Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jak my komunę obalali - Norwegia

Czytali temat:
(597 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
sto lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
To chyba raczej jak "oni komune w republike kolesi przeksztalcali". Zeby komunista byl teraz "morda ta swoja" Bo dobra kapitalistyczne by byly takie niekomunistyczne a tak komuszki i ich agenci mogli wreszcie otwarcie korzystac z tego co nakradli.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
albo czujesz się Polakiem, albo nie
jeśli tak, to musisz brać na siebie te dobre strony - jeśli takowe znajdziesz
ale i te złe
także to my tę komunę obalali
gardłami naszych reprezentantów
bo to zdjęcie z obrad w Magdalence
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jestem Slowianinem, Polakiem i KAPITALISTA. W kapitalizmie nieistnieje cos takiego jak "odpowiedzialnosc zbiorowa" poniewaz jest to system oparty na odpowiedzialnosci jednostki za samego siebie a nie za innych.... A zwlaszcza juz nie za partie polityczne ktore reprezentuja ustroj ktory dla ktorego najlepsza nazwa bedzie "Kolesizm" a gdyby chcieli napisac haslo wyborcze mowiace prawde to byloby to "Mordo ty moja".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wedlug jego wlasnych slow podobno kiedys rozumial.... Lecz potem zycie obeszlo sie z nim "okrutnie" bo biedak niezrozumial iz nieurodzil sie najlepszy ze wszystkich i nieodnalazl swojego miejsca w kapitalizmie odpowiedniego do umiejetnosci i mozliwosci......

Az w koncu banderowcem zostal gdy obudzila sie sluzalcza mentalnosc volksdeutscha. Prawdopodobnie dlatego bo daje to mu mozliwosc zwalenia wszystkich niepowodzen na Polske, Polakow i swoje Polskie pochodzenie i w ten sposob moze sie pogodzic z zyciem lub cos w tym stylu Najlepiej niech sam sie wypowie aby nietrzeba bylo sie domyslac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
jasta102 napisał:
sto lat

A ten plot to z miesca przeszkoczyl skokiem dosieznym jak i ZOMO, ORMO, MO i wojsko...
Mnie zastanawia, gdzie te sto milionow co kazdemu obiecal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:Mnie zastanawia, gdzie te sto milionow co kazdemu obiecal.
Dlaczego powielasz zasłyszane bzdury !? .
---
Możesz przedstawić dowody kiedy to konkretnie OBIECYWAŁ ...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Gabriel napisał:
Karol.Ky napisał:Mnie zastanawia, gdzie te sto milionow co kazdemu obiecal.
Dlaczego powielasz zasłyszane bzdury !? .
---
Możesz przedstawić dowody kiedy to konkretnie OBIECYWAŁ ...?

Wkeljam link do uchwaly SN:

pl.wikipedia.org/wiki/Uchwa%C5%82a_SN_II...vs._Wa%C5%82%C4%99sa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:Wkeljam link do uchwaly SN:

Uchwała SN nie jest żadnym dowodem o jaki Mi chodziło .../ chociaż werdykt był słuszny /
---
To Tylko i wyłącznie Pokłosie , całej tej śmieszności , jaka się utworzyła wokoło tej całej Obietnicy wyborczej ...!
---
Wałęsa i owszem w swoim programie wyborczym , obiecał iż jeżeli zastanie wybrany Prezydentem , to przedstawi Polskiemu Parlamentowi propozycję , przyznania każdemu Polskiemu Obywatelowi , Sto Milionów Ówczesnych Złotych ... w ramach takich czy też innych ...
---
I słowa dotrzymał , Jednak Sejm Odrzucił tą Propozycję , co do dzisiaj skrzętnie się przemilcza ...
---
Gwoli ścisłości :
Nigdy Wałęsy Nie Popierałem i od czasu , gdy przerwał 90 dniowy pokój od strajków ... przestałem go traktować Poważnie , jak zresztą większość ówczesnej Młodzież w Poznaniu .
---
Niemniej nie lubię , jak ktoś powtarza
/ powiela nie do końca prawdę ...
To już lepiej było by traktować ten przypadek , jako Anegdotę Polityczną , wczesnej Politycznej Polski ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
Karol.Ky napisał:Wkeljam link do uchwaly SN:

Uchwała SN nie jest żadnym dowodem o jaki Mi chodziło .../ chociaż werdykt był słuszny /
---
To Tylko i wyłącznie Pokłosie , całej tej śmieszności , jaka się utworzyła wokoło tej całej Obietnicy wyborczej ...!
---
Wałęsa i owszem w swoim programie wyborczym , obiecał iż jeżeli zastanie wybrany Prezydentem , to przedstawi Polskiemu Parlamentowi propozycję , przyznania każdemu Polskiemu Obywatelowi , Sto Milionów Ówczesnych Złotych ... w ramach takich czy też innych ...
---
I słowa dotrzymał , Jednak Sejm Odrzucił tą Propozycję , co do dzisiaj skrzętnie się przemilcza ...
---
Gwoli ścisłości :
Nigdy Wałęsy Nie Popierałem i od czasu , gdy przerwał 90 dniowy pokój od strajków ... przestałem go traktować Poważnie , jak zresztą większość ówczesnej Młodzież w Poznaniu .
---
Niemniej nie lubię , jak ktoś powtarza
/ powiela nie do końca prawdę ...
To już lepiej było by traktować ten przypadek , jako Anegdotę Polityczną , wczesnej Politycznej Polski ...

na dobranoc..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok