yzia napisał: wracajac do kapusty to znalzlam 'salatke ziolowa z kiszonej kapusty' w skladzie ma kapuste kiszona, marchewke, kminek pieprz, czosnek, lisc laurowy i ziele angielskie. 35 koron za litrowy sloik
wracając do kapusty, to są narody które jedzą gniazda jaskółek, tudzież zakopują w ziemi jajka ażeby dobrze siarkowodorem podeszły. to co wy nazywacie kapustą kiszoną, ewentualnie ogórkami kwaszonymi jest z biologicznego punktu widzenia produktem ZGNIŁYM. jako takowy w większości cywilizowanych krajów jest oficjalnie zakazany do sprzedaży, to i ciężko go znaleźć na półce w sklepie. dla niektórych to lokalny przysmak, to dla nich SMACZNEGO
Prawie na temat, gdybys tylko nie pomylil procesu fermentacji z gnilnym
W wyniku owego procesu fermentacji powstaja np wina
Kiszona kapusta nie jest jak widac Norwegom taka obca, skoro w ubieglym tygodniu, na NRK1, mlody norweg instruowal jak zakisic kapuste, Dodawal do niej nawet utarte jablko, zeby proces fermentacji przyspieszyc
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.