Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Magda Magdalena Krzysztof J Pawel Korbela Rafal Gora Agata Dymna Madzia Karwowska Katarzyna Bonin Ania G Mariusz Magiera Judyta1 m.michta Kuba92no Jolka57 (5176 niezalogowanych)
17 Postów

(MadziaKarwowska)
Wiking
no no no hihihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Janek12 napisał:
..bez urazy, ale znam takich co jak żona przyjeżdża to dzwonią do swojej drugiej zony że się źle czuje dzisiaj i spotkanie odwołują

skąd ja to znam........
no no.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(MadziaKarwowska)
Wiking
wiem jest tu sporo takich ale i poza innymi granicami także znam i ja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(MadziaKarwowska)
Wiking
cwaniaczki ale nie o tym temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
MadziaKarwowska napisał:
po prostu wielu moich znajomych w Norwegi ,gdy o tym opowiadam odpowiada mi śmiechem a nie którzy nawet oburzeniem , że to nie możliwe żebyśmy dostali za te przedszkole bo oni są tu na legalu a ja nie i tak mi dogadują że ta księgowa się nie zna a my nie wiemy już co na ten temat myśleć skoro nam wykwalifikowana księgowa na ten temat mówiła że niby się nam należy

....czyli jak WIELU sie myli...
Wszystkowiedzących nie brakuje, a niektórzy "zęby z mądrości " ,....a moze raczej cwaniactwa że to długo tu siedzą,.... i naj są,.... a jak przyjdzie co do czego to pytam o konkrety to odpowiadaja,..... A,...to tak dawno było,. już nie pamiętam...
brak sił
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Janek12 napisał:
MadziaKarwowska napisał:
po prostu wielu moich znajomych w Norwegi ,gdy o tym opowiadam odpowiada mi śmiechem a nie którzy nawet oburzeniem , że to nie możliwe żebyśmy dostali za te przedszkole bo oni są tu na legalu a ja nie i tak mi dogadują że ta księgowa się nie zna a my nie wiemy już co na ten temat myśleć skoro nam wykwalifikowana księgowa na ten temat mówiła że niby się nam należy

....czyli jak WIELU sie myli...
Wszystkowiedzących nie brakuje, a niektórzy "zęby z mądrości " ,....a moze raczej cwaniactwa że to długo tu siedzą,.... i naj są,.... a jak przyjdzie co do czego to pytam o konkrety to odpowiadaja,..... A,...to tak dawno było,. już nie pamiętam...
brak sił

bo tak najlatwiej powiedziec...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(MadziaKarwowska)
Wiking
oj tak i to takie wkurzające są rozmowy , że to ja wychodzę na jakiegoś głupka co się dał naciągnąć dla administratorki. Więc nawet jeśli to i tak nie uwierzą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Tuptusiowata napisał:
Twój mąż pracując legalnie może starać się o swiadczenia przysługujące na dziecko. Zasiłek opiekunczy dostaje osoba na dziecko ktore nie chodzi do przedszkola. Jesli chodzi trzeba okreslic na ile godzin. Ale nie wiem czy to akurat sie wam uda poniewaz, do zlozenia tego wnisoku dziecko musi miec wpisany w papiery numer personalny i pozwolenie na pobyt staly i pozwolenie na pobyt matki badz ojca. Zalezy ktore z rodzicow sie stara o to. A rodzinne przysluguje Twojemu mezowi bez wzgledu na to czy dziecko jest legalnie w Norwegii czy w POlsce. Aczkolwiek ma się to wkrotce zmienic, ze wszelkie swiadczenia na dzieci rodzice beda dostawac tylko wtedy kiedy dziecko bedzie legalnie w Norwegii ze wszystkimi papierami.
zasilek przysluguje dziecku dziecku... jest wyplacany rodzicom zeby pomoc w utrzymaniu dziecka... to nie jest zasilem przyslugujacy rodzicom ale dziecku.... z tego kontekstu wynika ze tata moze sobie kupic piwko za te kase... tak to wychodzi z tego... hahaha... a to chyba nie o to chodzi w "kasie na dzieci", co??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a powiedz Madziu
czy któryś urząd w Norwegii wie
że to akurat narzeczony jest ojcem tego dziecka?
czy ma on to ujęte w jakichś papierach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(MadziaKarwowska)
Wiking
tak sładaliśmy o rodzinne nie dawno u tej kobiety właśnie wszystkie dokumenty co były potrzebne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok