Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

jeszcze raz faktura materialowa... - Norwegia

Czytali temat:
(404 niezalogowanych)
11 Postów
krzysztof hak
(kris63)
Wiking
jeszcze raz wracam do tematu faktury za zakupione materialy.Pytanie moze troche dziwne ale... CZY MUSZE NA FAKTURZE MATERIALOWEJ DOLICZAC NARZUT?Moja ksiegowa twierdzi ze tak-dla mnie to jest nieco dziwne...Mam bardzo dobry kontrakt z e 100% pewnoscia stalej wspolpracy za naprawde dobre pieniadze.Norek to taki klient jakiego wszystkim zycze-zero problemow z czymkolwiek.Takiego klienta warto pielegnowac,zarabiamy tyle ze nie warto goscia zrazac za pare dodatkowych koron.Z drugiej zas strony nie chce dolozyc do interesu i zaplacic podatek od materialow ktore sa kosztem uzyskania przychodu...Krotko wiec mowiac-JESLI WYPISZE FAKTURE NA MATERIALY Z ZALACZENIEM KVITERINGOW NA FAKTYCZNY KOSZT ZAKUPU,BEZ MARZY-CZY SKATT POTRAKTUJE TO JAKO DOCHOD I OBLOZY PODATKIEM?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kris63 napisał:
jeszcze raz wracam do tematu faktury za zakupione materialy.Pytanie moze troche dziwne ale... CZY MUSZE NA FAKTURZE MATERIALOWEJ DOLICZAC NARZUT?Moja ksiegowa twierdzi ze tak-dla mnie to jest nieco dziwne...Mam bardzo dobry kontrakt z e 100% pewnoscia stalej wspolpracy za naprawde dobre pieniadze.Norek to taki klient jakiego wszystkim zycze-zero problemow z czymkolwiek.Takiego klienta warto pielegnowac,zarabiamy tyle ze nie warto goscia zrazac za pare dodatkowych koron.Z drugiej zas strony nie chce dolozyc do interesu i zaplacic podatek od materialow ktore sa kosztem uzyskania przychodu...Krotko wiec mowiac-JESLI WYPISZE FAKTURE NA MATERIALY Z ZALACZENIEM KVITERINGOW NA FAKTYCZNY KOSZT ZAKUPU,BEZ MARZY-CZY SKATT POTRAKTUJE TO JAKO DOCHOD I OBLOZY PODATKIEM?
powiedz o tym Norkowi!!! alb zmien ksiegowa albo wystaw mu fakture z påslagiem i oddaj mu nadwyzke w gotowce albo na koniec wpisz RABAT!!!!! i tyle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
zdecyduj sie w koncu jakie pytanie zadajesz
ten wspanialy Norek chce od ciebie
fakture za materialy i jeszcze paragony ze sklepu
to sobie odliczy podwujna wartosc materialow
raz za faktyre idrugi raz za paragony
a ty biedaku oddasz mu paragony ,czyli pozbawisz sie kosztow i jeszcze wystawisz fakture ,to napewno zaplacisz podatek

co innego gdyby chcial kopie paragonow

chyba cie Norek robi w osla ja bym uwazal na takich milutkich gosci
a wogole to zaplacil wam juz za jakas robote ?

zrob tak
wez Norka do sklepu i otworz konto kredytowe na Norka
bedziesz bral materialy za pokwitowaniem a fakture dostanie Norek bezposrednio ze sklepu
tylko pamietaj ze kjoring to minimum 300 nok za auto i co najwyzej dwie osoby w aucie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
krzysztof hak
(kris63)
Wiking
chce zrobic tak-wypisac fakture i dolonczyc do niej KOPIE kviteringow.To powinno byc bezpieczne.Problem polega na tym ze gosc jest naprawde super-placi bdb stawki,wreczona mu faktura jest realizowana natychmiast i to na naprawde grube sumy.Przejechal sie juz niestety na naszych rodakach-poprzednia ekipa doila go jak mogla.Wzieli 350tys na materialy a na budowie nie ma nic.My wyceniamy to co kupili na gora 150tys,reszta sie rozplynela...Inwestor nie bardzo ma czs jezdzic po sklepach dlatego zalezy mu na tym bysmy to my zalatwiali wszystko-to jest ujete w aneksie do kontraktu.Moze faktycznie nie wyrazilem sie jasno-nie chce go obciazac dodatkowymi kosztami ale i siebie nie chce wkopac.Czy jezeli wypisze fakture materialowa na koszt zakupu z zalonczonymi kopiami kviteringow -skatt moze zazadac od niej podatku czy nie?
A ksiegowa zmieniam na 100%,namotala mi troszke...No i jak widac nie bardzo mam juz zaufanie do tego co mowi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok