Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1226 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
to jak to jest , masz gości co pracują w tej firmie tym bardziej z Polski i co nie chcą ci pomóc ??? niech ci powiedzą jak się do tego zabrać , bo coś czuję że to jakieś dobre cwaniaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
rozumiem że sytuacja jest nie wesoła i ja też jestem człowiekiem -- pomógł bym ci i to bardzo szybko w tej sprawie ale jak piszesz ty nie masz umowy i tu jakby nie ma się kogo czepić za ,,tyłek,, --- myślę że rozumiesz ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
baranki napisał:
powiatowy myśliciel napisał:
no to to się zaczęło żerowanie na niewiedzy pracownika -- gratuluje Bossa --- a może on jest ajimś szefem mafii hahahaha mógł byś chociaż raz mądrze powiedzieć
BARANKI...w tym konkretnym przypadku to jesteś TOTALNYM PRZYGŁUPEM...i BARANEM DO SZEŚCIANU...
Masse ma niestety TUTAJ bezsprzeczną rację...mało , jak mało kiedy , naprawdę miło i spokojnie przedstawił problem...!
Ot pewnie ładna pogoda tak Go nastroiła
....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie wiem kto to masse, ???

pewnie jakiś debil co pisze same głupoty

pozdro gabriel !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie ma co ,, owijać w bawełnę,, , pięknie to nie wygląda --- i dalej napisze --- gdzie ci wszyscy Polacy ?? którzy pracują u tego twojego szefa ??? nie ma kto jakoś pomóc ??? --- co jest ???
przecież nie pracujesz tam sam, rozumiem jeśli byłbyś tam sam ,ale jak piszesz to tak nie jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
nie wiem kto to masse, ???...
Masse mądrym użytkownikiem był ... jednak strasznie wulgarnym i chamskim... dlatego przepoczwarzył się ... i obecnie , jest do zniesienia...chociaż poprzednie naleciałości...dają o sobie nieraz znać ... .
Niemniej są coraz mniej liczne i łagodniejsze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie lubię chamstwa i nie lubię oszustwa , a najbardziej nie lubię jak ktoś kogoś oszukuje i to w ,,żywe oczy << dlatego nie kiedy , ale nerwy mi puszczają i muszę sobie poprzeklinać np. ---- i tak to jest gabriel -- np w tym przypadku , nie kryję że sprawa jest przykra , bo wierzę że temu gościowi nie wesoło -- każdemu by było nie wesoło --- żeby miał jeszcze kontrakt to już idzie coś zrobić -- a tu przecież nawet jak pójdzie na policję , to ten cały szef może powiedzieć nawet że gościa widzi pierwszy raz i go nawet nie zna ---- tu jest problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
pawel walkowiak
(pawelnowik)
Wiking
Dzieki panowie.Jeszcze jedna prosba.Norweskiego nie znam,angielskim fluent-czy sa w Norwegii dostepne porady prawne za friko tak jak w UK?thanks
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
pawelnowik napisał:
Dzieki panowie.Jeszcze jedna prosba.Norweskiego nie znam,angielskim fluent-czy sa w Norwegii dostepne porady prawne za friko tak jak w UK?thanksJasne ,że są przy NAV..
Jednak by tam się załapać , trzeba legalnie pracować i mieć zezwolenie na pobyt...
Teraz jest łatwiej jak kiedyś...jednak pierwsze co , to trzeba mieć ...TĄ CHOLERNĄ UMOWĘ...co najmniej na pół roku ...bo do trzech miesięcy i tak można przebywać bez zezwolenia jako turysta...
W Twoim przypadku prawie wszystko zostało omówione ...
Jeżeli Twoi koledzy-Polacy z Kuchni -nie chcą Tobie pomóc z takiej lub innej przyczyny .
To w te pędy zmieniaj pracę na inną i legalną ...TYLKO NIKOMU SIĘ NIE CHWAL...
Bo możesz zostać bez grosza...przy dupie...
To było by tyle darmowych porad...
Wszystkie inne tylko w przypadku legalnego pobytu z UDI i takiegoż zezwolenia na pracę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
pawel walkowiak
(pawelnowik)
Wiking
Jeszcze raz dzieki za poswiecony czas.pozdrawiam,pawel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok