Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Niecały tydzień... i będziemy mieli GODZINĘ "W" - Norwegia

Czytali temat:
wiking481 (5635 niezalogowanych)
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
Ponura_Panda napisał:
wiem że jest jest tego trochę, ale czymże jest poświęcenie kilkunastu godzin na posłuchanie, w drodze do pracy, podczas krzątania się po domu... w porównaniu do poświęcenia życia.

Codziennie postaram się przypominać ten temat... jeżeli chociaż jedna osoba zmieni zdanie i uzna że warto być dumnym z własnej historii, historii Polski to będzie wielki sukces.

Pozdrawiam Serdecznie
Ponury.

Ja tam kurwa nie zmienie! Uważam to powstanie za niepotrzebne, a straty 200 tys ludzi za przejaw glupoty i megalomani owczesnych "przywodcow"
Teraz ci najbardziej fartowni moga stac w beretach ze sztandarami i prawic o bohaterstwie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak

nie mozna wymagac zeby jakis leming zrozumial PW skoro przez 20 lat tylko zniszczyli wszystko w IIIRP
a ludzie z IIRP potrafili w 20 lat postawic

port Gdynia ,COP reforma Grabskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja to z tych Polaków, co uważają, że
odpowiedzialnych za Monte Cassino, Bitwę pod Lenino i Powstanie Warszawskie
należy natychmiast rozstrzelać, jeśli jakowyś żyje
a reszcie co się do tego przyznaje dać po 100 batów na gołą dupę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
niestety, ale nie wydajesz się być poważnym kandydatem do dysputy w tym temacie
jeśli nie wiesz, że wszystkie te trzy miejsca łączy jedno
w każdym wysłano Polaków na beznadziejną, bezsensowną i bezcelową rzeź

PS
na Monte Cassino to Polaki nic nie zdobyli, o czym pewnie nie wiesz
weszli do opuszczonego przez Niemców klasztoru
dopóki Niemcy tam byli, to Polacy srali, szczali pod siebie i ginęli za kamieniami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak

odpowiedzialni za to ze POLACY sie tam znalezli i co ich spotkalo
Ribentrow-Molotow
wielka 3 z Jalty
Stalin Berling Moczar
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:

odpowiedzialni za to ze POLACY sie tam znalezli i co ich spotkalo
Ribentrow-Molotow
wielka 3 z Jalty
Stalin Berling Moczar

nie
to glupota
tak od xv wieku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Jasio czy warto sie angazowac w dyspute z ludzmi ktorzy wszystko wiedza lepiej????? Moczar i Jalta wow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
znales odpowiedz
i chciales natychmiast rozstrzelać glupote

Kolega
naucz sie czytaj i przestan uprawiac propagande jedynie slysznej parti
masz 3 pytania i trzy odpowiedzi kazda w innej linijce

a takie manipulacje to moze na lemingow dzialaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ponura_Panda napisał:

Z szacunku do Powstańców Warszawskich myślę, że możemy poprowadzić naszą dyskusję na odpowiednim poziomie. Jeżeli masz jakieś informacje o powstaniu, podziel się nimi, podaj tekst źródłowy. Jestem otwarty na nowe wiadomości.[/b]

było to dwa lata temu
w telewizji polskiej przy obchodach godziny W
wypowiadał się wiceminister do spraw kombatantów
i stwierdził jakoś tak
na dzień dzisiejszy żyje około STU TYSIĘCY kombatantów powstania warszawskiego
domyślam się że chodzi o pobierających dodatki do emerytur
sam nie dam rady, ale może jeszcze ktoś ze mną by wypłacił tym żyjącym jeszcze kombatantom
po 10 na plecy
tu baj forem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Może nie w temacie....za to walczyli jak macie w polszy

Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to najgłupszy naród na świecie , od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu!!! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE !! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY Gdybym był okupantem i chciał zniszczyć naród to wyganiałbym młodych ,mądrych ludzi zagranicę za chlebem na emigrację, podnosiłbym podatki i wprowadzałbym nowe, dawał podwyżki i kolejne przywileje resortom siłowym, stawiałbym 500 nowych radarów, wzmacniałbym inwigilację obywateli, likwidowałbym państwowe szkolnictwo i służbę zdrowia oraz ograniczałbym do nich dostęp, oddałbym banki, media i handel obcym i wrogom Polski, wyśmiewałbym ich wartości i religię, skłócałbym młodych ze starszymi ,aby przez odwróconą hipotekę przejąć za bezcen ich mieszkania i domy, zachęcałbym ich kobiety do feminizmu ,prostytucji i aborcji ,aby nie nadawały się na dobre matki i żony, zadłużałbym ich bezpośrednio oraz pośrednio przez państwo i gminy, aby nie mogli się temu sprzeciwiać, likwidowałbym ich przemysł ,a w zamian budowałbym ogromne stadiony na kredyt, aby przynosiły straty, dopuszczałbym do sejmu złodziei i degeneratów, itd. Obejrzyj się wokoło!!!!!! niech każdy prawdziwy Polak wklei to raz pod jakimś artykułem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok