Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zwolnienie lekarskie - Norwegia

Czytali temat:
(1632 niezalogowanych)
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Mam poważny problem zdrowotny chciałbym iść na zwolnienie lekarskie ,pracuje od roku w firmie bez kontraktu wypłaty na czas itd wszystko ok tylko brak umowy .I mam pytanie czy dostane zwolnienie lekarskie nie przedstawiając kontraktu w nav? Co mi jest potrzebne by otrzymać zwolnienie I zarejestrować się .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
adriano2 napisał:
Mam poważny problem zdrowotny chciałbym iść na zwolnienie lekarskie ,pracuje od roku w firmie bez kontraktu wypłaty na czas itd wszystko ok tylko brak umowy .I mam pytanie czy dostane zwolnienie lekarskie nie przedstawiając kontraktu w nav? Co mi jest potrzebne by otrzymać zwolnienie I zarejestrować się .

Ta idz i powiedz ze robisz na czarno przez rok i teraz chcesz na zwolnienie bo jestes chory
Gdzie wy zyjecie? Dostaniesz jeszcze deport i na tym sie zakończy sie twoja przygoda z Norwegia.
Pracujesz dla Polaka czy Norwega?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Pracuję legalnie dostaję co miesiąc lønnsslipp na żadne czarno po prostu nie dał pracodawca kontraktu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
adriano2 napisał:

Kiedy mysle, ze juz glupota ludzka mnie nigdy nie zadziwi, to pojawia sie taki post

Sama nie wiem, czy smiac sie, czy plakac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
adriano2 napisał:
Pracuję legalnie dostaję co miesiąc lønnsslipp na żadne czarno po prostu nie dał pracodawca kontraktu.

A masz numer personalny potwierdzenie ze płacisz podatki itd? I do jakiego Navu po zwolnienie?
Wybrałeś sobie lekarza to do niego idz i niech cie bada.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Tak wszystko mam konto numer legalnie pracuje ale nie znam swojego lekarza I nie wiem jak sie dowiedzieć jakiego mam.Kolega mówił ze jezeli zwolnienie bedzie trwalo dluzej niz 2 tyg trzeba sie w nav zarejestrowac ale bez kontraktu nie dostane zwolnienia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale sa debile co pisza takie bzdury i jesze obrazaja innych

gostek jest na laczeniu rodzin czyli legalnieod 2 lat i od roku pracuje u norwega
zadna umowa mu nie byla do niczego potrzebna

kretyni nie czytaja a sie madruja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
powiedz w pracy zeby ci dali kontrak szybko ,bo bierzesz auto na raty
albo kredyt na lodowke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
To czyli kontrakt jednak jest potrzebny do zwolnienia ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
w kontrakcie masz jeszcze takie rzeczy jak wypowiedzenie pieniadze za urlop,okres probny ,data zakonczenia pracy ,nadgodziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok