Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

fødselsnummer i D-nummer takie same? - Norwegia

3 Posty
łukasz goczok
(lukaszg87)
Wiking
Witam,

pare dni temu dostałęm d-nummer (ale z podatkówki - nie byłem jeszcze na policji) dziś przyszła mi karta podatkowa,

oba numery (D-nummer i fødselsnummer) są takie same, to bład człowieka przy wklepywaniu do komputera ? czy tak może być ze oba numery się pokrywają...

wygooglowałem takie coś i nie daje mi to spokoju:
"Stały numer personalny (personnummer/fødselsnummer) składa się z 11 cyfr, z czego sześć pierwszych cyfr to data urodzenia zapisana w kolejności dd mm rr. Np. osoba urodzona 19 stycznia 1982 roku będzie mieć numer personalny 190182xxxxx (znaki x zastępują tych 5 ostatnich cyfr numeru)

Tymczasowy numer personalny (D-nummer) wygląda niemal identycznie, z tą różnicą, że pierwsza cyfra (pierwsza cyfra w dniu urodzenia) zostanie powiększona o 4. Czyli nasza osoba urodzona 19 stycznia 1982, będzie mieć D-nummer zaczynający się tak: 590182xxxxx (znaki x zastępują tych 5 ostatnich cyfr numeru)."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lukaszg87 napisał:...oba numery (D-nummer i fødselsnummer) są takie same...
Takie same , to znaczy jakie same ... :
zaczynają się normalnie od daty urodzenia ... ?
Czy jednak od tej powiększonej o 4 ...?
Pozdrawiam w Nowym Roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
łukasz goczok
(lukaszg87)
Wiking
moja data urodzenia to 22

więc początek D-nr to 62, a fødselsnummer powino byc 22, a zaczyna sie tak samo jak D-nr czyli od 62....

chodzi mi o pierwszą cyfre, dlaczego mam taką samą w obu numerach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lukaszg87 napisał:
moja data urodzenia to 22

więc początek D-nr to 62, a fødselsnummer powino byc 22, a zaczyna sie tak samo jak D-nr czyli od 62....

chodzi mi o pierwszą cyfre, dlaczego mam taką samą w obu numerach?

ZNACZY ŻE JEDNAK masz -D- numer ....

A sformułowanie >fødselsnummer< to ogólna nazwa numeru personalnego , bez względu na fakt czy Stały czy też Czasowy ...
---
Ważne jest to co masz napisane na Skattekort 2013 , sprawdź też , czy adres zamieszkania , na tej karcie , jest napisany poprawnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok