Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Czytali temat:
Jacek Duda (14017 niezalogowanych)
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...yzia

jestes niezastapiona,nieoceniona i niedoceniona!

smacznego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
yzia napisał:
wracajac do kapusty to znalzlam 'salatke ziolowa z kiszonej kapusty' w skladzie ma kapuste kiszona, marchewke, kminek pieprz, czosnek, lisc laurowy i ziele angielskie. 35 koron za litrowy sloik
wracając do kapusty, to są narody które jedzą gniazda jaskółek, tudzież zakopują w ziemi jajka ażeby dobrze siarkowodorem podeszły. to co wy nazywacie kapustą kiszoną, ewentualnie ogórkami kwaszonymi jest z biologicznego punktu widzenia produktem ZGNIŁYM. jako takowy w większości cywilizowanych krajów jest oficjalnie zakazany do sprzedaży, to i ciężko go znaleźć na półce w sklepie. dla niektórych to lokalny przysmak, to dla nich SMACZNEGO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Prawie na temat, gdybys tylko nie pomylil procesu fermentacji z gnilnym
W wyniku owego procesu fermentacji powstaja np wina

Kiszona kapusta nie jest jak widac Norwegom taka obca, skoro w ubieglym tygodniu, na NRK1, mlody norweg instruowal jak zakisic kapuste, Dodawal do niej nawet utarte jablko, zeby proces fermentacji przyspieszyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
magdalena szymczak
(sweet2858)
Wiking
Ja również zostaje z rodzinką w norwegi przy cieple kominka i pachnącej choince.A tak poza tym Wesołych Świąt i dużo prezentów!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj


Bliżej nas