Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

wypadek w pracy - Norwegia

Czytali temat:
(908 niezalogowanych)
8 Postów
Wiking
Witam jakiś czas temu opisywałem mój problem z złamanym palcem w pracy chodziło o odszkodowanie .Wysłałem zgloszenie ze strony MOJA NORWEGIA do firmy SALOMON JOHANSEN oddzwoniła polka Maria Morstad powiedziałe ze mi sie nalezy odszkodowanie i sie zajmą moją sprawą ,to było dwa miesiące temu na dzień dzisiejszy nie odpisuje na emaile nie odbiera tel wzieli kase i olali mnie tak mi sie wydaje.Czy ktoś zna tą firme ktoś mi pisał ze firma jest ok nie wiem co mam zrobic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
A kto to daje najpierw kasę.....?.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
wilk stepowy napisał:

Zeby wynajac prawnika trzeba wplacic wadium..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
jarek napisał:
Witam jakiś czas temu opisywałem mój problem z złamanym palcem w pracy chodziło o odszkodowanie .Wysłałem zgloszenie ze strony MOJA NORWEGIA do firmy SALOMON JOHANSEN oddzwoniła polka Maria Morstad powiedziałe ze mi sie nalezy odszkodowanie i sie zajmą moją sprawą ,to było dwa miesiące temu na dzień dzisiejszy nie odpisuje na emaile nie odbiera tel wzieli kase i olali mnie tak mi sie wydaje.Czy ktoś zna tą firme ktoś mi pisał ze firma jest ok nie wiem co mam zrobic.

Zapewne szczegoly masz w kontrakcie.. Zadzwon do nich, lub ich odwiedz.. To dobra kancelaria, sam korzytam, tylko trzeba ich trzymac krotko..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Sethur napisał:
wilk stepowy napisał:

Zeby wynajac prawnika trzeba wplacic wadium..

Aha....no tak..... nie wiedziałam.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
z odwiedzinami będzie problem bo mieszkam na pułnocy GROV niedaleko HARSTAD bede wydzwaniał dziekuje za odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
jezeli szukasz nowego adwokata wejdz na strone bygg.no i wcisnij polska flage ,znajdziesz tam darmowe porady i darmowych adwokatow oplacanych przez zwiazki zawodowe,[ty nie mosisz nalezec do zwiazkow],pamietaj ze w zaleznosci od ubezpieczenia jakie posiadasz placisz mniej za adwokata .adwokat zglasza sie do twojej ubezpieczalni i sam dowiaduje sie ile placisz mniej za jego prace oszywiscie mozesz to zrobic sam .jezeli masz dom w norge i masz ubezpieczenie ,,villa forsikring,, 80 procent kosztow pokrywa ubezpieczalnia ale nie wiecej niz 84,000koron. i nie wplaca sie wadium za jego prace tylko rachunek przychodzi po terminie ustalonym przez prawo co oznacza nie wczesniej niz po 14 dniach od zaczecia pracy adwokata udokumentowanej [opisane co zrobil] ,pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
miosk napisał:
(...) w zaleznosci od ubezpieczenia jakie posiadasz placisz mniej za adwokata .adwokat zglasza sie do twojej ubezpieczalni i sam dowiaduje sie ile placisz mniej za jego prace oszywiscie mozesz to zrobic sam .jezeli masz dom w norge i masz ubezpieczenie ,,villa forsikring,, 80 procent kosztow pokrywa ubezpieczalnia ale nie wiecej niz 84,000koron. (...)

Za prace adwokata placi zwykle sprawca.. Wadium wplaca sie na wypadek, gdybys mijal sie z prawda. Zostaje ono zwrocone po zamknieciu sprawy. Zabawne to zdanie (chyba zdanie) z fraza ''ustalonym przez prawo''... niemniej powodzenia

PS. Gdzie Ty sie uczyles pisac?..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Skorzystaj kolego z adwokata norweskiego a przekonasz sie jak jest,a co do mojej pisowni jak sie nie podoba to nie czytaj ,Moze nie najlepiej pisze po polsku ale bynajmniej star am sie informowac ludzi by bledow nie popelniali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok