Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nauka norweskiego - Norwegia

Czytali temat:
(226 niezalogowanych)
14 Posty
Waldek B
(valdi19b)
Wiking
Witam

Uczę sie norweskiego od pół roku z książki pa vei, i innych źródeł. Jestem przy rozdziale 11 tylko mam duży problem. Mieszkam w Polsce i nie mam z kim cwiczyć, rozmawać. może znalazł by się ktoś chętny aby coś popisać choćby na gg w celu doskonalenia języka? Może jest ktoś na podobnym poziomie? Moje gg:49757356

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
valdi19b napisał:Uczę sie norweskiego od pół roku z książki pa vei, i innych źródeł. Jestem przy rozdziale 11 tylko mam duży problem. Mieszkam w Polsce i nie mam z kim cwiczyć, rozmawać. może znalazł by się ktoś chętny aby coś popisać choćby na gg w celu doskonalenia języka? Może jest ktoś na podobnym poziomie? Moje gg:49757356 Taka nauka , jest dobra tylko wtedy , gdy się pisze i rozmawia z Kimś Lepszym w tym języku .
---
To już lepiej jest w Twoim przypadku , słuchać i oglądać Norweskie programy telewizyjne .
Jak masz "Satelitę" to poszukaj Norweskiego kanału telewizyjnego .
---
Tu też są programy dla dzieci i dzienniki , zacznij właśnie od tego , ponieważ w tych audycjach , mówi się spokojnie i poprawnie po Norwesku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Waldek B
(valdi19b)
Wiking
zacząłem słuchać radia, ale rozumie co 10 te słowo. Mógłbym Cię prosić o jakiś link do ćwiczeń słuchowych dla dzieci?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
valdi19b napisał:
zacząłem słuchać radia, ale rozumie co 10 te słowo...
Radio to też dobre wyjście ...
Jak masz duże samo zaparcie , to nagrywaj niektóre momenty i sobie powoli tłumacz ze słuchu na translate.google.no/#no/pl/ .
będziesz miał Trzy w jednym ...
- osłuch
- tłumaczenie - swoiste dyktanda -
- pisownia Norweska .
---
Co do reszty to nie chce Mi się szukać ...
wysil się sam , jest Tu taki temat Pani Barbary ...
Tam jest parę Linków , właśnie do takiej internetowej nauki .
Temat to :
...Praktyczny norweski z mozliwoscia blednego tlumacz ...
---
Jak będziesz cierpliwy i wytrwały I ZALICZYSZ CAŁY TEN TEMAT , OD PANI BARBARY ...!
to na koniec będziesz umiał naprawdę dużo a może i więcej ...
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Waldek B
(valdi19b)
Wiking
Dzięki wielkie za rade, postaram się działać
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis: