Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasiłek dla bezrobotnych - Norwegia

Czytali temat:
Jano31 jano31 MultiNOR Konsultant (473 niezalogowanych)
1 Post
Wiking
czy ktoś może mi wytłumaczyć,napisać jakie kryteria trzeba spełniać aby otrzymać zasiłek dla bezrobotnych i jakie papiery trzeba mieć
ja przepracowałem poprzedni rok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
Obawiam sie ze to za malo.Kazdy Nav to osobna firma.W Navie powiedza ci co trzeba dostarczyc ,ale uzbroj sie w cierpliwosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Mongol odpisal mongolowi
Nie dosc, ze na stronie NAV informacje sa po polsku, to jeszcze na forum temat byl walkowany wielokrotnie. Ludzie, skad wy sie bierzecie ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
wiem nie wiem
(Prosto)
Nowicjusz
Lindemans napisał:
Mongol odpisal mongolowi
Nie dosc, ze na stronie NAV informacje sa po polsku, to jeszcze na forum temat byl walkowany wielokrotnie. Ludzie, skad wy sie bierzecie ?

Zazwyczaj z połączenia cieplej wódki i ogórków kiszonych
20% Polakow w NO to osoby zaradne, które to czy tu czy gdzie indziej na świece sobie poradzą. Natomiast pozostałe 80% to te osoby co w PL nie dawały rady w niczym i musiały szukać roboty tam gdzie potrzeba było taniej niewykwalifikowanej siły roboczej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
nean napisał:
czy ktoś może mi wytłumaczyć,napisać jakie kryteria trzeba spełniać aby otrzymać zasiłek dla bezrobotnych i jakie papiery trzeba mieć
ja przepracowałem poprzedni rok

Minimalny dochód za 2013 rok to 132 555 NOK brutto.

Z listą dokumentów można się zapoznać tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-dla-bezrobotnych/
Zgłoś wpis
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Prosto napisał:
Lindemans napisał:
Mongol odpisal mongolowi

Zazwyczaj z połączenia cieplej wódki i ogórków kiszonych
20% Polakow w NO to osoby zaradne, które to czy tu czy gdzie indziej na świece sobie poradzą. Natomiast pozostałe 80% to te osoby co w PL nie dawały rady w niczym i musiały szukać roboty tam gdzie potrzeba było taniej niewykwalifikowanej siły roboczej

sadzac po wpisie nalezysz do tych 80%...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok