Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwolnienie lekarskie - Norwegia

34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Po dzisiejszej wizycie u lekarza otrzymałem zwolnienie lekarskie które wysłałem do pracodawcy .Chciał bym się dowiedzieć czy mogę takie zwolnienie dostarczyć osobiście do pracodawcy czy muszę wysłać listem poleconym za potwierdzeniem ,czy może mogę wysłać zwykłym listem bez potwierdzenia . ? Kosztowało mnie dziś wysłanie tego zwolnienia do pracodawcy 155 koron .Trochę dużo jak za wysłanie dwóch karteczek .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
dostarczyć osobiście
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Musi mi dać jakies potwierdzenie że otrzymał zwolnienie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Arek Arecki
(statomongsta)
Wiking
z tego co wiem ,a mogę się mylić, jest jakiś okres czasu w którym musisz dostarczyć zwolnienie pracodawcy. Z autopsji wiem że pracodawca raczej nie robi problemów jeżeli nie dostarczysz zwolnienie od razu , zobowiązany on jest zapłacić ci za pierwsze 16 dni zwolnienia ,reszte płaci nav.
a czy wyślesz go pocztą czy faksem czy mail-em to nie gra roli

pozdrawiam
arek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Będę dłuższy czas na zwolnieniu bo mam poważny problem zdrowotny ,wiecie może ile procent pensji się dostaje na zwolnieniu lekarskim ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(nonia)
Nowicjusz
adriano2 napisał:
Będę dłuższy czas na zwolnieniu bo mam poważny problem zdrowotny ,wiecie może ile procent pensji się dostaje na zwolnieniu lekarskim ?jeżeli Twoje zwolnienie lekarskie będzie długie należy Ci się 100% z Nav.Wlasnie jestem na zwolnieniu lekarskim i Nav placi mi 100% ,Pozdrawiam i zycze zdrowia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(nonia)
Nowicjusz
statomongsta napisał:
z tego co wiem ,a mogę się mylić, jest jakiś okres czasu w którym musisz dostarczyć zwolnienie pracodawcy. Z autopsji wiem że pracodawca raczej nie robi problemów jeżeli nie dostarczysz zwolnienie od razu , zobowiązany on jest zapłacić ci za pierwsze 16 dni zwolnienia ,reszte płaci nav.
a czy wyślesz go pocztą czy faksem czy mail-em to nie gra roli

pozdrawiam
arek
Jeśli nie masz daleko do siedziby szefa ,wloz do skrzynki pocztowej ,oczywiście w kopercie i zaadresowanej do firmy.Reszte już placi Nav 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Tak ale mu nie wierzę szefowi chciałem wysłać zwykłym listem za 20 nok ale jak bym nie miał potwierdzenia powiedział by pewnie że nie dostarczyłem, mam z nim na pieńku .Złośliwy typ .A może wystarczy zeskanować i wysłac meilem ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok