1 NOK
Witam mam pytanko do kogoś mądrego
full casco
24-09-2014 22:15
teraz sie pytasz przewodniczacego PO rtik co to jest gambeta
[size=4] Jesteśmy parą która szybko poszukuje pokoju lub mieszkania do wynajęcia może być nawet " jedynka". Jesteśmy młodą, spokojną, bezproblemową i bez nałogów parą Mieszkanie/ pokój od ...
Jezeli mozna to ja rowniez prosze monikablach@interia.eu . z gory wielkie dzieki
Witam, może ktoś mi powie orientacyjnie ile wydam na paliwo ze Stavanger do Szczecina , auto golf 5 , 1,6 beznzyna. W jedną stronę. Bo mój najwspanialszy mężczyzna nie umie mi na to pytanie ...
Witam, mój kuzyn chcę wyjechać naszym autem z Norwegii do Polski, i przy okazji sprzedać - oczywiście za naszą zgodą Jeśli będzie taka możliwość to załaduje znajomemu do samochodu ciężarowego. ...
Witam. Poszukuje chętnego opiekuna na przelot ze Stavanger do Katowic dnia 6.10 do 10.10. Syn ma 12 lat i bardzo chce lecieć do Polski na ferie jesienne. Ja niestety nie mogę lecieć a wizzair nie ...
Mam pytanko. Czy ktoś lata na moto w okolicach Moss. Chętnie dołączę do jakiejś ekipy
czlowiek.info/internetowy-troll-narcyzem-psychopata-sadysta/ podgatunek homo sapiens względnie nowy w internetowym ekosystemie, jednak jego rosnąca populacja stała się problemem na tyle ...
kupiłem przedmiot i muszę zapłacić przez system pay.ex i nie wiem jak bo wpisuję nr. mojego konta w sparebank i nie potrafię posłac
Witam, Mam pytanie; Urodziłam dziecko w Norwegii, tutaj korzystałam z opieki lekarskiej w trakcie ciąży. Posiadam stały numer personalny, bezterminowe pozwolenie na pobyt, mój mąż pracuje w ...
Irlandia zachwycona bohaterstwem Polaka! Polak Roman Najdzinowicz w bohaterski sposób uratował trzy osoby z płonącego w Dublinie budynku. Irlandzkie media rozpisują się o jego wyczynie, chwaląc ...
Sprzedam LAMPY REFLEKTORY BMW E46 01-05 ANGEL EYES BLACK cenna 3190 NOK . Wiadomość pod adresem e -mail ula-karwan@wp.pl
po spartańsku .... Sytuacja miała miejsce w Norwegii na klifie Preikestolen (dosł. ambona), który jest jedną z największych atrakcji turystycznych tego kraju. Klif ma wysokości 604 m, a płaska ...
full casco
20-09-2014 19:27
Kto pracuje w Oslo na ulicy Bogstadveien 12. I jakie zakłady pracy mieszczą się pod tym numerem. Tylko proszę nie pisać iż mogę to znaleźć w necie lub gulesider z 1881 włącznie. Szukam ...
Witam potrzebuje numeru do firmy przewozowej .... Mam do podania pare rzeczy do Polski z góry dziękuje ..... Dokładniej na Podkarpacie !!!!
Zna ktoś jakiś przyzwoity Bluesclub w okolicach Oslo?
Wie ktos,czy w Oslo w jakims pubie/barze puszczaja transmisje meczu polska brazylia, dzisiaj?
Witam serdecznie wszystkich. I proszę o wyrażenie swojej opinii, mianowicie w ciągu 2 ostatnich miesięcy byłem kika razy w Oslo, obserwujac rynek wpadłem na dość ryzykowny pomysł, narodził się on z ...
Auras Donez
18-09-2014 13:32
twitter.com/chriskitching/status/511922799527862273/photo/1 Dziecko raczkowało przy krawędzi klifu. Rodzice robili zdjęcia Niemowlę zostawione przy krawędzi klifu, a rodzice ...
Cześć, mam do przetłumaczenia kilka zdań z polskiego lub angielskiego na norweski. Czy ktoś mógłby pomóc? Zdania są proste, większość 2-3 słowa. Sześć nieco dłuższych. Będę zobowiązany za każdą ...
Kto witał z entuzjazmem wkraczającą do Polski Armię Czerwoną. Temat tabu, o którym nie wolno głośno mówić. „ Kolaboracja Żydów z Sowietami podczas ich agresji we wrześniu miała charakter masowy” ...
Witam.piszę ponieważ Chciałbym dowiedzieć się w sprawię gry w Piłkę Nożną w Alesund. Konkretnie jestem zainteresowany dołączenia do ludzi którzy tworzą już takie grupy . Proszę o jakiś kontakt . ...
Wszem i Wobec , ogłaszam ,ogłaszam...OGŁASZAM STRAJK .... Czynny...Bierny...Włoski...Chiński... i Japoński.... Co Kto chce... do koloru i wyboru.... TEN TEMAT skierowany jest do Tych ...
Hei Ponieważ wracam do Oslo 21 Lipca, to rozpoczynam poszukiwania pokoju. Najchętniej w kontenerach. Co prawda, był tu już temat o programie telewizyjnym z polakiem w tle z "osiedla ...
Siemanko, wybieram się do Stavanger na 2-dniową wycieczkę i oprócz Preikestolen chciałbym zaliczyć jeden - dwa wodospady. Z racji małej ilości czasu przede wszystkim zależy mi na bliskości miejsca. ...
Jeśli ktoś posiada książkę i ćwiczeniówkę på vei niebieską lub jedną z nich....bardzo proszę o kontakt na priv. Oslo i okolice
Uzyskanie adresu IP komputera osoby piszącej w internecie obraźliwe komentarze będzie łatwiejsze. Wystarczy poinformowanie administratora danych o zamiarze złożenia pozwu o naruszenie dóbr ...
witam.mam ponad 10 lat doswiadczenia w zawodzie elektryk,sep i czy wystarczy mi dyplom izby rzemieslniczej tak zwanego cechu w polsce by otrzymac w norwegi uprawnienia dsb.prosze o pomoc
witam ile można przywieść samolotem na jedną osobę alkoholu +papierosy
wiadomosci.onet.pl/warszawa/plock-robert...al-dwa-zarzuty/j0q90 "Frog" usłyszał dziś też zarzuty w sprawie z lutego tego roku. Robert N. jechał wówczas białym mercedesem trasą między ...
Czy ktos jechal do polski z dziecmi bez paszportu?? Corka ma niewazny a syn jeszcze nie ma. Event jak dlugo czeka sie na paszport tymczasowy. .mam pilny wyjazd..
Hej, mam pewiem dylemat. Potrzebuję przetransportować pianino z Polski do Oslo. Pianinko nie jest aż tak duże bo jest to wersja cyfrowa, ale waży około 17 kg no i jak na 88 klawiszy jest trochę ...
Witam bedac tu w norwegi slyszalem ze bardzo duzo jest kobiet w bergen a malo mezczyzn chodzi mi o narwegow? Prosze o odpowiedz bo na wiki jest 50 na 50% dane z 2005 roku
Witam serdecznie wszystkich użytkowników, Postanowiłem, że oświadczę się dziewczynie na sławnym pulpit rock. Bilety lotnicze kupione, hotel już wybrany (Bogu dzięki jeszcze nie opłacony), ...
Witam. Parking niedaleko lotniska Rygge. Niedrogo. tel 973 siedem cztery 670. Zapraszam Denio. denio03małpayahoo.co.uk
Asia P.
13-09-2014 13:59
Witam, Czy ktoś z forumowiczów mógłby podzielić się doświadczeniem w przewozie swojego mienia do Norwegii ( stosunkowo niewielkiego ). Wybieraliście firmy transportowe - jeśli tak to jakie ...
Agata Kościak
13-09-2014 09:45
Dzisiaj w nocy ma być zorza i może być widoczna nawet w Polsce. Gdzie najlepiej wybrać się dzisiaj w nocy w Moss lub okolicach, by mieć szansę oglądnąć ten niesamowity spektakl?
Witam, ma ktos moze bilety z Stavanger do Krakowa na høstferie?
WITAM POTRZEBUJE KONTAKTU DO TLUMACZA PRZYSIEGLEGO W OSLO .....
witam jade w ta sobote na lotnisko Oslo rygge jezeli ktos jest chetny sie zabrac moge zabrac po drodze 4 osoby jade przez Oslo lub przez dramenn zabiore osoby za małą opłata kto leci o 17.30 do ...
Coś, ktoś wie o nowej stawce dla pań sprzątających ??
Migotka Kowalska
11-09-2014 23:10
Witam, Jestem artystka, ktora tworzy drewniane mozaiki do zawieszania na scianie. Mam pytanie do osob, ktore mieszkaja w Norwegii. Czy istnieje jakis norweski odpowiednik serwisu typu pakamera.pl, ...
Magdalena Kadzikiewicz
11-09-2014 21:24
Witam. Obecnie przebywam na kontrakcie 1.5 letnim w NO. Chcialbym we wrzesniu sprowadzic tu do swiat dziewczyne i nasze dziecko. Nie na stale ,tylko na te dwa, dwa i pol miesiaca. Czy musze wypelnic ...
Hej, planuję zakup telewizora nie wiem jaki wybrać mam mały pokój gościnny około 15m2 czy telewizor 52 cale nie będzie za duży? Przeglądałem ofertę www.redcoon.pl/c10080000-Telewizory i nie wiem co ...
Obrabowano transport pomocy humanitarnej przygotowany dla Ukrainy przez nasze ministerstwo obrony - dowiedział się portal tvn24.pl. Wojskowi prokuratorzy prowadzą w tej sprawie śledztwo. Podejrzanymi ...
Witam , chciałem się zorientować czy w Norwegi obowiązuje jakiś dany okres po ustaniu zatrudnienia gdzie pracownik jest tzw pod ochroną i przysługuje mu zasiłek chorobowy.
odk. układ domków oslo.Zainteresowanych prosze o kontakt na prv. palech1@wp.pl
Witam Czy może ktoś z tutaj zebranych wie gdzie znajdę siłownie w Oslo? Podobno jest jakaś otwarta 24/7 zna ktoś jej adres lub polecicie jakąś?
Witam, Mam pytanie. Byłem wczoraj tj. 03.05.2014 na takim pchlim targu organizowanym przez Norsk Veteranvogn Klubb na Ekkebergsletta w Oslo. Niestety miałem mało czasu, ale znalazłem tam dużo ...
Radosna wiadomosc dotarla do nas z Brukseli: Donald Tusk szefem Rady Europejskiej! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912...tml?entry=1247874#MT Niech rozdzwonia ...
Witam, Przeczytałem dzis ciekawy wątek odnośnie uzywania języków. Jak u Was z uzywaniem go tutaj w Norwegii? Podobno polacy bardo prężnie uczą się angielskiego. Ogólnie to chyba podstwowym ...
Wrzucam sposoby usmiercania rodakow, przez naszych wschodnich sasiadow 70 lat temu. Milej lektury. Oto ludobójcze sposoby zabijania obywateli polskich na polskim Wołyniu: przez UPA: 001. ...
full casco
09-09-2014 16:17
witam, mam pytanko o prace na polnocy norwegi, czy jest ktos kto ma wiadomosci - konkretne wiadomosci o takiej pracy ; czyli gdzie lub do jakiego miasta jest dobrze pojechac, jakie instytucje moga ...
skaldzik zanim opublikujesz watek sprawdz co piszesz...... sprzedajesz przeterminowany bilet?????
Witam. Mam pytanie odnośnie okresu ochronnego przed zwolnieniem pracownika. W sierpniu 2014 skończyłem 60lat. Kontrakt mam do końca roku ale jestem prawie pewien że będzie on przedłużony jednak ...
Witam Szukam KOGOS kto w najblizszych dniach bedzie jechal do Olsztyna, Mragowa, Gizycka jest ktos? moj num tel 40591559 Agnieszka
Witam Szukam KOGOS kto w najblizszych dniach bedzie jechal do Olsztyna, Mragowa, Gizycka jest ktos? moj num tel 40591559 Agnieszka
Witam Otrzymałam giro na którym jest poprzekręcane moje imię Czy to może być podstawą do jego nie opłacania?
Karol Abuuu
07-09-2014 16:00
Witam!!! niedawno sie dowiedzialem, ze jest mozliwe wyrobienie w Norwegii pozwolenie na bron palna przez obcokrajowcow. Pytanie brzmi: Czy to prawda ze obcokrajowcy moga sie starac o pozwolenie na ...