Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Chrzest - Norwegia

Czytali temat:
Dominika ... Karolina . Sylwia Mach Kai Piterro . paulinos678 (3156 niezalogowanych)
10 Postów

(Mika35)
Wiking
Witam , mam takie zapytanie chciałabym ochrzcić dziecko w No , czy ktoś na forum chrzcił ? jakie sa wymogi? chrześni to oczywiście polacy. Jakie papiery trzeba mieć z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
Mika35 napisał:
Witam , mam takie zapytanie chciałabym ochrzcić dziecko w No , czy ktoś na forum chrzcił ? jakie sa wymogi? chrześni to oczywiście polacy. Jakie papiery trzeba mieć z góry dziękuje

Na forum to tylko admin ma takie uprawnienia, ja jednak myślę że lepiej w kościele...
Chrześni to oczywiście polacy- A co w tym takiego oczywistego?
Polacy-piszemy z dużej litery!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Mika35 napisał: Jakie papiery trzeba mieć z góry
Najlepiej nadaje się PAPIER TOALETOWY jednak z DOŁU ...
---
Co prawda , ten z GÓRY jest lepszy i bardziej wydajniejszy , co za tym idzie znacznie droższy ! .
---

KIEDY wy ALIENSY nauczycie się , SZANOWAĆ DOKUMENTY ... nie tylko te kościelne , ale wszystkie .
---
ACH i Och powoli Święta ... gdzie Toaletowy Dokument będzie często w użyciu ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Adam Dunaj
(Duncyk)
Wiking
alexkawa napisał:
a jesli dziecko uzna za 18 lat, ze dopuscilas najwiekszej zbrodni nie dajac mu ksztaltowac decyzji o swoim swiatopogladzie? Bardzo dobra uwaga,Jezus był ochrzczony w wieku 30 lat,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Duncyk napisał:
alexkawa napisał:
a jesli dziecko uzna za 18 lat, ze dopuscilas najwiekszej zbrodni nie dajac mu ksztaltowac decyzji o swoim swiatopogladzie? Bardzo dobra uwaga,Jezus był ochrzczony w wieku 30 lat,

A dzisiejszy Katolski Kler , gdyby tylko mógł , to dawał by chrzest ... już EMBRIONOM ... !!! .
---
Ach i och ... za oknem Święta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Forumowe "autorytety" decyduja, jaka rybe nalezy jesc, z kim i jak sypiac, czy i gdzie ochrzcic dziecko ...
Wlaza, wesza i oceniaja i nijak nie moga pojac w malych, nietolerancyjnych rozumkach, ze kazdy ma prawo wyboru, rowniez tego, w jakiej wierze (niewierze) wychowuje wlasne dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Lindemans napisał:
Forumowe "autorytety" decyduja, jaka rybe nalezy jesc, z kim i jak sypiac, czy i gdzie ochrzcic dziecko ...
Wlaza, wesza i oceniaja i nijak nie moga pojac w malych, nietolerancyjnych rozumkach, ze kazdy ma prawo wyboru, rowniez tego, w jakiej wierze (niewierze) wychowuje wlasne dzieci.

ciasne rozumki to nie rozumieją
że te autorytety to próbują trochę polskie kaprawe ślepia otworzyć
próbują im wytłumaczyć, że karp
to nie żadna stara tradycja, ale dopiero tradycja powojenna wprowadzona przez tow Bieruta i tow Gomułkę
że lizanie kroczy w grupie jest już niemodne, tylko doging
że własne dziecko, to nie własna rzecz, tylko inny człowiek, który ma podstawowe prawo wybrania sobie religii jak nauczał Jezus z Nazaretu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tiaaa

Otworz rowniez norweskie oczka, zeby nie chrzcily dzieci w swoim kosciele. Cos sie tylko polski oczek czepil ?

W tradycji jedzenia karpia sie nigdzie nie wypowiadalm, a jedynie przyznaje ludziom prawo do jedzenia, tego, co lubia . Nie wlaze ludziom w garnki

Kto, jak i komu lize krocze, to mnie rowniez nie interesuje. Interesuje mnie moje wlasne zycie seksualne. Nie wlaze ludziom do lozek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
trudno zebu zniklo cos co nie istnieje

mozesz ochrzcic dziecko w kazdym kosciele www.katolsk.no/
nie musi to byc koscil polski
moze byc norweski
przynajmniej jest tanszy i mniej stresogenny