Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja pracowałam za najniższe stawki jako asystent, bo nie mam wykształcenia pedagogicznego i nie miałam też doświadczenia. To było prawie 3 lata temu i dostawałam wtedy trochę ponad 20 tys nok brutto. za cały etat. Moja koleżanka z kolei jest na etapie załatwiania wszystkich dokumentów, aby pracować jako pedagog, czyli w swoim zawodzie. Powiedziała mi, że prawdopodobnie dostanie wtedy 250 nok za godzinę, ale nie wiem, czy to prawda i jakie tak naprawdę są stawki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
gama28 napisał:
Ja pracowałam za najniższe stawki jako asystent, bo nie mam wykształcenia pedagogicznego i nie miałam też doświadczenia. To było prawie 3 lata temu i dostawałam wtedy trochę ponad 20 tys nok brutto. za cały etat. Moja koleżanka z kolei jest na etapie załatwiania wszystkich dokumentów, aby pracować jako pedagog, czyli w swoim zawodzie. Powiedziała mi, że prawdopodobnie dostanie wtedy 250 nok za godzinę, ale nie wiem, czy to prawda i jakie tak naprawdę są stawki.

Førskolelærer: pensja roczna brutto w granicach 325-375 tys koron (w zaleznosci od stazu, czyli lat pracy w zawodzie, widelki 0-4lata),

Pedagogisk leder: pensja roczna brutto w granicach 350-390 tys koron (w zaleznosci........jw).

Roznice w placy moga byc niewielkie, w zaleznosci od tego czy przedszkole jest prywatne, czy komunalne i od pomyslnej negocjacji z pracodawca

Asystenci zarabiaja mniej, srednio 23-25 tys brutto miesiecznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
baska krzyś
(bk1)
Początkujący
swietne informacje ale jak tu isc do pracy jak na razie sie duka po norwesku i brak kontaktu z językiem. same kursy i chęci nie wystarczają.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Joanna Kalinowska
(_jantar)
Wiking
Witam, zastanawiam się nad wyjazdem na stałe do norwegii, mąż tam pracuje. Mam wykształcenie wyższe pedagogiczne między innymi wych. przedszkolne. Powiedzcie mi proszę czy miałabym realne szanse na pracę w swoim zawodzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok