
Witam. Poszukuje ludzi chetnych na wspolne zjazdy. Sirdal w najblizszym czasie. Yo!
Konkretnie to statyw i filtr polaryzacyjny fi=58, ewentualnie inny sprzęt jeśli tanio i w nie najgorszym stanie. Pozdrawiam
witam. czy jest ktos chetny pograc w siatke wieczorkiem po pracy na plazy w sandvice???
Witam! Czy moze ktos jest zorientowany w jakim PL banku trzymac Nok-i? Oraz moze ktos z was wie jak najlepiej wysylac korony z polski do norwegii? Dzieki!
Czesc, Szukam fajnych ludzi z Drøbak i okolic z ktorymi mozna wyskoczyc na piwko
Hej. W przyszłym tygodniu udaje się do Oslo. Mam pytanie odnośnie miejskich rowerów. Wiem że w sezonie jest to płatne okolo 80 koron, ale nie wiem czy bede musiał zostawić jakiś depozyt czy coś ? ...
Witam, kto z was ma auto na zasadzie leasingu prywatnego...bo tak czytam sobie te stronki norweskie i zeby wziac nowe auto to trzeba wplacic 10 % a potem rata jakies 2,3 tysie z ubezpieczeniem, ...
Chętnie poznam nowych znajomych z Oslo. Nie dawno tu przyjechałam i nie znam nikogo więc fajnie byłoby kogos zapoznać !
. Polska przed wojną zamówiła 27 takich dział z czechosłowackich zakładów Skoda. Wszystkie dotarły do kraju w 1935 roku 12 sztuk przetransportowali do Norwegii. Tam w latach 1941-42 korzystała z ...
Pilnie potrzebuje ładowarki do i phone ma ktoś może niepotrzebną, odkupie. Mieszkam w Oslo
bo na pewno wszyscy jeszcze nie śpicie
jest marysia w rogoland odp na priv
Witam. Jak w tytule poszukuje wraz z narzeczona pokoju do wynajecia w Oslo na krotki okres od 14 do 31 sierpnia w rozsadnej cenie. Jesli ktos mialby informacje na ten temat prosze o kontakt ...
Witam,orientuje się ktoś czy w Stavanger jest sklep z częściami do silników Tohadsu??
Witam ,kto ma konto bankowe tutaj polskie i robi przelewy ,płaci na stacjach benzynowych itp. ? Dziękuje, pozdrawiam
Czy Ktoś z Was posiada członkostwo w DNT? Chciałbym się dowiedzieć, na jakiej zasadzie działa tam korzystanie z Hytte. Dzięki za info Pozdrawiam
Jest ktos z Heggedal badz okolic? Jestem tu nowy i moze jakies znajomosci mozna nawiazac bo wieczorami tak nudno sie robi
bo paracet nie dziala znane-fakty.com.pl/2014/07/paracetamol-m...odka-przeciwblowego/ jak udowodnili amerykanscy naukowcy
Witam, Mam pytanie odnośnie nostryfikacji dyplomu tj. tytulu mistrza z polski. Mam tytul mistrza w zawodzie technolog robót wykończeniowych w budownictwie. Chciałabym go nostryfikować. Mam ukończone ...
prosze o pomc w przewiezieniu malego pieska na prom stenaline jutro godz 9.00,gdyz nie moge dokupic kajuty
Jaki lek moge kupić w aptece na zapalenie miejsc intymnych w Polsce jest krem CLOTRIMAZOLUM a w Norwegi jakiś zamiennik dostane
Andżelika Rokita
24-07-2014 21:37