Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nav 3 - Norwegia

Czytali temat:
(270 niezalogowanych)
27 Postów
Natalia Mazur
(natalia234)
Wiking
Witam. Orientuje sie ktos do kiedy (mam na mysli np polowa czy koniec lutego) sklada sie papiery o zasilek dlan bezrobotnych (dagpenger)? Z gory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Niestety termin minął 31. Stycznia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Natalia Mazur
(natalia234)
Wiking
mi tlumaczyli ze mam czas conajmniej do konca lutego a gdy zalogowlam sie na stronie nav przez internet to ze niby mam 4 tyg. Czy to napewno poprawna inf? Pytam tylko bo nie zabardzo sie orientuje:/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Niestety trzeba czekać do następnego roku, ale to już niedługo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Czy to jest na powaznie? Czy kolejna podpucha?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yzia napisał:
Czy to jest na powaznie? Czy kolejna podpucha?ECH...
Też tak się zastanawiałem .
Dlatego , nie zabierałem tu głosu ...
Ponieważ jak nigdy , to odpowiedzi >josepina< są akurat , adekwatne do zadanego pytania .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Zasilek dla nieroba otrzymujesz na podstawie tego co zarobilas w zeszlym roku 2013 lub ewentualnie na podstawie sredniej z 3ch ostatnich lat pracy.

O zasilek dla nieroba skladasz podanie gdy zakonczysz swoja obecna prace i jestes bezrobotna (mozesz zlozyc od tygodnia przed ostatnim dniem pracy). W zasadach nie jest podany zaden konkretny termin do kiedy ktos ma czas na zlozenie podania o bycie platnym nierobem. Musisz tylko zarejstrowac sie jako poszukujacy pracy w NAVie.

Tutaj sa zasady: www.nav.no/Arbeid/Arbeidss%C3%B8ker/Inntektssikring/Dagpenger

PS. Po coz wprowadzacie w blad kandydata do pobierania zasilku z podatkow/akcyz pracujacych, niech jak najwiecej ludzi pobiera to moze dotrze to do Stortinget ze trzeba cos z tym zrobic... albo chociaz zbulwersuje pracujacych norskow i zaczna glosowac na FrP.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Dobrze,ze kolega udzielil odpowiedzi, bo moze ktos naprawde potrzebujacy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yzia napisał:
Dobrze,ze kolega udzielil odpowiedzi, bo moze ktos naprawde potrzebujacy...
Wątpię ...!!!
Ponieważ każdy kto składa podanie , informowany jest automatycznie na piśmie o teoretycznym terminie rozpatrywania danego zagadnienia .
---
Dlatego też uznałem tą formę zapytania o nieudolną Forumową prowokację ze strony mało uzdolnionych modów ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ale ten ktos moze jeszcze niezlozyl podania o zasilek dla nieroba bo moze wciaz zmaga sie z resztkami wewnetrznej moralnosci lub cos w tym stylu

Ale niech idzie czym predzej im wiecej bedzie ludzi na zasilku tym szybciej norski zaczna glosowac na FrP i tym szybciej znikna zasilki, a jednoczesnie zmniejsza sie podatki i ZNIKNA AKCYZY...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok