Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim - Norwegia

Czytali temat:
(256 niezalogowanych)
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Pracodawca zadzwonił do mnie i mówi że wysyła mi wypowiedzenie z pracy , że pewnie symuluję chorobę . Minął dopiero dopiero tydzień na zwolnieniu lekarskim .Czy jest taka możliwość że może mnie zwolnić podczas zwolnienia chorobowego ? Jak to wygląda .Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Moze, ale zgodnie z prawem, a nie na podstawie podejrzen, ze symulujesz chorobe. Musi uzasadnic wypowiedzenie, jesli bedzie nie zgodne z prawem, to sporo go to bedzie kosztowac w sadzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
adriano2 napisał:
Pracodawca zadzwonił do mnie i mówi że wysyła mi wypowiedzenie z pracy , że pewnie symuluję chorobę . Minął dopiero dopiero tydzień na zwolnieniu lekarskim .Czy jest taka możliwość że może mnie zwolnić podczas zwolnienia chorobowego ? Jak to wygląda .Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi .
kodeks pracy wkuj na blache sierotko:
www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=93006

Jeśli nie pracujesz z powodu wypadku lub choroby, nie możesz zostać z tego
powodu zwolniony w ciągu pierwszych 12 miesięcy od czasu, gdy zachorowałeś
lub uległeś wypadkowi.

pracodawca moze Cie cmoknac w pompke.... zazalenie na wypowiedzenie, jesli konieczne -> inspekcja pracy, szukanie nowego pracodawcy bo w starej firmie atmosfera juz bedzie ch**a a powod zawsze inny sie znajdzie....... dzialaj szybko, zdecydowanie, miej do siebie szacunek i godnosc.... powodzenia!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
Dzięki jeszcze raz .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok