1 NOK
Witam wszystkich serdecznie chciałbym upiec sobie biszkopcik ale nie wiem jaką norweską mąkę kupić one wszystkie są jakieś szare jeżeli ktoś wie jakich mąk używać do wypieku ciast to bardzo proszę o ...
Pytanko ! Czy w Norge jest PUBLICZNA SLUZBA ZDROWIA .
Bogumila Jasinska
16-05-2016 15:48
Pilnie potrzebuje ksiegowego w oslo,ktory legelnie poprowadzi mala firme. Pozdrawiam
Witam, czy 1 maja wszystkie sklepy, muzea w Oslo są zamknięte? Czy są organizowane w tym dniu jakieś festyny?
WIE KTOŚ W KTÓRYM KOŚCIELE I O KTÓREJ BEDZIE ŚWIĘCENIE JAJEK W KRISTIANSAND
chcialam zapytac czy ktos sie orientuje gdzie w Oslo lub Lilestrom jest kosiol polski gdzie mozna pojsc ze swieconka i o ktorej godzinie? pozdraiwiam Marzena
viktoria viki
01-04-2015 12:48
Może wspólne spędzenie Świąt Wielkanocnych? Pozdrawiam.
Obchody Bożego Narodzenia przez volksdeutschów w Starym Teatrze. Rodzice z dziećmi siedzą przy zastawionym stole, grudzień 1939 Czytaj więcej na ...
Hejka. Mieszkam w Irlandii z mezem i 3-letnia córka, planujemy odwiedzic Norwegie na przelomie grudnia i stycznia ale poza zabukowaniem lotu nie wiem kompletnie od czego zaczac. Moglibyscie mi ...
Czy ktokolwiek sie orientuje w jakim kosciele w Oslo odbywa sie swiecenie pokarmow?? i w jakich godzinach? Pozdrawiam.
może odważycie się w tym roku po raz pierwszy wszak już nie żyjecie w biednym kraju Pieczony, smażony, a nawet surowy – łosoś doskonale sprawdzi się na święta. Na bożonarodzeniowy lunch spróbuj ...
Jeżeli jest ktoś z Rogalandu i nie ma planów na 27-30 grudnia, to może chciałby się wybrać na rejs statkiem Oslo-Kiel? W Kiel jest kilka godzin na zakupy. Są 2-3 miejsca w samochodzie, wyjazd z ...
Witam wszystkich czytających święta Bożego Narodzenia spędzamy w tym roku w Oslo, odwiedzi nas rodzina , to całe dwa tyg chciałabym zaplanować coś fajnego na ten czas może znacie jakieś fajne ...
pati muzia
14-12-2013 11:04
Witajcie, Zastanawiam się jak wyglądają święta Bożego Narodzenia w wyk rodaków na terenie Norwegii. Polecacie jakieś np konkretne dania czy jakiś alkohol( wiem tylko, że maja tutaj swoje piwo w ...
marcin cissewski
30-11-2013 21:46
Czy może wie ktoś czy dzień 1 listopad "świeto zmarłych " w Norwegi jest dniem wolnym od szkoły?
Witam mam pytanie czy w olensvag jest się gdzie zabawić i czy stocznia pracuje w święta i sylwestra bardzo proszę o odpowiedz
Pawel k
02-08-2013 10:18
Nie wiecie czy mając wykupiony taki pakiet http://www.porody.medicover.pl/ obejmujący poród w Medicover można rodzić w Norwegii? Ile tam kosztuje poród i czy można skorzystać z Europejskiej Karty ...
Nie zalecane jest szczepienie przeciwko jakimkolwiek szepom grypy, ptasiej, swinskiej i normalnej. Zaden lekarz sam siebie nigdy nie zaszczepil bo wie ze to tylko kolejny sposob firm ...
Czy moze mi ktos podac jakis link albo informacje dotyczace Swiecenia pokarmow w okolicy Asker lub w Oslo.
www.facebook.com/#!/pages/Ko%C5%9Bci%C3%...821748063997?fref=ts
Witam Czy ktoś się orientuje które dni będą wolne od pracy w święta Wielkanocne? z góry dziekuję.
Czy można kopic tu w norweskich sklepach chrzan w słoiczku??
Witam, Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem prezentów do Polski polecam portal grupujący fajne polskie e-sklepy: http://www.shoppingowo.pl Przekierowuje on na strony sklepów, ale można na nim ...
11 LISTOPADA 2012 w niedzielę, o godz. 16:00 w Bekkefaret bydelshus; Hjalmar Johansens gate 4; 4019 Stavanger Niepodległość świętować będziemy w gronie Polaków dumnych ze swojego pochodzenia i ...
Chciałbyś nauczyć się jezyka NORWESKIEGO przy minimalnym wysiłku? Nie masz czasu ani pieniędzy na drogie kursy językowe? Lubisz słuchać czegoś w samochodzie, domu, tramwaju, autobusie? ...
Mateusz Okoń
25-10-2012 19:45
orientuje sie moze ktos czy w oslo lub okolicach bdzie jakis telebim gdzie bdzie mozna obejrzec mecze z euro ??
Witam! Jutro niedziela i wypadałoby zagrać w piłe. Nas jest 4 i wstępnie jesteśmy umówieni na godz. 15 na boisku przy Okern na Spireaveien 1. Jeśli są chętni to zapraszam, im nas więcej tym ...
Witam, Zapraszam wszystkie chętne osoby do pogrania w piłkę nożną, co niedziele o godzinie 15 na boisku przy IKEA-Furuset lub na boisku w pobliżu Okern przy Spireaveien 1. Nie gramy profesjonalnej ...
W tym temacie znajdują się komentarze do filmu Jarzębina Koko Koko Euro spoko . najlepszy wybór
jak dla mnie ....w pierwszym kwadransie widać było nadzieję na wygraną ale to tylko laik mówi
byl ktos moze wczoraj w tej strefie kibica w oslo ?
Jesteśmy już po pierwszych pojedynkach.Ten wrocławski zakonczył się wynikiem 1:0 dla OMONU. Oczywiście jego przebieg pokazały wszyskie "nasze i te drugie" mediodajnie. Nie ...
piotr kwiatkowski
09-06-2012 16:16
Gdzie będzie można obejrzeć razem mecze Polaków? u Mogula na Klubgacie?
A mnie się też Jarzębiny podobają hehe
nie chce nikogo martwic ale w tym roku swiat nie bedzie
Czy ktos wie kiedy jest poswiecenie swieconki na wielkanoc w Ålesund?
Witam czy ktoś może udzielić mi informacji o której godzinie i w którym kościele można poświecić potrawy wielkanocne, oczywiście interesuje mnie msza w języku polskim.
Czy ktoś może mi podać adres kościoła z Trondheim lub okolic, gdzie będzie mozna poświęćić koszyk wielkanocny i gdzie będą odbywały się msze w święta. Dziękuje
XX Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Oslo!!! Dołącz do nas i zaproś znajomych WOSP 2012 www.n-portal.no/news/gallery/40/wosp-oslo-2012 Szczegóły całej imprezy na : ...
Witam. Czy wie może ktoś o której godzinie i czy w ogóle odbędzie się Msza Święta w Pierwszy ewentualnie w Drugi Dzień Świąt w Bergen w Kościele Św. Pawła. ? Dzięki z góry za odpowiedź. ! ...
Cześć,od niedawna mieszkam w Oslo i słyszałęm że jest tu gdzieś chrześcijański kościół. Czy ktoś może mi napisać gdzie dokładnie i czy wiecie o której w sobotę można poświęcić pokarmy?? ...
CZY W SOBOTE PRZED SWIETAMI OTWARTE SA SKLEPY CZY JUZ OD SRODY POPOLUDNIU NIC NIE KUPIE DO LANEGO PONIEDZIALKU??
Witam! mam zapytanie czy ktoś z was się orientuje czy w Tonsberg odbywają się polskie msze wielkanocne i o której jest święcenie pokarmów.
Dominika Gomula
17-04-2011 15:21
WITAM WSZTSTKICH POSZUKUJE KOGOS KTO WIE O KTOREJ JEST POLSKA PASTERKA W KOSCIELE W OSLO! jESLI KTOS WIE PROSZE NAPISZAC wESOLYCH SWIAT WSZYSTKICH
Producenci i hurtownicy mocnych alkoholi - a także fiskus - mają powody do zmartwienia: sprzedaż mocnych trunków w tym roku znacznie się skurczy, twierdzi "Puls Biznesu". Z danych na ...
Witajcie Mam pytanie do gospodyń przyrządzających świąteczne smakołyki - pierogi A mianowicie mój problem związany jest z tutejszą mąką (przynajmniej tak mi się wydaje ). Za każdym razem kiedy ...
Zblizaja sie swieta.. wyjedzamy do Polski czy zostajemy? Czy polskie Boze Narodzenie w Norwegi moze byc takie samo? Hmm.. i kiedy wyjezdzac o ile wyjezdzac..
...natchniony nieuchronnie zblizajacymi sie,tymi najbardziej rodzinnymi swietami,pozwolilem sobie przedstawic,moja rodzine: - mamusie i tatusia jako,ze forum mn. to rowniez jedna wielka ...
Do mnie do pracy wpadli koniowały i gratis szczepili jak leciało
mam zapytanie? czy informacja o szczepieniu obowiązkowym przeciw ah1n1 jest rzetelna? jakoś nie mam ochoty siebie i swojego dziecka zaszczepiać.
witam wszystkich, no wiec zblizaja sie nieublagalnie swieta moze ktos wie gdzie i jak mozna spedzic czas z dziecmi zeby niesiedzilay w domu w okresie 25-27 grudnia moze wiecie o jakis imprezach ...
hej ma ktos z was pomysły na prezennty dla blizesz jak i dalejszej rodziny ??? bo ja jak co roku pustak w głowie
moze skrzykniemy sie na sobotni wieczor w polskim gronie i opijemy walentynki???np w u wojka donalda???
Wprawdzie imieniny są dopiero w poniedziałek, Ale już dzisiaj zaczyna się świętowanie... Wszystkiego Najlepszego Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak co roku w okresie przedswiatecznym czeka nas wiele problemow z poruszaniem sie po miescie. Korki, tlok, totalny chaos. Jak sobie z tym radzic?
http://wiadomosci.onet.pl/2086129,12,nowa_grypa_spiskiem_padl_apel_o_wszczecie_dochodzenia,item.html Ruscy sie nie pieprza
http://newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1639&tytul=Gazeta+ujawni%C5%82a+plany+dot.+%C5%9Bwi%C5%84skiej+grypy+...+ju%C5%BC+w+1989r.+ ...