Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak załozyc własną firmę w Norge ? - Norwegia

Czytali temat:
18 Postów
krzysko x
(maxio)
Wiking
Witam ! Czy mógłby ktos pomóc w temacie ? Co zrobić żeby załozyc działalnośc gospodarcza w Norwegii (zainteresowany nie ma numeru ID) . Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów

(przytulanka1990)
Początkujący
Ja mam ten sam problem i niestety nie zrobisz nic dopóki nie uzyskasz numeru ID, jeśli nie masz pracy to musisz się zarejestrowac na policję i od nich dostaniesz zezwolenie na pobyt i z tym dokumentem musisz isc do Skatty gdzie gadzą Ci tymczasowy D-nummer. Niestety załatwienie tego pozwolenia na pobyt jest bardzo ciężkie, musisz spełniac bardzooo dużo wymogów i zawsze o cos się przyczepią Powodzenia życzę, może Tobie pójdzie szybciej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
przytulanka1990 napisał:
Ja mam ten sam problem i niestety nie zrobisz nic dopóki nie uzyskasz numeru ID, jeśli nie masz pracy to musisz się zarejestrowac na policję i od nich dostaniesz zezwolenie na pobyt i z tym dokumentem musisz isc do Skatty gdzie gadzą Ci tymczasowy D-nummer. Niestety załatwienie tego pozwolenia na pobyt jest bardzo ciężkie, musisz spełniac bardzooo dużo wymogów i zawsze o cos się przyczepią Powodzenia życzę, może Tobie pójdzie szybciej

Do idioty zawsze sie przyczepia. Jak sie chce założyć enkelpersonforetak, to trzeba sobie ściągnąć ze strony Brønnøysundregistrene dwa wnioski. Pierwszy o wydanie organisasjonsnummer a drugi o wydanie D- numeru, za dwa tygodnie przyjdą dokumenty i mozna iść do banku otworzyć konto, a wcześniej na policję mozna iść i odebrać registreringsbevis .
Żebyście jaja nie zniesli z tymi warunkami. A załatwienie pozwolenia na pobyt to nie jest ciężkie, tylko jest już kurwa niemożliwe, bo Polakom od 3 lat czegoś takiego nie wydają.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
krzysko x
(maxio)
Wiking
Hilton napisał:
przytulanka1990 napisał:

Do idioty zawsze sie przyczepia. Jak sie chce założyć enkelpersonforetak, to trzeba sobie ściągnąć ze strony Brønnøysundregistrene dwa wnioski. Pierwszy o wydanie organisasjonsnummer a drugi o wydanie D- numeru, za dwa tygodnie przyjdą dokumenty i mozna iść do banku otworzyć konto, a wcześniej na policję mozna iść i odebrać registreringsbevis .
Żebyście jaja nie zniesli z tymi warunkami. A załatwienie pozwolenia na pobyt to nie jest ciężkie, tylko jest już kurwa niemożliwe, bo Polakom od 3 lat czegoś takiego nie wydają.

Dzięki za przybliżenie zagadnienia ,ale jak rozumiec " . A bo Polakom od 3 lat czegoś takiego nie wydają" , czy w związku z tym nie mozna załozyc działalnosci przez polaka ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
maxio napisał:
Hilton napisał:
przytulanka1990 napisał:

Dzięki za przybliżenie zagadnienia ,ale jak rozumiec " . A bo Polakom od 3 lat czegoś takiego nie wydają" , czy w związku z tym nie mozna załozyc działalnosci przez polaka ?

hehehehe, kurka wodna...czytanie ze zrozumieniem sie klania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Maxio, pozwolenie na pobyt, czyli oppholdstillatelse Polakow nie obowiązuje. Okres przejściowy dla nas skończył sie prawie 3 lata temu. Jesteśmy obywatelami unii europejskiej i jedyne co potrzebujemy, to zarejestrować sie tu i odebrać registreringsbevis. To wszystko. Mozesz zalozyc firme. Jezeli chcesz enkeltpersonforetak, to jest najprostrze. Na spolke trzeba mieć 30 tysięcy, a na bardziej "skomplikowane" działalności potrzebny jest rewizor.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
krzysko x
(maxio)
Wiking
Dzięks ! Teraz zajarzyłem !!! zapomniałem ,że jestem obywatelem unii europejskiej .Jednak dobrze ,ze Polska weszła do tej Unii ( nigdy nie byłem przeciwko ,jakby co !)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
to jest najprostrze.
najprościej Hiltonówna to już nie pij dzisiaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj