Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Witam - Norwegia

Czytali temat:
(194 niezalogowanych)
5 Postów
Witold Dębiec
(332311)
Wiking
Czy ktoś może pomóc mojej znajomej. Jest w norwegi sama z chłopakiem. Nie mogą znaleśc pracy i nie wiedzą zbytnio jak działa tutejszy system administracyjny to ona.

www.mojanorwegia.pl/u/martyna_piwowarska_martynapiwowarka-82846
Martyna Piwowarska

Wiem że macie rodaków w 4. Ale może znajdzie się ktoś dobrej woli i pomoże im?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
Dlaczego sama Nas o to nie zapyta?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Pewnie jest niesmiala i skryta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Wiem że macie rodaków w 4

To nie tak że mamy w dupie tylko wiekszosc z ludzi co tu siedzi jakis czas ma wyrobione kontakty i nie załatwia jej gdyz ma swoje rodziny i znajomych. Dla nich ma pierszenstwo a nie dla osob co po angielsku gadają piatę przez dziesiate, zawodu nie posiadają bo woleli pic piwo z chlopakami zamiast sie uczyc jezyka

Tak patrzalem na ten profil i dziewczyna ma 20 lat..jaki ona ma zawod ? co umie ? ma doswiadczenie z pracy ? jakies referencje ?, pozatym ona ma chlopaka...on ma 2 lewe rece ? nie umie komunikowac sie ?

Pelno jest pracy w magazynach, na produkcjach, przy pakowaniu jedzenia ale trzeba miec jakis numer podatkowy, rozmawiac, miec checi

Ż yjemy w dobie internetu, wystarczy na finn.no wpisac ' produksjon' i wyskakuje setki ogloszen. W wiekszosci tych ogloszen nie wymagają norweskiego, wystarczy angielski ale tez trzeba miec jakis poziom tego jezyka, druga rzecz jakis numer podatkowy no bo jak pensja ma przechodzic? ..na polskie konto to nie przejdzie...trzeba chodzic, pytac,truc dupe pracodawcom..jezeli was na to nie stac to lepiej wracajcie do Polski bo po prostu nie dacie rady !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
4= dupa? 8) Zara zara a czemu sam im nie pomożesz Masz rodaków w 4?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok